tisdag 25 augusti 2009

Hur du bygger ett kulturluftslott, lektion #138


Läs om makalöst mediokra Blänk här. Foto: Rober Henriksson.

Annica: ”Jag menar, det blir ju aldrig så ävet att omfamna sitt norrländska arv som när man hamnar i storstaden och märker att ens tidigare livspatos - storstadsimagen - inte längre funkar. Då får man i stället dissa storstadens finkultursjournalistik och göra ärliga och härliga glesbygdsironiska/romantiska låtar. K-laz blir säkert årets Lykke Li. De där brillorna blir årets kulturknut.”
Krillebus: ”Han måste vara världens mest bajsnödiga människa. På riktigt. Men jag kan ge honom kredd för att han och hans donna lyckats fånga EXAKT vad som gäller 2009/10. Kolla hennes tröja/jacka/kofta för helvete! Samemönster! Karga själar! Norrland! Fjäll! Umgås med forna generationers nerkissade pensionärer. Dansmusik! Namn på svenska! Fy satan vad redaktioner här nere i söder kommer att skita i byxan över att få skriva spaltmeter.”
Annica: ”Givetvis är det pricksäkert inför 2010. K-laz har ju bemästrat ’skapa hype 101’ och kommer säkert bli kulturelitskribent nu när han funnit hemligheten. Skapa hype 101: ta något som är en hype för stunden men på nedåtkurva eftersom det blivit för mainstream (weekday-electronica), fyll den med obskyra referenser (Lappland) och sådant som är så svennigt och vanligt att till och med svennarna kommit över det (moppe, vara fjortis i småstad, hennes kofta etc). Voilá! Antihype är det säkraste sättet att uppfinna en ny!”

Krillebus och Annica säger: Fuck Norrland. Med eftertryck.

Uppdatering: Med lite mer betänketid inser jag att detta kommer att få David Sandströms Norrlandsromantiska Sara Lidman-omfamning att blekna. Guds kuk.

12 kommentarer:

Jonathan sa...

K-Laz kom tvåa i Robinson 1999, det är ganska kul.

Anonym sa...

K-laz har bara en näsborre. Det är roligare


Robert från Luleå

Petri sa...

Han borde ha stannat på öjäveln.

sulla sa...

Har inte Norrland varit media/hipster/kultursveriges äkthetsalibi rätt länge? Görs det i norrland är det äkta och jordnära (=bra), görs det i skåne är det bonnigt (=ultima thule).

Anonym sa...

hepp hepp hepp. thule = nyköping = förort till 08. som victims alltså.

Annica sa...

@sulla: mycket möjligt. Dock krävs det tydligen ett halvår i Stockholm för att tillskansa sig ett norrländskt äkthetsalibi. Det är först när man flyttar till storstaden man inser att det finns kapital i fördomar om ens hembygd. Bara att satsa på att förkroppsliga dem och vara till lags/exotisk. Nästkommande hypes blir ordvitsig räkmetal från gbg, dumglad dansbandshouse från värmland och nazianstruken ragga från skåne.

Unknown sa...

@Annica: Det finns en anledning till varför Da Buzz ALLTID spelar på ALLA tillställningar i hela Värmland, det har varit inne i flera år. Och så har dom keps.

Mattias Indy Pettersson sa...

"Nazianstruken ragga", typ - från Västerbotten:
http://www.myspace.com/realdangerhilton
http://www.dangerhilton.com/

sulla sa...

Annica: Ja, allt måste ju sättas i förhållande till Stockholm, annars finns det ju knappt.

Blänk känns så himla mycket som grabbarna som inte får vara med och istället sätter sig i sitt hörn och försöker övertyga sig själva om att det är bättre än att leka med människorna man egentligen vill vara.

Annica sa...

Jag bävar inför de regionala sidoidentiteternas tillväxt i musiken. De kryper på oss, säger jag. Bevittnade på allvar daladans i en mosh för inte länge sedan.

Unknown sa...

@Mattias: För att inte tala om vit makt-dansband från Värmland:
http://two.xthost.info/adolfz/

Anonym sa...

haha alltså han är en sån jävla pajas.killen har aldrig varit in på lillan mer än 5 minuter,sedan skriver han en "recension" av ett band som inte spelat och ser en "snakepit" framför scenen.
med anledning av hans totalt värdelösa "skriverier" om punkscenen mailade jag honom,han blev putt och när lule hc var nominerade för "årets kulturgärning" vägrade jag helt sonika ta i hand.K-laz har helt rätt i att han alltid är fel,dessutom är allt han nånsing gjort ett stort skämt.Ett tyhdligt tecken när du börjar hypa det du tidigare bespottat gladeligen. Kom upp hit ska du nog få se "norrland" på riktigt.