onsdag 24 september 2008

Den obekväma listan: snedsteget


Som den fritänkande anarkist jag är inleder jag den obekväma listan med att bryta mot två av mina egna regler: det här är vit makt-musik och det är skit. Det är till och med så dåligt att ingen levande människa skulle kunna skriva sämre musik om de så satsade sitt liv på det. Men jag har haft den här cd:n i min ägo så länge att jag på något sätt måste få in den i bloggen, mest för att den har spelats hyfsat regelbundet på fester genom åren. Se det här som en bubblare, en aptitretare, utanför den riktiga listan.

1998 gav Flashback, på den tiden det var en papperstidning, ut ”Uffe was a nazi!”: en samling med Ulf Ekbergs mest rasmedvetna låtar. En greatest hits, om ni så vill. I gruppen Commit Suicide skapade han låtar som ”Vit makt, svartskalleslakt”, ”Rör inte vårt land” och ”Min far”. I Ace Of Base skapade han världshits som ”Happy nation”, ”I saw the sign” och sålde totalt 32 miljoner album. Jag tar det igen: 32 000 000 skivor. Frågan är vilken av grupperna som absolut säkrast ger Ulf en plats i helvetet. För dit är han på väg, inget snack om den saken.

Commit Suicide är lyteskomik på rätt låg och smutsig nivå, ungefär som att skratta åt folk med Downs syndrom. Det är så dåligt att det trotsar all rim och reson, och bevisar ännu en gång att nazism och bra musik är en omöjlig kombination. Commit Suicide är olyssningsbart ur alla andra perspektiv än humorns. Men redan i ”Rör inte vårt land”, som jag lagt upp som mp3:a här, hör man förlagan till den supervita reggae som senare kom att förvandla Ulf till en extremt välbärgad nationalsocialist.

För att döva mitt dåliga samvete över att jag sprider nazistmusik lägger jag även upp MDC:s ”Nazis shouldn’t drive”, en hyllning till den bilolycka som tog Ian ”Tjackpundarnazi” Stuarts liv 1993. Här i en strålande liveversion från skivan ”Fiesta comes alive”.

Boomp3.com

Boomp3.com

9 kommentarer:

Anonym sa...

angående din obekväma lista så lär du ju ha plattan cause for alarm med agnostic front i den, även lär du ha carnivore - retaliation, och jag VET att du dyrkar båda två.

Regulations sa...

Den där Guns n Roses skivan oxå... lies va? Med Niggers o skit-låten...

Anonym sa...

Jag vill höra hela Ekberg-låten! Den svänger ju så somrigt och härligt.

Per sa...

du har stavat Commit Suiside fel.
http://www.flashback.se/records/

Inte alltid lätt med utomnordiska språk

Anonym sa...

Måste bara tillägga att även nassarna skrattar åt denna skiva...

Andréas sa...

Ser inte varför Cause for alarm skulle platsa på en "obekväm lista"? nu var det iofs ett tag sen jag lyssnade på den.

Herral de Santina sa...

Du ska kunna höra hela. Verkar som Boomp3 är ur gängorna idag. MDC funkar ju inte alls.

Herral de Santina sa...

Per: My bad.

Hippo: Det tror jag säkert att de gör, trots att detta bara är MARGINELLT sämre än gemene ns-band.

Anonym sa...

Ni som minns eller behöver uppdateras. Henrik Schyffert spelar Ulf Ekberg i Percy tårar.
Länk till klippet på youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=TcyhfNOhz9g