tisdag 27 mars 2012

The moral majority: not so much

En granne kommer fram till Cornelia ute på gården. Han berättar att han har varit på konferens med sitt jobb. Tema: "Etik och moral gällande barn i marknadsföring."

För att illustrera en vanlig svennefamilj använder föreläsaren en bild på just en vanlig svennefamilj, komplett med slipsar och kostymer och hela kalaset.

När föreläsaren ska visa en typiskt alternativ familj, använder han en bild på det här glada gänget:


Christoffer, Olivia, Cornelia.

Nej, det är inte just detta fotografi som används. Jag valde den här bilden för att jag tycker att den är fin, då Olivia är superung. Och för att jag inte vet exakt vilken av alla de hundratals bilder som publicerats i den här bloggen, som föreläsaren visade upp. Tydligen står vi framför en bokhylla. Go figure.

Jag är ingen stenhård fanatiker gällande upphovsrätt. Men det känns sådär att ett vinstdrivande företag säljer in föreläsningar där en bild på mig och min familj används, utan att vi får någon som helst ersättning.

Men ironin i att stjäla en privat bild för att använda i en föreläsning om etik och moral? Ovärderlig.

På tal om ovärderlig. På familjebilden ovan bär jag ett linne från Bombus. Jag fick det den tjugofemte juli 2009.

Idag ser det ut så här:Dålig stil.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte släppa att DU har Morrissey på väggen. Det kan väl ändå inte vara i ditt hem, eller har jag läst din persona helt fel?

@crj138 sa...

Det är inte Morrissey. Det är Fadde Darwich.

Anonym sa...

alltså tänkte först vilken självgod jävel som döper sitt förederag efter sej själv"erik och moral..." men kom nu på att måste ju va etik o moral...

@crj138 sa...

Ha! Helt missat den korren. Tack.