torsdag 8 juli 2010

Frågor på det omslaget föreställande två kvinnor som säger sig vilja vara ett DIY-alternativ till mainstreamartister?


Kuksugarlook, Bingo Rimér-photoshoppat, halvnaket. Sjukt icke-mainstream. Ser ju vem som helst. DIY or die. Pattar über alles.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha, gillart!

mulle sa...

Jag fattar ingenting.

. sa...

Men åh Chrille-Pille, sluta stjäla allt vi pratar om i mail.

Hinken sa...

Jag känner mig som kusinen från landet som inte förstår sig på vad som händer i storstan.

Anonym sa...

håller med om att omslaget är vidrigt.
men i sak så är det väl ingen som helst motsättning mellan att se ut som nån slitzbrud och att hänge sej åt att fixa saker på egen hand?
/k

Herral de Santina sa...

Nej. Absolut inte. Det är väl allmänt vedertaget att DIY-folk ÄR sexigare och hetare på alla sätt. Däremot är det tröttsamt att läsa om ännu ett ungt band som rasar mot systemet och säger att de minsann gör allt själva på sina egna vilkor - sedan gör de allt på systemets vilkor, precis som alla andra som dansar efter patriarkatets pipa. Sett det tusen ggr, kommer att se det tusen ggr till. Vad är egentligen skillnaden mellan den här duon och systrarna Graafs lansering som vulgopopartister? Väldigt lite av NG:s omslag att döma.

Herral de Santina sa...

...nu kom jag på skillnaden. Graaf-duon är systrar och byggde sin image på att skapa incestuösa lesbianismfantasier hos runkvilliga unga män. Den här duon är inte släkt. Musikaliskt är de dock inte helt olika.

Anonym sa...

ok, håller med dej om att spela med patriarkatets smutsiga spelregler inte e helt fett.
men dom här nya har ju, till skillnad från Graafsisters, t ex en socialistisk blogg och en medvetenhet som iallafall tenderar att vara politisk åt vänsterhållet. det är ju mer än man kan säga om GS.
Jag håller med dej till viss del, men är det inte också typiskt att om tjejer är unga och snygga så får dom inte vara politiska?
Kommer inte upp med ett klockrent exempel på unga snygga snubbar heller kanske det är en tanke som poppar upp.
/k.

Herral de Santina sa...

Osökt kommer jag att tänka på Sika Äpärä-skämtet "killar ska vara feta och fula, brudar snygga smala och ha stora pattar”. Typ så.

Det jag vänder mig mot här är väl inte snyggheten per se, utan att man vänder sig till pornografins estetik för att nå den ultimata sexigheten. Samtidigt vill man framhäva att man är ett alternativ till alla andra kvinnor inom popmusiken – som också använder sig av exakt samma estetik.

Rebecca/Fiona, Pussycat Dolls? Same, same.

Sedan håller jag väl inte helt med om att den perfekta sinnebilden av ung, snygg, sexig består av två rika och sönderphotoshoppade överklassbrudar som hänger vid en pool. Genom att anamma rikedom och flash som image (precis som alla alla alla andra) sänder de ut signaler att jo, enda sättet att uppleva att du är framgångsrik går genom gåslever och champagne på Stureplan. Fuck jävla off, liksom.

Fast vad fan vet jag? Jag gillar folk med tatueringar och jeansvästar.

Lisa sa...

Det handlar väl om att för en tjej räcker det inte att vara DIY, entreprenör, musiker, politiker, morsa, rik, mäktig eller vad fan som helst. Det är ändå lika viktigt att i slutändan också få bekräftelse för att man är sexig.

Vilket är anledningen till att tex Cafe kan få så många kända kvinnor att ställa upp på lättklädda bilder. "Jag vill visa att också en mamma kan vara sexig" "...politiker kan vara sexig", "kvinna över trettio kan vara sexig..".

Den som verkligen vill göra uppror bör alltså göra det mot viljan att vara åtrådd. Finns det förresten någon Slitz-tjej som säger att de klär av sig för någon annans skull än sin egen? Nej, just det. Same same.