måndag 29 mars 2010

3 x språk som förgyller vardagen

1. Tea party. Att förlöjliga den amerikanska extremhögern är den öppnaste av dörrar att sparka in. Så ingen diss här. Istället vill jag berömma de konservativa för deras språkbruk. Jag är som bekant ett stort fan av ord. Och tepartajet skräder dem inte. När någon säger ”USA har inte råd att ge försäkring till alla” så är det verkligen inget krångel. Alla ska inte med. Om det är slutmålet för din utopi får du tummen upp av kejsare Palpatine.
När det kommer till Barack Obama stoppar Tea Party in hästskor i boxhandskarna. Presidenten är ”en radikal, muslimsk, fascistisk kommunist som kommer från Kenya”. Han är allt på en och samma gång – en ultimat crossover. Kudos, Obama. Till nästa kampanj kan du damma av Ice Cubes ”The nigga ya love to hate”.

2. Putin. Det är alltid roligare med odemokratiska ledare. Vem läser du helst en kommuniké från – Kim Jon II eller Tobias Billström? Precis. De drar åt samma inhumana håll men den ena är i alla fall lite roligare i sitt vansinne. Så när Putin vänder blad i Darth Vaders manual för dödsstjärnan och förklarar att de skyldiga bakom terrorbombningen ”ska förgöras”, är det bara att applådera.

3. Julia. Barnprogrammens svar på Lord Humungus – the warrior of the wasteland, the Ayatollah of rock and rolla. När hon pratar om en velociraptor och använder ord som ”vedervärdig” och ”blodigt” känner jag att Olivia är i goda händer. Gilla!

1 kommentar: