fredag 7 maj 2010

World keeps turning vol. 138

Fredrik gör det rockmänniskor alltid gjort och rasar mot sport. Även öppna dörrar förtjänar att sparkas in om det görs på ett sådant här ytterst välskrivet sätt. Väderkvarnar – dö!

Kristna gör det kristna alltid gjort och rasar mot kultur och litteratur. Som sig bör.

Mikkey Dee gör det trummisar i Motörhead alltid gjort och skriver en debattartikel om det ekonomiska kaoset i Grekland. Eh. Va?


5 kommentarer:

ADHD sa...

Om supernörden Strage ska kallas rock så är jag hellre sport!

Sverige-Europa Gonatt! sa...

Bara en tidsfråga ändå innan islam har demografisk majoritet i Sverige. Sverige har gått från tusentalet muslimer 1980 till drygt 500.000 idag, de växer med ca. 35.000 varje år bara av invandring (från främst MENA-länderna) och där finns inte inräknat den naturliga demografiska ökningen av muslimer pga reproduktion inom Sverige när de väl lever här. Gardell - dags att se sig om efter nytt hus, eller sluta upp som homosexuella i Iran eller Saudi-Arabien. Värt att tänka på är hur hårdrockare behandlas i de muslimska länderna...

@crj138 sa...

Swe-Euro-Nite: Jag släppte igenom din kommentar bara för att den uppenbart var skriven för IJCHE, och inte bara massspam. Jag avfärdar dig som ett luftslott tack vare dina orimliga siffror.

1. Muslimer, demografisk majoritet? Ja, vad, 2210 eller?

2. Tar Sverige verkligen emot 35 000 muslimska invandrare per år? Inte trovärdigt.

Att bögar och lesbianer och hårdrockare och ateister lever ett förtryckt skitliv i Iran, Saudiarabien etc är givet. Islam som statsskick är ett otidsenligt otyg, precis som kristendom och judendom. Men att det skulle vara en trovärdig framtid i Sverige? Inte troligt. Det gör ju intre misären i teokratier mindre beklämmande dock.

Sulla sa...

Sverige tar ju emot ganska många flyktingar från Irak (Södertälje tar emot fler än hela USA, har det sagts), men hur många av dem som stannar kvar och hur många av dem som är muslimer (irakiska muslimer har ju förföljt en del andra religiösa grupper som kände att det nog var säkrare att dra till Europa än att stanna kvar), det vette fan. Dock så vill jag någonstans minnas att jag någonstans läst att vi har en invandring på runt 50 000 individer om året och att det också är enda skälet till att Sverige har någon form av folkökning (=helsvenska arier ynglar av sig för lite.). Fast jag är långt ifrån säker.

Steve Austin sa...

Sverige-Europa: 35000 nya muslimer per år är en överdrift, precis som Sulla säger. Mycket av dagens islamofobi (jag har i regel svårt för att man ska klassa alla former av aversion mot andra grupper eller delar av gruppernas beteendemönster som ett slags sjukdom, men lät gå för den här gången) grundar sig på SD:s realpolitiska strategi att hellre tala om muslimer som ett hot än ivnvandrare; deras invandringskritik är ju mer moderat än t.ex. Nationaldemokraternas och de ser gärna att de får med sig t.ex. assyrier/syrianer, serber och andra kristna etniska grupper på tåget, och överlag vill de ju som bekant tvätta bort den främlingsfientliga stämpeln. Du lär aldrig se en bosnier, (Dr) alban eller kurd rösta på SD, men däremot en och annan serb eller syrian. Det är hur som helst en lång väg tills muslimer blir ett "potentiellt hot" mot "den svenska värdegruden" eller att etniska svenskar blir minoritet i Sverige. Med tanke på att många inte ens bryr sig nämnvärt om islam och endast är nominella muslimer (vilket kan gälla såväl iranier som kom hit i början av 80-talet, bosnier eller montenegriner som kom i början av 90-talet eller irakiska kurder som kom hit i början av 00-talet) blir hela farhågorna smått absurda även om det inte ska förringas helt. Folk som är konsekventa liberaler, dvs inte Åsa Linderborg, kan ju till exempel tycka att det är problematiskt att ett antal muslimska studenter får en högskola att ställa in en föreläsning med Lars Wilks för att denne är "kränkande".
http://www.axess.se/blog/post/2010/05/01/Hogskolan-som-inte-star-upp-for-yttrandefriheten.aspx

En av de mer rimligare utvecklingsprocesserna för Sveriges del som man kan tänkas skönja under de närmaste 20-30, är att en moderat invandringskritik får fotfäste (och då syftar jag alltså inte på partiet Moderaterna) vilket i sin tur leder till minskad asyl-/flyktingmottagning/arbetskraftsinvandring samtidigt som större nordeuropéiska kontingenter som lättare kan integreras/assimileras flyttar hit av olika skäl.

http://svt.se/2.33731/1.1912479/fler_hollandare_i_smaland?lid=senasteNytt_1765014&lpos=rubrik_1912479