tisdag 31 januari 2012

Sebastian Lindberg och Fredrik Lövhall på Chalmers kårtidning Tofsen: Vi älskar negerbollen – MEN DET FÅR MAN VÄL INTE SÄGA I DET HÄR JÄVLA LANDET?!

Det vore förmätet av mig att låtsas vara någon sorts Saida. Men jag förutspår att Sebastian Lindbergs nästa krönika i Chalmers kårtidning Tofsen kommer att se ut som följer:

Första hälften: Stolt raljerande över alla som rasade mot hans förra krönika – DÄR HAN SA SÅNT MAN INTE FÅR SÄGA I DET HÄR JÄVLA LANDET!!!

Andra hälften: Skarpslipad satir och vågad humor när Sebastian Lindberg tar bladet från munnen gällande en annan het, politiskt inkorrekt potatis: varför du inte får säga negerboll när du får säga vit choklad –FÖR DET FÅR MAN VÄL INTE PRATA OM I DET HÄR JÄVLA LANDET?!

Det blir lite rasande även denna gång.

Dock inte så mycket eftersom en majoritet av Sveriges befolkning håller med Sebastian Lindberg, där han slår från sitt hårt ansatta underläge.

Vi har trots allt ett politiskt parti i riksdagen som har denna tunga, viktiga fråga inskriven i sitt partiprogram.

Men eftersom det politiskt korrekta etablissemanget kontrollerar media och internet, kommer ändå Sebastian Lindberg utsättas för en hel del kritik för sin kärlek till negerbollen.


Och precis som nu kommer då Tofsens chefredaktör Fredrik Lövhall att fixa till hästsvansen, rätta till slipsen, knäppa västen och hälla upp en goood studentikos porter, och leverera följande brinnande försvar för yttrandefriheten:

”Det är problematiskt att folk tolkar det så här. Den här texten är för mig ofrånkomligen kraftigt ironiserande, det är olyckligt att folk tolkar det annorlunda.”

Fredrik Lövhall tar en klunk porter. Smackar eftertänksamt. Tittar reportern djupt in i ögonen och levererar dödsstöten rakt i strupen på alla politiskt korrekta kritiker:

”Syftet med att krönikan publicerades var för att den belyser en annan sida av dagens debatt. Kårtidningens åliggande är, enligt Chalmers studentkårs stadgar, bland annat att agera som ett granskande organ samt att skapa debatt.”

Ja, ungefär så här siar jag om att det kommer att gå till nästa gång Sebastian Lindberg och Fredrik Lövhall styr upp ett nytt nummer av Chalmers eminenta kårtidning Tofsen.

MEN DET FÅR JAG VÄL INTE SÄGA I DET HÄR JÄVLA LANDET?!

2 kommentarer:

DK sa...

Röstlund flippade ur och började jabba hårda vänsterkrokar.
SD blev kränkta! Tofsens redaktion blev jättekränkt, men mest kränkt blev fortfarande Marcus Birro.

Anonym sa...

Som trogen IJCHE-läsare tillika klasskamrat på journalistprogrammet med Sebastian Lindberg kan jag bara sorgligt nog meddela att han snart sitter på en nyliberal ledarredaktion nära dig.

Framtiden är ljus. Vad är det du brukar säga, "ICBM nu"? Ja, precis, jag tror att det sammanfattar situationen.