söndag 18 juli 2010

En bebis i gräset
En kraut på scen
En gymkille i en prinsessa

Olivia Obliteration – elva månader. Läge att sova i eget rum och besöka sin första spelning. Som trendkänslig mediemänniska bosatt vid Telefonplan, a.k.a. det nya och svartare SOFO, låter jag självklart min dotter debutera på en Paper-konsert i Vinterviken. Himmelskt hårt framträdande och hipsters, hipsters, hipsters drällandes runt på gräset. Ljuvligt.


Olivia fick träffa Majken, en annan bloggosfärbebis. Likadana kåpor? Piiinsamt. Paper manglar i bakgrunden. De gick på med orden ”nu är det dags att sätta på hörselskydden på alla barnen”.


Krautfanatiker: Jonas och Björn. Inga hörselskydd.
Nytt Paper-album ute snart. Äntligen.


Stolt far till blivande hipsterdonna. Stort grattis till Petri som i helgen blev stolt far till två blivande hipstertvillingar. Kudos!


Stolf far, igen. Min blogg. Jag gör som jag vill.


Sedan blev det balcony bum-häng för de vuxna. Utan hörselkåpor. Dock med Pink Pet Rosé.


Höga på rosa hörselkåpor och dyngraka rosa rosé besöker vi sedan en rosadraperad och heterokorrekt leksaksavdelning. Ah, sommaren 2010. Året då kärlekens vingslag berörda oss alla. Ett simpelt bröllop mellan en man av folket och en Alien-drottning förenade nationen.

Må vi aldrig glömma. Eller förlåta.

5 kommentarer:

mulle sa...

11 månader? Ivar gick på Dörrterror vid 2,5 vilket kändes lite sent att introducera ett barn.

Herral de Santina sa...

Eller så kan man göra som det här paret:
http://www.dn.se/kultur-noje/musik/arvikafestivalen-dag-3-1.1139405

”Årets milt sagt märkligaste syn är paret som tagit med sig en månadsgammal baby in i Apollotältet till Combichrists spelning. Någonting säger mig att man bör ha åtminstone ett par år på nacken innan man utsätts för aggrotech, trots hörselkåpor.”

Handen på hjärtat så är det ju inte direkt för ungens skull man tar med den på konsert. Den tycker ju punk och hardcore och metal är sådär roligt alltså. Det är ju bara för att båda föräldrarna ska kunna komma ut samtidigt och ha lite kul.

Kudos till Punk Illegal som bannlyst bebisar.

Pär Arvidsson sa...

Paper är så jävla bra.

dahlberg sa...

Antar punk illegal inte vill ha levnadsglada människor närvarande.

Klart man måste vänja barn att vara bland andra människor,och jag går då hellre på spelning än kyrkans barntimme.
Min äldre son är helt chill bland alla suspekta folk tack vare mångårig invänjning,ingen skulle säja något om jag var intresserad av trav och släpade med barnen dit,trots att det är en BETYDLIGT mycket mer olämplig mijljö (grovt kriminella,zigenare,fyllon osv.) men gillar man konstig musik blir det menande blickar från de lyckade medelklassmorsorna minsann.

Herral de Santina sa...

Jag gillar din oheliga treenighet: kriminella, zigenare, fyllon. Hur resonerade du där?

Kalla mig konservativ medelklassmorsa, men nej, precis som att jag inte tycker att hundar har att göra på en konsert, så tycker jag inte heller att spädbarn har det. Egentligen. Vi tog med Olivia för att det var utomhus och långt från scenen och jävligt kort tid. Vi var där i en timme. Max.

Det är ju vi som föräldrar som rent generellt tycker det är kul med konsert. Inte barnet. Sedan är det väl lite hänsyn mot alla andra på arrangemanget också. Inte alla livsnjutande festivalbesökare uppskattar att betala dyr biljett för att hänga på ett dagis.