söndag 1 juli 2012

Livets våndor blir så mycket lättare att bära när du vet att en arg Glenn Danzig pratar som Musse Pigg


”My name is Mickey… and you’re with me now.”

På torsdag börjar Getaway Rock. Jag kommer att vara där och blogga sönder internet från festivalen, precis som jag gjort de två senaste åren. De arkeologiskt intresserade kan hoppa tillbaka till juli 2011 och juli 2010 för att se vad jag tyckte då. Många, många fina inlägg.

Som inledning tänkte jag återberätta en historia som knyter ihop 2011 års headliner med en av årets huvudakter:

Danzig respektive Ministry.

Den sjunde juni 2008 passerade Ministrys avskedsturné Oslo och klubben Rockefeller. Eftersom gruppen sedan dess hunnit med att släppa ytterligare ett studioalbum, samt just nu befinner sig ute på turné igen, så förstår ni att det här rör sig om en av rockhistoriens kortaste nedläggningar.

I alla fall.

Jag var på plats i Oslo för att för tredje gången i mitt liv se bandet jag dyrkat sedan jag köpte en ”Jesus built my Hotrod”-t-shirt på väg till min egen konfirmation. För att slippa betala inträde, snyltare som jag är, hade jag och min vän Patrik, rockjournalister som vi är, bokat in en intervju med gruppen.

Eftersom huvudmannen Al Jourgensen, den ende du egentligen bryr dig om, varit galnare än en skithusråtta de senaste tre decennierna, gav han inga som helst intervjuer.

Vi fick prata med gitarristen Tommy Victor.

Tommy Victor må ha varit modets briljant någon gång i Prongs historia. Som gitarrist i Ministry var han helt fel stilmässigt – både musikaliskt och estetiskt. Än mer i Danzig, där Victor hoppat in och ut ett par gånger.

Under vår intervju var han ute. Väldigt ute. Och när jag frågade berättade han rakt och ärligt hur han fått sparken av Glenn Danzig:

– Glenn Danzig har alltid champagne på sin rider trots att han inte dricker alkohol. Efter varje gig tar han sina pavor Dom Perignon, bär dem till bussen och lägger dem i en ledig bunke som han har speciellt för att lagra sprit i. Sprit han inte dricker. Så efter en turnéavslutning går jag in till honom i hans loge och säger ”fan Glenn, kan vi inte sprätta en flarra och fira att det var sista konserten?”. Glenn blir högröd i ansiktet och börjar skrika.

Här pratade Tommy Victor med en hög, gäll heliumröst när han imiterade den sataniske sångaren. Inte olik Musse Piggs.

”Don’t tell me what to do you motherfucker!” skrek Glenn. Han bara fortsatte skrika saker typ ”you fucking asshole motherfucker” och så vidare. Jag gick ut ur logen, sa inte ett ord. En roddare dök upp, gick in, kom ut och sa ”what the fuck did you say, you’re fired”.

Det här berättades för mig 2008. 2011 på Getaway Rock var Tommy Victor tillbaka på scen med Glenn Danzig, som slängde golvmonitorer och nitade scentekniker. Tiden läker alla sår.

7 kommentarer:

Boman sa...

Undras vad Glenn sade egentligen? Mycket skitsnack från Tommy Victors sida är min teori.
Pressen brukar vara duktiga på skriva att han varit grinig och svår under intervjer de gjort (läs Close-Up). Men de intervjuer jag sett i televisionen har har varit en ytterst trevlig prick.

Arsle eller inte, han har skrivit en jävla massa bra låtar iaf!

@crj138 sa...

Jag har intervjuat honom för just Close-Up två ggr, ansikte mot ansikte. Fann honom både trevlig och lätt att ha att göra med, och tillmötesgående. Vilket jag är ganska säker på att jag även skrev.

Boman sa...

De jag läst i Close-Up var med bla Martin Carlsson. Och då skulle han varit sur och tvär.

Tjoffe sa...

Han gillar väl inte skåningar helt enkelt.

Pike sa...

Har träffat Glenn 2 gånger och han verkar vara en hyvens grabb ;)
Första gången var jag med honom en förmiddag då jag visade runt honom till skivaffärer runt Sthlm i bil. Hade ett bra snack med honom där jag var tvungen att ställa massa obekväma frågor om hur han har målas upp i media (erkänner att jag var nervös) MEN han var hur lugn som helst.
Gillar Glenn :)

@crj138 sa...

Pike: Vad köpte han för skivor?

Pike sa...

Han letade efter Europeiska press på Glam Rock...Sweet, Slade, Suzi Quatro osv.