söndag 19 juni 2011

Ta mig tillbaka till GBG/GHB/GBH

Ja jävlar. Dammar av mig Metaltowns lera, kopplar av med Krigshot, tänker tillbaka och inser att jag saknar Göteborg.

Visst, festivalen har fått mängder av skit under den gångna helgen, och en hel del av den var berättigad.

Och jag har aldrig någonsin varit på en rockfestival med så hög, och extremt synlig, polisnärvaro. Oklart varför, men det kändes som att piketstyrkan suktade efter revansch för Göteborg 2001.

Å andra sidan har jag aldrig heller varit på en festival, förutom Roadburn, där vakterna är så bisarrt trevliga. Goa gôbbar FTW!

Ösregn? Långt att knata till och från backstageområdet? Ingen mat? Dålig uppkoppling? Vi är väl för i helvete inte gjorda av socker.

Rockjournalister är som USMC: vi anpassar oss och utför uppdraget.

Bring it.

Metaltown – you had me at Sushi Q. Ses 2012.

…fast just nu vill jag bara träffa familjen. Snart så.


We were the league: Mattias, Christoffer, Joacim.

Önskar någon spana det jag haft för mig på västkusten hittas det här och här och här och här.

Bästa privata minnet: LG Petrov vill bevisa att han fick betalt för att sjunga tre och en halv minut med pajasplutonen Volbeat. Trots vårt insisterande på att vi tror honom, sliter han fram en sedelklämma full med euros och slänger vid våra fötter. Sedan plockar han upp den igen.

Den starkaste tobaken: ”GP hyllar frontfiguren Serj Tankian som ’nu-metallens svar på Frank Zappa’. Att den beskrivningen gör folk intresserade övergår mitt förstånd. Det är som att utse någon till ’nycirkusens svar på Ratko Mladic’. Jag bockar, bugar och skriker ”Kudos!” till Fredrik för att han smög förbi den liknelsen in i Dagens Nyheters pappersupplaga. Bravissimo Fredrik, bravissimo!

Bästa missade chansen: Att Mattias och Joacim inte lyssnade på mig när jag föreslog rubriken ”Etniskt rens”System of a Down-recensionen.

6 kommentarer:

414 sa...

Stötte du på dom där lallarna som springer omkring i maskeradkostym? Kunde inte själv medverka men vill bara ha det verifierat att en vuxen människa springer omkring bland folk blåmålad med peruk och pirathatt. Tills dess är det enbart photoshop i min värld.

@crj138 sa...

Tyvärr kan jag inte bekräfta deras existens.

Klas sa...

Hahahaha. Läste dina länkade recensioner. Va jävla bra att folk kommenterar och undrar vad du håller på med i recensionen av något australienskt(?) band. Hahaha.

Tomasz Swiesciak sa...

Hur uppfattade du de vegetariska alternativen på festivalen?

Under all jävla kritik.

@crj138 sa...

Tom: På fredagen stod jag i kö en halv ATG-konsert för att få två vegetariska degbitar med ost. Det är den ovärdigaste måltid jag någonsin ätit, topp tre i alla fall. Så på lördagen struntade jag i att äta och körde fotomodellsdieten: fyra paket cigg + tugga is.

Köpte du Angelas lmt vegantröja?

Tomasz Swiesciak sa...

Nej, jag gjorde ju inte det men jag supportade Djurens Rätt med andra bidrag.

Du fick åtminstone något. Jag fick ett "tyvärr, allt är slut" efter en timme. Det blev ett bananbonanza, det enda jag lyckades smuggla in på området.