fredag 26 mars 2010

Hurra för håla vol. 2

Våldtäktshajpen i Bjästa är svår att skaka av sig. Tack och lov får denna mentala röta i en inavlad bondhåla rikligt med mediauppmärksamheta. Gott så.

Men som sagt – det är svårt att skaka av sig allt som sägs i programmet. Den där kvinnan kring 50-strecket som, på fullaste allvar, säger att det inte går att bli våldtagen oralt.

Backa bandet: En vuxen människa som säger att om en 14-åring blir fasthållen och får en kuk inkörd i munnen, är det bara att ”bita ifrån”.

Nu hör skatan sin egen röst säga allt detta på tv. Inser hon den morbida dumheten i det hon säger? Förstår hon? Eller står hon fast vid slutsatsen att ett barn som blir tvingad till en avsugning får skylla sig själv om hon inte nafsar till på ollonet? Kan hon sova om nätterna, skatan alltså? Har skatan själv barn? Kan hon se dem i ögonen?

Så många frågor.
En slutsats: Helt slut som människa.

5 kommentarer:

Martin sa...

Jag håller med kritiker till den del att när det gick upp till rätten borde de åtalat även för "försök till grov våldtäkt" för att se vilket han blev fälld på. Utanför rättssystemet, i verkligheten spelar detta mindre roll.

Jag tror också man kan hitta liknande mentalitet bland vänners vänners vänner...En våldtäkt utfördes för några år sen av medlem i ett hardcorepunkband med spanskt namn boende i husvagn i köpenhamn... jag kände spontant för att jämföra, men jag har inte riktigt ingen aning om hur inblandade skötte det förutom folk fortsatte hypa bandet...

Anonym sa...

En väns dotter råkade ut för en liknande sak i högstadiet. Två killar i klassen tvingade henne att följa med dem hem och sen utföra oralsex på dem. När detta kröp fram så kontaktades såklart skolan men rektorn ville hålla det hemligt, "för HENNES skull". Att det dessutom rör sig om den enda skolan i regionen för barn med hörselhandikapp gjorde knappast saken bättre och hon fick fortsätta att gå i samma klass som förövarna, och i vissa fall t om tvingades dela bänk med en av dem.

Ingen av lärarna fick reda på nånting, rektorn och kurator avrådde flickans föräldrar att upplysa lärarkåren om det inträffade och sa t om att de skulle kalla in polis om (den något hetsige) fadern skulle komma dit under lektion.

Killarna var för unga för att polisanmälas och det hände såklart ingenting med den anmälan till det sociala som gjordes.

Ett par år senare mår hon fortfarande dåligt av det inträffade och den ryktesspridning som senare följde med henne upp till riksgymnasiet i Örebro där alla döva/hörselskadade går.

Killarna, tja, dom fick ju en avsugning, en utskällning och lovade säkert att aldrig göra om det.

Herral de Santina sa...

En fruktansvärd historia. Tyvärr betvivlar jag inte för en sekund att liknande situationer är pissvanliga i skolan. En total kollaps av vuxensamhället.

Som sagt: hemundervisning.

Martin sa...

Rättelse: portugisiskt namn. Om man kan göra ngn till ett exempel är en annan sak.

g. sa...

Ett lysande inlägg i debatten.