fredag 18 maj 2012

Life is a chain of projektanställningar and vikariat


Refuserad och blek bylinebild. När den togs hade jag ena foten i graven.

Idag vandrar jag ut i arbetslöshetens ingenmansland igen. Min tid som metalkonsult på Aftonbladets bilaga Hårdrock! är över.

Det har varit en märklig månad. Dels för att det är konstigt att komma in så kort på en redaktion som jag jobbat på så mycket tidigare. Och dels för att jag drog på mig en superobskyr form av lunginflammation som gjorde att jag fick jobba hemifrån sängläge i två veckor. Det tog två penicillinkurer att knäcka den.

Mitt i åkomman åkte jag dessutom upp till Umeå Hard Core och spelade in ett album med ett band jag repat med fyra gånger.

Det var rätt hardcore.

Jag har anat min egen dödlighet två gånger i livet på grund av sjukdom, börjat bli rädd för att jag inte kommer att klara det på riktigt. Första gången var i ett slumkollektiv i Philadelphia vintern 2002. Andra gången var nu, ute i Mullsjö på en madrass i Dennis vardagsrum.

Men jag dog inte. Det blev en skiva. Och det blev en hårdrocksbilaga där jag intervjuat Gojira, Kreator, Lamb of God, Manowar, Rival Sons, Sabaton, Slash, Slayer, Slingblade, Turbonegro och Twisted Sister.

Resultatet är ute i butik fjärde juni.


Patchologi på Plattan: Krille är nere med kidsen. Bild baxad av Jonna.

Bitter eftersmak: min Ipod och dess feta lurar blev stulna på Aftonbladet, min arbetsplats. Deppigt.

1 kommentar:

Bob sa...

Sabaton-intervju? Dålig stämning?