måndag 14 november 2011

Björnen sover inte - den är mördadJägare åker ut bland träden. Sitter på span. Låter sin jakthund hetsa fram en björn ur skogens mörka djup. Avrättar björn på fyra (4) meters avstånd med sitt manligt kukförlängande gevär.

Den rättvisa striden porträtteras medelst färgsprakande, spänningshöjande, adrenalinsnortande ord av en journalist. Tidning trycker artikeln, tung på snyftvinkel lutad åt jägarens håll.

Jag känner rimligt förakt för alla inblandade. Utom björnen.

3 kommentarer:

760 sa...

det sjukaste med det här är att det alltid är just jägare med vapen som stöter på de livsfarliga attackerande björnarna.

tänka sig, vilket sammanträffande.

Herral de Santina sa...

760: Ja, de har då alltid en sådan förbannad otur, dessa jägare.

Per sa...

Hade ett samtal med en jägare som tyckte det var "onaturligt" att som jag föreslog antingen ge djuren p-piller eller på annat kemiskt sätt hindra dem från att reproducera sig. Argumentet för jakt var visst att de sprang ut på vägarna och orsakade olyckor. Kan man åka till månen måste ju djur som springer ut på bilvägar vara peanuts tänkte jag. Lite staket, lite p-piller, lite tänk, lite prohibitive action osv. Men nä, d skulle skjutas, för d va naturligt att jaga. "Naturligt"? "På samma naturliga sätt man behandlar cancer med cellgifter, hiv med bromsmediciner och förbränner urtida växter som farkostbränsle?", frågade jag. Personen i fråga hade inga bra "comebacks" på d...