söndag 27 februari 2011

Hamiltonhelg vol 2: En odyssé i otrevlig musik och irriterat bortviftande

Lördagsgemyt: Svart kaffe, semla och Brainbombs framförandes låtar som ”Anal desire”, ”Fuckmeat”, ”Die you fuck”, ”Kill them all och ”Lipstick on my dick”. Oerhört otrevlig musik. Två dina händer.

Förfestgemyt på Knivsöder: Vi drar ut på det länge och slöar till så ordentligt att vi missar vad som tydligen är årets gig. När vi kommer dit är kön lång och en ut, en in gäller. Människor som lovats betallista avspisas likt simulanter i Stalingrad 1943.

Planen att gå och ta en stilla stänkare någonstans uppstår. I city. Eh.

Vi går till KGB där vakten är en otrevlig kuk med Gulagkomplex. Och de vill ha inträde för att hänga av sig jackan. Fuck you, KGB. Jag gillade er bättre när ni bara höll öststatspöbeln i schack genom angiveri, avlyssning, politiska skenrättegångar och lönnmord.

Vi går till Kåken där jag för första gången får höra det mytomspunna bortviftandet ”ledsen grabbar, det är bara för stamgäster ikväll”.

Först tror jag att det beror på min blandrasbakgrund och att den strukturella rasismen äntligen slagit till. Sedan inser jag att alla gånger jag varit där har jag anlänt med sällskap som dels är damer, dels är något. Nu är vi en grupp helt vanliga män över trettio som är ingenting. Vissa av oss må ha kulturkapital i form av underjordisk dödskredd och diverse hardcorepunkiga diy-aktiviteter, men stående utanför den här fållan av exklusivitet är vi nollor.

Jag funderar jag på att köra ”vet du vem jag är?!” men kommer på att jag faktiskt inte är någon, bara ännu ett nummer bland många. Vakten förslår Harry B James, det är nog mer den vibben ni är ute efter”. Jag grimaserar, han ler och rycker på axlarna, småskrattar. Jag är för gammal och alldeles för nykter för det här.

Vi går till Harry B James där en i vårt alldeles för stora sällskap är för full för att komma in. Ironin i det är att han är den ende i gänget som rullar i den ekonomiska elitliga som Kåken faktiskt riktar sig till.

Vi åker tillbaka Knivsöder, resans utgångspunkt. Där går det alldeles utmärkt att gå rakt in på Embargo och beställa.


Det där är Viktor som redan 1984 avslöjade att Palme har Aids. Kudos.

2 kommentarer:

Korven sa...

På pricken varför jag lider när jag har japaner på besök i Stockholm. Igår var jag med min bror på flera japanska hak, både sunkiga och fina, med min bror som är på besök här i Tokyo. Strålande bemötande och service på samtliga ställen utan undantag. Varför består Stockholm till 90% av avföring?

Herral de Santina sa...

…dock är Sthlms krogpersonal inte ens hälften så otrevlig som Brainbombs musik. Tänk på det.