söndag 18 juli 2010

Fuck off, gourmet
Gourmand for life

En odyssé i matbilder. Jag älskar att äta. Hatar att inte göra det.
Hmmm… livsnjutande!


Du vägrar kött men vill ändå äta lite fint. Du får fyra quornfiléer och en pytteliten hög pommes frites. För 173 kr.

Harrys i Gävle, fuck jävla off era blåsare.


Österns pärla, också i Gävle. Cornelia träffar mitt i prick med sina tzayspett i jordnötssås. Jag drabbas tyvärr av den svennesladdriga tofu som dominerade landet på 90-talet. Här dessutom i en oförargligt kryddad version,


Sveriges bästa vegoburgare? Kanske. Otippat nog finns de på O’learys, en ostig franchisekedja för sportfreaks, atletentusiaster och daterapists. Läs mer här.


Jag är den sista på jorden att upptäcka Tevere, ett hak vid Nytorget där det finns både fuskskinka och veganost. Kring 100 kr kostar denna superveganska variant av svennebananfavoriten Capricciosa. Värd varenda krona. Helvete, how can you be so cool?


Mat hemma #1. Alltid bäst. Här har ni obskyra skålar med mystiskt och salt färsinnehåll. Cupid vs. Devil.


Mat hemma #2. Alltid bäst, igen. Samyang Ramens kryddnudlar, vita bönor i tomatsås, några massproducerade vårrullar. Extremt vegan. Pris per portion: Kring 15 kr. Med den tjeckiska 3.5:an som syns i bilden blir det hela 25 kr. Som hittat.

4 kommentarer:

smegMMA sa...

Allt ser vidrigt ut.

carl pedarl sa...

^ Du ser vidrig ut.

Jona sa...

Ölen på sista bilden... Läs det finstilta, du pumpar 2,8or tror jag minsann. Hur som helst är det den sortens öl som förr i tiden bara hade en liten cirkel på framsidan med siffrorna "3,5" men som i själva verket var en läskande 2,8.
Hoppas jag har rätt.

Herral de Santina sa...

Den HAR en cirkel på framsidan där det står ”3.5”. Är jag blåst? Hem och kolla diiirekt.