torsdag 13 maj 2010

Syra i ansiktet på djur, miljö, människa
Alla ska med

”Ni importerar saffran från Iran, vad hände med närodlade livsmedel?
– Det här är en nischprodukt. Närodlat har inte varit aktuellt helt enkelt.”

Världens dyraste och köttigaste hamburgare, med ingrediens från en av världens vidrigaste och mest totalitära teokratier. Go Burger King, go.

4 kommentarer:

Lisa D-H sa...

ang inlägget om bröllopsyra, kolla in Re:publiks nya nr. Alternativ och mycket bra hyllning till blivande kungaparet...

@crj138 sa...

På riktigt? De gånger jag köpt den tidningen har innehållet aldrig levt upp till det omslaget utlovat.

Lisa D-H sa...

Sorry för ohyggligt långt inklistrat inlägg men hittade ingen mailadress.

#16 med bröllopsspecial.
Releasefest med utställning och unik poesiuppläsning!

Poeterna Thomas Tidholm, Jenny Tunedal och Göran Greider, som vägrade skriva kärleksdikter till prinsessbröllopet på beställning, har istället valt att skriva sin bröllopspoesi i Re:public. Dessutom lämnar mäktiga svenska bildskapare sina personliga kommentarer till den stundande rojalistiska yran. Övriga medverkanden är: Aase Berg, Hop Louie, Liv Strömqvist, Carl Johan De Geer, Frida Farm och Macode Linde.

Re:public firar senaste numret med en release där Thomas Tidholm, Jenny Tunedal och Göran Greider läser sina dikter live och där vi ställer ut konstverken för en enda kväll.

Plats: Strand, Hornstulls Strand 4
Tid: Tisdagen den 18/5 från kl 17.30
Poesiuppläsning kl 18.30
(Uteservering vid vattnet finns!)

För mer info:
anders@tidningenrepublic.se
070-717 43 46

/ / / / / /

BAKGRUND TILL RE:PUBLICS BRÖLLOPSSPECIAL:
Hur uppmärksammar man bäst det stora prinsessbröllopet ur kulturperspektiv? Det frågade sig Mårten Castenfors, chef på Liljevalchs konsthall i Stockholm, och bjöd i början på året in ett 30-tal poeter att skriva kärleksdikter med anledningen av det stundande bröllopet. Intresset från poeterna var minst sagt måttligt – och i den efterföljande debatten
kritiserades poeterna hårt – bland annat för att vara alltför »rigida«. Av en tillfällighet hade Re:public sedan ett drygt år tillbaka arbetat med en liknande tanke – att uppmärksamma prinsessbröllopet med hjälp av konstnärliga uttryck. Re:publics förfrågan riktade sig till ett antal framträdande bildskapare och skribenter – en skara som givetvis kompletterades med ett antal av de poeter som tackat nej till att skriva kärleksdikter på beställning.
Re:publics bröllopsuppdrag: Ni har fria händer och en sida till ert förfogande.
På Strand den 18/5 visar vi resultatet.

Lisa D-H sa...

ok, jag insåg just att det såg ut som jag reklamade för evenemanget, så var det icke. Hittade bara ingen annan info än pressreleasen. Eftertankens bleka osv...