torsdag 18 november 2010

Kottkossor FTW



Äntligen börjar det jag längtat efter: köphetsen inför jul. Nu i extra uraniumpotent barnversion till alla nervösa, ångestfyllda föräldrar som bara vill curla sina barn än hit, än dit, samt döva sina dåliga samveten med en smula köpt platslycka! Fira. Fira!

Målgruppsinriktad, adresserad reklam – bring it on!

Medsols från övre vänstra hörnet:

Överkonsumtion.
Verktyg för att kontrollera kuggen i det kapitalistiska maskineriet.
Moderskapsinskolning i HD-rosa.
Moderskapsinskolning i HD-multietnicitet.
En husmoderlig bloggerskas LSD-dröm.
Tea Party-fostran för den lilla sessan.
Avslappnat tjackstirr insvept i fluffigt grisskärt.

Tänk. Snart är tomten här.

I övrigt: Johan #1 dissar nazisynth, Fredrik #1 dissar Johan för det, och Fredrik #2 skriver den kanske tröttaste krönikan sedan senaste gången en spelskribent drog paralleller till åttiotalsdebatten om ”Motorsågsmassakern”. Det vill säga för cirka tio minuter sedan.

Nästa gång jag läser ännu ett kåseri om den äldre generationens ”moralpanik” där Elvis höftrullningar, W.A.S.P. samt videovåld listas sida vid sida, blir det en aggressiv al-qaida-manöver då jag rullar ihop skribentens tangentbord som en tidning och kör upp den i röven på den skyldige. Precis som Johan #2 skriver så handlar det inte om moralpanik över den generation som visas upp i ”Ung och botskämd”. Det handlar om ”helt vanlig panikångest, över världen, ­tiden, livet”.

Eller, som jag brukar säga: rimlighetspanik.

6 kommentarer:

Jenny sa...

Vi vantrivs i kulturen. Alla ska med. Låt den utan diagnos kasta första stenen, etc etc.
Jag ska köpa experimentlådor till min unge så han kan bli (galen, anti-vivisektionistisk) forskare när han blir stor.

Meh. sa...

Aldrig tänkt på det tidigare men texterna på de tidiga Elegant Machinery-plattorna skrevs faktiskt av Richard Jomshof (fd Johansson).

Texterna i låtar som Approaching Forces, State of the Nation, Process, Hard To Handle, Flag of Truce, Words Without Meaning skulle mycket väl kunna tolkas som politiska (och åt SD-hållet) med facit i hand och god vilja. Lite som när man letar efter satanistiska uppmaningar i hårdrock, fast skojigare.

Undrar om det inte också var Richard som frikostigt delade med sig av nakenbilder på sin dåvarande, väldigt storbystade flickvän till allmän beundran i syntvärlden. Eller om det var den alkoholiserade sångaren. Oh well.

Fredrik sa...

Köp boxen med giblifilmer. Den första med Totoro, Spirited Away, Det levande slottet och... Nausicaä? Eller var det Porco Roso? Hur som helst, underhållning för hela familjen! Rekomenderas. Dottern älskar det. Vi vuxna också! 8)

Herral de Santina sa...

Tack för tipset, men i hyllan står redan ”Laputa: Castle in the sky”, ”Howl’s moving castle”, ”Princess Mononoke”, ”Spirited away” och ”My neighbor Tototro”. ”Porco Rosso” tycker jag inte är tokbra.

Dock är npg Olivia väl ung för Studio Gibli än så länge. Iof kan kanske Totoro fungera… Ska testa!

Har du sett ”Tokyo Godfathers”, på tal om japansk tecknad film? Jag gråter varje gång jag ser den.

Fredrik sa...

Visst, imponera med att stava rätt och använda de engelska titlarna. 8)

Porco Roso är uppskattad här av dottern. Jag tror att det är färgerna. Jag få då lust att flytta till Italien, Berlusconi till trots. Det ska komma en tvåa på Porco, men det visste du nog. 8) Du måste kompletera samlingen med Nausicaä. Pom Poko är det sjukaste jag sett, men dottern gillar den. Tvättbjörnar som trollar med pungen, typ. Det är bara att köpa!

Nej. Jag tror inte jag sett Tokyo Godfathers. Får leta upp den. Bör finnas på sf-bokhandeln. Låter som min tekopp.

Nu ser jag fram emot Ghiblis nya film, the borrower arrietty, som ser lite ut som "Howl's..." och "Spirited..." Kommer nog ganska snart. Om den inte redan kommit...

Fredag. 8) Skål!

Fredrik sa...

Ponyo glömde jag. Den funkar på små barn! 8)