tisdag 9 juni 2009

Könstest: the game of the arseholes

Just precis när mitt goda ”Ja!”-humör börjat rulla.
Just precis när I Just Can't Hate Enough börjat dö.

Då slår MOG (Mollusk Occupation of Government) och genusmaskineriet till igen.

”Måla inte rummet rosa eller blått innan du vet om det är kuk eller fitta!” Ack, words to live by.

Få se, vart var jag nu igen? Jo, just det:

8 kommentarer:

. sa...

dude, du kan ju inte döda bloggen bara för att du ska bli lite gladare. man kan ogilla folk men må alldeles utmärkt i alla fall. kram på dig.

Anonym sa...

om man inte är dum i huvudet så väljer man en könsneutral färg på bankammaren. med fördel mordorsvart.

Hjalle sa...

Apropå barn och kön. Har ni läst artikeln om Pop, barnet vars kön föräldrarna vägrar avslöja:
"Så länge vi kan hålla Pops kön neutralt så slipper Pop att påverkas av hur människor bemöter en pojke eller en flicka. Kan jag skydda mitt barn ifrån att bli instoppat i ett fack, så vill jag göra det, säger Jonas."

"Pop själv är fullt medveten om vad som finns mellan de egna benen och föräldrarna har pratat med Pop om att alla barn har antingen en snopp eller en snippa. Men Nora och Jonas säger själva aldrig han eller hon till eller om Pop, utan alltid Pop."

"Även jag är full av föreställningar om kön men vårt val har hjälpt mig att behandla Pop neutralt. För mig är Pop inte en flicka eller en pojke utan bara Pop, säger Nora."

"Pop är säker och stark i sin identitet. Vi ser att Pop utvecklas och mår bra av det här. Vi vill låta Pop bli, och vara, den Pop är, säger Jonas."

Krille och Cornelia: Ni kanske ska ha en liten Punk eller Rock? Eller vill ni kanske göra tvärtom, döpa barnet till Kuk eller Fitta.

Artikeln:
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/artikel_2559041.svd
Reaktioner på artikeln:
http://www.familjeliv.se/Planerar_barn/1.407514

JC sa...

Fan, jag tror på allvar att du (Krille) skulle göra dig bra i bokform på något sätt...aldrig funderat i de banorna?

Herral de Santina sa...

könsneutral färg? en färg är en färg. punkt.

POP, jo, den har vi snackat om. kanske att ta det väl långt. eller, är amebix ett pojk- eller flicknamn?

nej, de banorna har jag undvikit. vad skulle jag skriva om? jag säger ju bara "JA!" till allt. fast iof, birro är ju med i allsång på skansen these days…

another one bites the dust.

Hjalle sa...

Amebix låter rätt könsneutralt tycker jag. Passar både häxor och trollkarlar. Men personligen vurmar jag för tvåstaviga namn eftersom de i regel är lättast att säga, skrika och att uppfatta när någon ropar = bra funktion när barn ska tämjas. Krille och Janne är exempelvis lättare att säga och skrika än Christoffer och Jan. Tvåstaviga namn byts heller inte ut lika ofta mot pinsamma smeknamn (som nästan alltid är tvåstaviga). Tänk om er flick-Amebix helt plötsligt skulle börja kallas för Ammis av polarna. Inte så kul va? Själv skulle jag dock garva ihjäl mig.

Anonym sa...

sluta fjanta dig nu. du vet lika väl som vilken mollusk som helst att rosa och blått är traditionellt könsbundna babykulörer. det är inget som går att ändra på här och nu. ser jag/du en liten s.k. krabba med rosa sparkdräkt och rosett knuten runt huvudet så utgår jag/du från att det är ett flickebarn tills motsatsen hävdas.

hur ofta klär du dig i rosa förresten? och kom inte med bortförklaringen att du ogillar rosa, för som motargument till det kan jag då t.ex. hävda att du ogillar rosa för att du, liksom alla oss andra, är en radiostyrd mollusk som lärt sig att rosa (kläder, tapeter etc) är lite tjejigt, eller eventuellt lite queer. (eller manliga bratskjorta för några år sen)

Herral de Santina sa...

anonym: jag var otydlig. jag vet mycket väl att det är så. men i försök att ändra det för framtiden försöker jag IRRITERAT vifta bort det. och jag är väl varken mer eller mindre könspräglad än ngn annan i min ålder. jag är iof rent färgmässigt mer subkulturellt präglad, hoppas jag.