onsdag 30 maj 2012

”My own congregation/I am a saint for seamen”Jag recenserar Marduk ”Serpent sermon”. På papper ovan. På internet – här. Inklusive fantastisk molluskkommentar. Pang på.

13 kommentarer:

Grovt Initiativ sa...

Ang. mollusken tror jag inte ens personen är medveten om att han kommenterat på artikeln, efterssom Metro praktiserar den sköna stilen "alla kommentarer du ger på metrolänkar som din kompis lagt upp hamnar i kommentarsfältet".

kan inte bestämma mig för om detta är ohederligt och förkastligt eller ohederligt men lite roligt.

@crj138 sa...

Jag säger att det är fullt RIMLIGT och ROLIGT.

Sulla sa...

Är den så bra, alltså? Marduk med Mortuus har hittills mest känts som fattigmans-Funeral Mist, men en hoppas ju lite på motsatsen.

@crj138 sa...

Jag gillar den. Kanske blev en smula överexalterad över att få ngt bra att recensera för en gångs skull. Men bara lite.

Joakim sa...

Det är ju en fattigmans-Funeral Mist, men eftersom Funeral Mist är så jävla överbra, så blir ju Marduk-skivan bra även den bara därför.

Sulla sa...

Jag har ju hittills blivit lite grinig/ledsen/kränkt över att det låter som fattigmans-FM eftersom jag bara kommer att tänka på att riktiga FM är så jävelbra, men en får väl ge det en chans.

Gurgel sa...

Bättre än tidigare, nu finns det ju lite sväng i marduk, inte bara fart

Jonas sa...

Jag har undrat rätt länge nu varför nazismen har blivit rumsren i punk/hc-svängen, så länge det handlar om Black Metal. Varför är det okej med Dissection, Burzum och nu Marduk, men vikingarock får dig att slänga dig på "anmäl-knappen".

Förklara gärna för mig hur det kommer sig att det ena är häftigt och värt en lektion i merchologi, men det andra avskyvärt och hemskt och måste motas i grind med alla medel vi har till hands.

@crj138 sa...

Jag har länge undrat samma sak. Jag har inget bra svar. Men i grund och botten handlar det väl om vad du kan stå ut med för att lyssna på den musik du gillar. Var går din egen gräns?

Mitt största problem med vikingarock är ju att det är undermålig diarrémusik, av flaggviftande idioter för flaggviftande idioter. Och är det ngt jag avskyr, så är det just flaggviftande idioter som gör dålig musik. DET bör ALLTID motas i grind med alla medel vi har till hands.

Gällande de band du nämner så har jag aldrig ngnsin gillat Dissection av strikt musikaliska skäl. Tyckte inte ens de var så bra när det begav sig första vändan.

Burzum drev jag med senast här: http://canthateenough.blogspot.se/2012/04/hvis-lajv-tar-oss-vaga-vagra-varg.html En talanglös nolla med vidriga åsikter som alltid gjort pissdålig musik.

Marduk svarar väl rätt bra på den politiska frågan i ”Blod eld död”, om du läst den.

Sedan är det skillnad mellan om ett band har politiska åsikter som du inte håller med om, men inte sjunger om det, och ett band som aktivt propagerar för politik du inte håller med om.

Om du inte orkade läsa ngt av det övre så kommer här ett sammanfattande svar: the duality of man.

http://www.youtube.com/watch?v=dr155-C-0wc

Andreas Ekström sa...

Bästa när ni skriver FM är att jag bara tänker på det här bandet: http://en.wikipedia.org/wiki/FM_(British_band)

HURRA FÖR AOR!!!

@crj138 sa...

Jonas: bra artikel ang. din kommentar.

http://www.gp.se/kulturnoje/1.919692-att-alska-det-avskyvarda?m=print

Jacob sa...

Måste bara, som ett av strikt musikaliska skäl fan av gruppen, inflika: Dissection som nasseband??? Hur tänkte du där Jonas?

Det finns nog så starka skäl att känna tvekan för dem med tanke på Jons förvirrade "religion" och inte minst det vidriga mord han var inblandad i, men motiven där var om något homofobiska.

Mördaren (Jons bästa vän) hade ju rötter i Iran!

Marcus sa...

Marduk nazister? Hoppsan, nu har jag missat någonting.

Finns det någon vänlig människa som vill uppdatera mig lite?