lördag 29 maj 2010

Ronnie James Dio:
One of the vilest people in the music industry


Nog om detta. Vad sägs om att ta tillbaka Ian-eran? Lilla My lurar gillande i bakgrunden och konstaterar krasst att det är ”Ian > Dio” som gäller. Själv undrar jag mest hur en simpel hyllningsnotis till Slipknot kom att handla om Dio. Och hasch.

The Haschtomte Gate – closure.
Kudos till alla som kommenterat uppskattande på inläggen här under. Kudos till alla de som mailat, ringt in eller sms:at sitt gillande i detta vulkanutbrott av digitalt överförbar sinnessjuka. Kudos även till främlingen Jesper, som kommenterar här. En hårdrockare som läst och fattat. Att han sedan tycker att själva notisen är dåligt skriven är självklart helt okej. Kvalité är ytters subjektivt.

Jag vill lyfta fram en sak som Daniel påminde mig om igår när vi diskuterade den överrumplande helgonförklaringen av Ronnie James Dio. För sju år sedan gick forne Dio-gitarristen Vivian Campbell ut i pressen och kallade sin gamle boss för ”en av de uslaste människorna i musikindustrin”. Ett par år senare kontrade Ronnie James Dio med att kalla Campbell för ett ”satans rövhål” och ”en bit bajs”. Sedan rundade han av med den subtila önskningen ”I hope he fucking dies”.

”I hope he fucking dies” – minsann? Hat värdigt Krillebus.
Den starkaste av alla tobakssorter.

Det är värt att minnas den här mediala pajkastningen, mitt störtfloden av hyllande, meningslösa pressreleaser från nollor och föredettingar som alla försöker skrapa ihop lite gratis pr med hjälp av en känd, död artist. ”Oh, han var så fin och snäll och göllig”, ”oh, han var godheten själv”, ”oh, han var perfekt och den bästa sångaren någonsin och jag träffade honom aldrig men jag har lyssnat mycket på honom och mitt band som du aldrig hört talas om har precis släppt en ny skiva”.

Fuck. Jävla. Off.

För även om han kallade sig Gud så var Ronnie James Dio ingen gud. Vi behöver färre gudar, inte fler. Han var en människa som du och jag. Han bajsade, skrattade, grät, blev arg, rökte en jolle, knullade, svettades, pruttade, blev svartsjuk, runkade, fick ont i skallen, blev bakfull, tog sig en stänkare då och då – precis som du och jag. Och då och då önskade han även livet ur folk på ett våldsamt, hatiskt sätt.

Det känns befriande. Gräsrökandet och ”I hope he fucking dies” ökar bara min respekt för Ronnie James Dio. Vila i frid.

Men vänta tills Ozzy dör.
Då.
Jävlar.

P.S. Jag är fortfarande chockade över kontroverserna kring ordet ”haschtomte”. Fuck me. Cornelia och Åsa, som läste texten innan den gick i tryck, reagerade inte heller. Cornelias rimliga kritik fick mig däremot att ta bort ett snårigt, svårbegripligt resonemang kring Kent, knogjärn, emo och Slipknot. Pust. Tänk om det gått i tryck.

Jag var däremot nervös inför tankekedjan emo, Slipknot, brutalitet, SS. Ingen har sagt ett ord om det. Haschtomte – Hitler: 1, 0.

9 kommentarer:

smegMMA sa...

Strålande jobbat, Buse. Strålande jobbat. Du påminner mig om en häst.

Sulla sa...

Fattar inte den där upprördheten kring bruket av ordet haschtomte. Att man gillar att ta sig en jolle visar ju bara på att man 1) gillar att leva och 2) inte tar livet så jävla överseriöst. Odelat positivt alltså.

F ö tyckte även jag att den där lilla krönikan/notisen/get till största delen var en hyllning, även om jag förstod att det skulle bli lite reaktioner kring användandet av ordet "mobboffer", eftersom större delen av Sveriges befolkning verkar tycka att människor som utsatts för övergrepp bara är värda förakt. Eller? Snygg människosyn.

smegMMA sa...

3. Och att man gillar knark.

Sulla sa...

DM: Jag anser att 3 går in under både 1 och 2.

Seb sa...

Fan vad du briljerat senaste veckan i denna "storm" av upprörda hårdrockare som inte kan tolerera att deras idol, vilket är ett välkänt faktum, inte var renlevnadsmänniska och ett livs levande helgon, utan bara en vanlig man med en extraordinär pipa.

Ärligt talat tyckte jag inte artikeln var jättebra men ser inte det som alla andra(läs: lågpannade s.k hårdrockare) ser som gör dem så oerhört upprörda att de önskar livet ur dig. För mig som gick på gymnasiet när Slipknot-hypen var som störst var det ett välkänt faktum att deras fans till huvuddel var av det lite udda, självömkande slaget. Dvs emo.

Och att alla plötsligt beskriver Dio som "den störste" helt plötsligt är väldigt irriterande, vart fan har alla dessa varit när han lirat live på t ex Trädgårn i Gbg som inte hyser överdrivet stor publik? För upptagna med att lyssna på plattorna? Tror inte det. Medmänskligheten lyser i de flesta fall som störst, när inte människan som får det inte längre finns där för att ta del av det.

Anonym sa...

Bara för att man gillar att röka lite hul betyder ju inte det att man tycker om alla andra droger, lagliga som olagliga.
Beer today, bong tomorrow :)

JC sa...

Snacka om SM i överreaktion...hur man kan feltolka en text så otroligt mycket övergår mitt förstånd. Nu har jag visserligen några högskolepoäng i svenska språket, men en person med normalbegåvning borde inte ha några problem med att förstå textens innehåll och mening.

Men det är klart, som någon redan sagt: mänsklighetens avskräde har genom kommentatorsfunktionen fått en ny möjlighet att hävda sig, titta på valfri diskussion på AB eller Expressen.

putte sa...

http://www.youtube.com/watch?v=9inxaCE0cX8

brimstonemetal 38, e mannen med skägg till vänster 2 min in i videon.
tänkte att du ville se hur han ser/såg ut =)

Andréas sa...

Folk är IDIOTER! Hur fan kan man få den artikeln till något som dissar Paul Gray eller Slipknot? Snubben med alias "Hemulsarn" verkar vara den enda som har koll.