söndag 4 oktober 2009

Pub Anchor: Övervåld, inkompetenta poliser och the game of the arseholes


Dassig bild, dassig krog.

Igår natt läste jag ut ”Watchmen” för fjärde gången. Fortfarande ett litterärt mästerverk, och fortfarande gör sista sidan att mitt hjärta rusar och att mina ben inte bär mig. Läs genast om du inte gjort det. Läs igen snart om du redan gjort det.

Nu till något mer tragiskt: Verkligheten. Får också hjärtat att rusa och benen att bli som spagetti, men oftast inte på ett bra sätt. Som här. Min vän och bandkamrat Linnéa Olsson (Svenska Dagbladet, Sweden Rock Magazine, gitarrist) har bett mig att publicera detta. Jag var inte på plats när detta inträffade, men känner Linnéa som en sanningssägande människa. Jag tror henne. Det bör även ni göra.
Fuck Pub Anchor.
Fuck jävla off.

All text från och med nu är skriven av Linnéa.

Hur ska väktarvåldet någonsin kunna upphöra om polisen inte gör sitt jobb?
Natten till fredagen den 2 oktober utbröt en diskussion efter Hate Gallerys konsert på Pub Anchor mellan sångaren/basisten Janne Jarvis och en anställd på krogen. Detta var efter stängning och lokalen var utrymd sånär som på resten av bandet samt undertecknad, plus personal och två vakter. Samtalet rörde huruvida bandet kunde lämna utrustningen på plats, eller om de var tvungna att ta den med sig. Efter max ett par minuters samtal mellan kvinnan bakom disken och Janne Jarvis hoppade de två vakterna på honom. Både kvinnan och Jarvis hade höjt sina röster, men det var inget bråk att tala om – och dessutom hade de en bardisk emellan sig.

Vakterna försökte inte prata med Jarvis eller lugna ned situationen, vilket är det första en vakt ska göra om de känner sig manade att ingripa. Istället tog de båda brutala grepp om honom och hotade att bryta armarna på honom, samtidigt som de släpade ut honom från lokalen.
Väl utanför vägrade vakterna att resonera med de runt omkring som försökte reda ut situationen, samtidigt som de upprepade gånger på ett aggressivt sätt skrek okvädningsord mot Jarvis. Jarvis själv var tyst och oförmögen att röra sig. Efter löfte av Hate Gallerys trummis att han och gitarristen skulle ta hand om utrustningen bara de lät Jarvis gå, släppte de båda vakterna honom.

Vid det här laget stod en polisbil en liten bit ut i gatan, och Jarvis gick raka vägen fram till en kvinnlig polis för att göra en anmälan. Poliskvinnan frågade inte Jarvis om hans namn, vad som hänt eller vidtog några som helst åtgärder för att göra en anmälan. De båda vakterna stod kvar på trottoaren och när Jarvis vände sig om till dem och sa att de inte skulle komma undan med detta, hoppade de på honom igen. Mitt framför ögonen på poliskvinnan som bara lugnt tittade på. Greppet de hade om hans armar var så pass hårt att han vädjande skrek på hjälp åt polisen, som fortfarande inte ingrep på något sätt. Varken vakterna eller polisen gjorde några försök att förklara eller försvara situationen, eller låta Jarvis eller mig själv veta varför de agerade som de gjorde. Som svar på frågan vad exakt Jarvis gjort sig skyldig till fnissade den kvinnliga polisen och svarade ”Jag vet inte vad det heter på engelska”. Efter några minuters diskussion mellan mig själv och ena vakten påstod han att Jarvis hotat dem till livet.

Poliskvinnan tog mig avsides och när jag frågade henne hur vakterna kunde ha rätt att hoppa på en man på gatan som försökte göra anmälan om ett brott till polis, hävdade hon att hon inte visste vad jag pratade om – att hon inte sett vakterna göra något alls. Hon hävdar alltså detta trots att hon inte stått mer än en meter ifrån.

Jarvis fick spendera natten i häkte. Vakterna vidhåller att han hotat dem till livet. De påstår dessutom att Jarvis var drogpåverkad, vilket han själv var villig att ta blodprov på för att bevisa motsatsen.

Det finns tusentals av liknande historier, men ändå fortsätter väktarvåldet. I det här fallet är det dessutom helt uppenbart att polisen istället för att göra sitt jobb inte bara samarbetar med vakterna, utan dessutom möjliggör oprovocerat våld mitt ute på gatan. Hur ska de vanliga människornas historier någonsin tas på allvar om uniformerna håller varandra om ryggen?

Anchor har länge varit ökända för att ha våldsbenägna och respektlösa vakter. Det är dags att bojkotta ett ställe som behandlar sina gäster och artister på ett sådant hänsynslöst sätt. Man har inte rätt att göra vad man vill, bara för att man råkar ha uniform och bricka.
Om du spelar i band – vägra att gigga på Anchor.
Är du gäst – sluta gå dit.
Som gäst ska man inte behöva vara rädd för att bli utsatt av oprovocerat våld av auktoritetsfigurer. Visa att du inte ställer upp på övergrepp och maktmissbruk. Visa istället din sympati och sprid detta vidare.

86 kommentarer:

johan, aka trixy sa...

Inte för att jag någonsin varit där, bara gått förbi och tittat in med avsmak då de stod ett gäng snubbar och typ halvheilade.
Men satan,
sprid och sätt stop för skitstället

Anonym sa...

Är inte Anchor dessutom (semi)kontrolloerade av Bandidos these days?

Anonym sa...

va haru för källor på de?

Anonym sa...

Ja det där känns som sådana där ogrundade rykten som folk säger om i princip alla sjaskigare syltor.

Lukin sa...

Låter som att Anchor är Stockholms motsvarighet till Göteborgs Sticky Fingers. Skitställen med småkukade vakter som knaprar piller och bara väntar på att du ska göra något "dumt", som att t.ex. ha en jacka på dig inomhus. Huga.

Anonym sa...

favorit i repris: http://switchbladesisterhood.blogspot.com/2008/11/111-high-on-dragga.html

138 sa...

Min egen favorit i repris då, för att toppa: http://canthateenough.blogspot.com/2009/01/hell-be-back-next-time-world-needs.html

Parne sa...

Just nu i vårt hem: Ansos systerson står och visar upp mollusker (for real!) på sin mage och sina ben. Kände bara att jag ville berätta...

Johan sa...

Anonym: källan = ögonvittne.

Har aldrig varit på Anchor, har aldrig varit så intresserad av Anchor. Ändå är jag inte förvånad, eftersom detta sker hela tiden, också på uteställen som inte skulle kallas "sjaskiga syltor" (typ Debaser Medis). Bra att det lyfts upp.

Jag förstår om man inte kan eller vill lita på andrahandsinformation, men om alla slutade gå på ställen där deras kompisar blivit misshandlade av ordningsvakter skulle vi vara en god bit på väg.

138 sa...

Det där med Debaser Medis är jag mkt intresserad av att höra. Menar du att de också är MC-kontrollerade, eller att deras vakter spöar folk? Berätta gärna mer, oavsett vilket du menar!

Mvh.
Vän av ordning.

Anal Elf Kid sa...

Låter som om Anchor är en systerkrog med Sticky Fingers i Göteborg. Charmerande vakter, VERKLIGEN.

Anonym sa...

Åsså blir det liv när dom skjuter skarpt mot vakter i entrén, fast alla vill ha ihjäl dom, va va.

Anonym sa...

Deb Medis vakter är kända för att bruka övervåld. Till exempel jag och en till blev otroligt bryskt behandlade för ingenting, och när polisen kom (eftersom vakterna anmält oss för våld mot tjänsteman, vilket de alltid gör efter att ha tryckt ner och hållit fast en gäst mot golvet på magen och kört knät i nacken) för att föra oss till häktet suckade de bara. De kunde inget annat göra än ta oss till häktet trots att de i princip visste att vi inte gjort något. De berättade för våra vänner som var där och försökte reda ut situationen att detta händer på medis hela tiden. Sedan var polisen väldigt tillmötesgående och hjälpsamma när vi skulle motanmäla.

Anonym sa...

Gällande Medis:

En gång när vi skulle dit, en Eagles of Death Metal-spelning, om jag inte missminner mig, gjorde vakten en Zlatan, dvs. utbrista "fan va ful du é!", till min polare när han visade leg.
Inte så där jättefarligt kanske, men så jävla onödigt och så jävla otrevligt helt enkelt.

Sen är min polare snyggare än alla vakten i hela Sthlm ska tilläggas.

Subben sa...

Klassiker från Anchor. En god vän skulle gå ut och röka. När han skulle gå in fick han "nej, du är för full". Till saken hör att min polare då inte druckit alkohol på 3-4 år....

138 sa...

På Debaser Slussen fanns det förut en äldre manlig vakt som inte var helt korrekt i sitt uppförande. Har hört många historier om honom men råkade även ut för honom själv. Det ösregnade och vi gick ut för att röka. När vi skulle gå in igen vägrade han Cornelia att komma in för att han hävdade att stämpeln var fejk. Regnet hade gjort så att den flutit ut. Han vände sig om och började prata med sina kollegor som att vi inte fanns där. ”Hö hö hö, vem tror den lilla tjejen att hon är, försöka fejka stämpel” etc etc. Hade det inte varit för att vi känner en som jobbade där just den kvällen, som sett oss gå in och betala, så hade vi inte kommit in igen. Hon kom ut och intygade att Cornelia betalat. Vakten tokignorerade oss under hela debatten, som att vi inte ens fanns där. Bad inte om ursäkt efter heller, trots att det var han som totalt knullat upp.

Egentligen är det helt stört att alla vi fortsätter gå ut och förnedras. Skrapa med foten, bocka och buga för at få komma in och spendera våra pengar på ett ställe. Du betalar för att behandlas som skit och kunden har alltid fel. Och ändå går man tillbaka.

Anonym sa...

äre den gamle göbbvakten som brukar stå å snacka om att han sexturistar i Thailand?

Linnéa sa...

"Egentligen är det helt stört att alla vi fortsätter gå ut och förnedras. Skrapa med foten, bocka och buga för at få komma in och spendera våra pengar på ett ställe. Du betalar för att behandlas som skit och kunden har alltid fel. Och ändå går man tillbaka."

Exakt. Med risk för att låta melodramatisk så tänker jag fan inte ställa upp på den där skiten längre. Gärna be om ursäkt för att man går till ett ställe och ser till att de tjänar pengar, och dessutom måste akta sig för att inte åka på stryk. Känns ju jävligt vettigt. Ungefär lika vettigt som att inte kunna lita på att polisen kommer till ens undsättning.

Anonym sa...

väktare är inte detsamma som ordningsvakter. det är skilda (dock inte vitt skilda) yrken med olika arbetsuppgifter och rättigheter. det är ordningsvakter som står utanför krogen och beter sig som svin, väktare gör det på andra platser. var bara tvungen att påpeka det.

Anonym sa...

jag vet vad som händer om någon från mer "officiellt" och välrenommerat håll försöker ta upp diskussionen på dagordningen och hävda rätten att inte bli förnedrande behandlad och utsatt för oprovocerat våld av vakter - remember ssu-anna vs. crazy horse?

Anonym sa...

Det är ju sen gammalt att det bara finns ett bra sätt att stoppa väktarvåldet: avrättning. Det är inget jag gillar, men varje ihjälskjuten uniformsbög "had it coming".

Johan sa...

Men sånt här händer ju prick hela tiden, prick överallt? Stockholm har blivit kallt.

Att känna sig hemma på stan och på konsert, känna att man har sina polare där 2009 = överskattat. Dagens lyckliga kompisar stannar hemma och har det mycket roligare. Mår dessutom mycket bättre (som de förtjänar) dagen efter.

Slobodan Burgher sa...

Answer = DIY, givetvis

Erik sa...

Debaser Slussen och äldre vakt?
hette inte han Roffe, var gammal boxare och hade på tidigt 90-tal nånting med det sorgliga stället "Headbangers bar" på Katarina bangata att göra?
Ni vet, det som hade boxningsträning och gym också!?
Han stod väl ett tag på Kvarnen också?
Ruggig idiot, har haft med honom att göra.
Han bokade nog band tror jag!!!

Bojkotta Anchor pratas det om.. Men se till att göra det också!!!!
Inte bara prata, som det brukar göras när det har hänt nåt sånt här - i sthlm finns andra barer att gå på om man vill ha metal i bakgrunden...
Så jävla ballt och exotiskt är ju inte Anchor..det kan väl knappast nån påstå?
Erik - ej sthlm:are längre...Skitskönt! :)

Anonym sa...

Samma händer på Sticky i Gbg. Sedan en vakt dunkade in mitt nyktra huvud i en vägg för något jag inte vet var det var så har jag inte satt min fot där och bojkottat skiten. Inte en krona ska de ha!

Ratfish sa...

Eller som när Moderat Likvidation spelade på DB, Slussen. Punkare under åldersgränsen, höga på livet, vill ju också kolla på konsert. Men istället vart det lite brottningsmatch med stora väktare... Va fan lixom!

Johan sa...

138: som framkom av andra anonyma så menade jag att Debaser Medis låter sina vakter spöa upp deras gäster.

Jag var lite upprörd och misstolkade de första anonyma som att de avfärdade historien om Anchor som ryktesspridning. Sorry, inga Bandidos såvitt jag vet. Även om det hade förklarat en del.

Ja, svaret är givetvis diy. Tyvärr kan det inte vara hela svaret.

cornelia sa...

"äre den gamle göbbvakten som brukar stå å snacka om att han sexturistar i Thailand?"

Ja. Jävla idiotgubbe. Han slet tag i min hand och tog tag i en annan kille som råkade gå förbi, höll våra händer bredvid varandra och skrek "här ser du en riktig stämpel, din är ju helt fel och fejk ser du väl?"
Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta då jag betalat 100 spänn 2 timmar tidigare.
När min vän som jobbar där till slut kom ut och intygade att jag betalat gick jag in och glodde surt på vakten, han sa då "men se inte så jävla sur ut, du kom ju in iaf". Åhhhh tack snälla! Jag blev förnedrad och beskylld för att ha fejkat stämpeln, fick sen vänta i regnet på att någon skulle intyga att jag fick vara där medan vakterna snackade skit om mig. Det är för mycket! TACK!

Alex sa...

"Bra" inlägg! Vakterna på Ankaret e VIDRIGA och alla borde bojkotta det jävla skithaket!!!

Porrfrugan sa...

Lilla gumman är allt jag har att säga... Jag föraktar människor som har åsikter om saker du själva inte bevittnat.

Anonym sa...

Alltid lika roligt att läsa i bloggar om saker, där de som skriver Aldrig själv va där !!! men såklart litar på såkallade fakta !!!

jag va där, hörde allt såg ALLT !!! och jävligt smart att vara otrevlig emot personalen tillika ägarens dotter !! plus hota att komma tillbaka och skjuta Vakten !!! smart !!! IDOT !!

Alla vettiga som går på Anchor VET att alla behandlas lika, spelar fan ingen roll om du e men i nått mediokert band eller tung krimmo !! alla får repsekt om det ges... man får det man ger tillbaka !!

och att Anchor skulle vara styrt av Bandidos... vilket jävla Skämt !!! Känner vakterna sedan massa år tillbaka och mera neutrala Vakter finns inte...

Men visst testa och ställ er i en av Sthlms tuffaste miljöer !! se om du själv tycker det e KUL att bli hotad att bli skjuten...

KOLLA FAKTA INNAN DU SKRIVER SKIT !!

föresten strunta i det... vi andra gäster vill inte ha sådan fåntrattar som dig och det kassa bandet som spelade den kväll !!!

Jojje sa...

Det är ett jävla liv om att alla får stryk hit och dit av vakter, jag undrar vad alla dessa oskyldiga själar "inte har gjort"..

Dessutom allt snacka om "de borde skjutas" är ju bara barnsligt.

Hur tror ni att det skulle se ut om vi inte hade några vakter på krogen alls? Det skulle ju vara total anarki, och ingen skulle våga gå på krogen..

Det är jävligt lätt att sitta och böla över att man tycker att man har blivit orättvist behandlad, men den gången som du slipper åka på smisk för att någon annan gäst inte gillar din frilla eller att du slipper bli våldtagen på muggen för att någon stoppat något i din dricka ..

Anonym sa...

ska bli kul att se om du ens vågar ta emot den kritik du fick... utan sollar dina kommentarer....

ta reda på vad som egentligen hände innan du hatar....

kan ju va så att Polisen gjorde helt rätt då vakterna gjort helt rätt !!

men vore skoj att komma till ditt jobb och hota dig och se om du blir arg, ledsen eller sur !!

likt en av dina kommentarer.... bloggar som du borde skjutas av !!!

kanske ska be semikontrollerade personer att hälsa på dig !!! ha ha....

138 sa...

Porrfrugan: Nog för att jag föraktar mollusker som säger ”lilla gumman” mer än jag föraktar Hitler, men jag måste ändå fråga: Vem pratar du med? Och om vad? Är du läskunnig?

drdoc sa...

Nu måste jag bara få flika in med ett litet inlägg.
Visst att det finns mindre bra ordningsvakter. Men man måste förstå att det är ett väldigt utsatt yrke. Mordhot om och om igen. En ordningsvakts uppgift är att upprätthålla ordning på plats.
Det om att Pub Anchor skulle vara delvis kontrollerat av mc-gäng är heeeeelt fel. Speciellt av Bandidos, om man tittar på stället så är det öppet för alla. Det är dessutom mer Hells Angels som kommer dit. Så är det Bandidos krog så hade det nog varit sjukt mycket värre. Men det är inte kontrollerat av mc-gäng. Vakterna där gör ett MYCKET bra jobb, dom är faktiskt världens trevligaste. Tyvärr så händer sådana här saker. Spelar ingen roll vart man går så kan många älska en ordningsvakt som andra kanske hatar. Men utan dom så hade det varit vilda västern på krogen kan jag tala om.

Om man själv inte varit där så tycker jag inte att man ska yttra sig. Och har man inte heller sett och hört HELA förloppet ska man inte heller yttra sig.

Fakta före sägnen. Annars får vi bara en massa missförstånd.

138 sa...

Anonym: Du inser väl att jag kan se vilka IP-nummer kommentarerna kommer från, även då du kommenterar som anonym? Och du inser att du just hotade mig?

Om du var läskunnig, vilket jag förstår det är lite sådär med då du skriver som en tredjeklassare, så skulle du kunna läsa att jag aldrig hävdat att jag var på plats. Det står mkt klart och tydligt vem som skrivit inlägget och VARFÖR jag publicerar det i min blogg.

Sedan skulle jag kunna peka ut ironin i att du först ondgör dig över folk som, enligt dig, hotar att skjuta vakter, för att i nästa andetag hota mig med våld. Men jag gör inte det då jag är tveksam till att du skulle förstå det.

138 sa...

Jojje: Givetvis behövs det vakter. Det gör dock inte att de får uppföra sig hur de vill. Det finns mängder med bra vakter. Men på varje bunt med 100 vakter går det 10 rövhål. Tyvärr är det rövhålen man minns, och pratar om. Iof så vore det väl lite konstigt om man pratade om de som gör sitt jobb och uppför sig som folk. ”Fatta, vakten var trevlig!!!”. Känns lite som att det borde vara det givna när man står i kö för att få sätta sprätt på sin månadslön genom att stoppa ner den i ngn krögares feta ficka.

Anonym sa...

om nu vakterna på anchor är så FÖRBANNAT JÄVLA SATANS TREVLIGA Å NAJSA Å FELFRIA, varför händer det så mycket otrevligt när de är i farten?

http://arbetarbladet.se/noje/musik/1.158205

– Vi skulle ha åkt redan i våras men då fick Janis handen bruten av en vakt.
Va?
– Det var helt stört, vi spelade på Anchor bar i Stockholm och det sjuka är att det är nästan den enda spelning som vi gjort nyktra. Men vakten kom och tryckte upp Janis mot väggen och vred bak hans hand så att den bröts på tre ställen tror jag.
Turnén fick ställas in eftersom det är omöjligt att spela gitarr med gipsad hand. Händelsen är under utredning av polisen.

138 sa...

drdoc: Jag vill än en gång poängtera det som står i inledningen till detta inlägg: JAG VAR SJÄLV INTE PÅ PLATS. OCH JAG HAR ALDRIG HÄVDAT ATT JAG VAR PÅ PLATS. Inlägget är skrivet av en mkt nära vän som VAR PÅ PLATS och såg HELA HÄNDELSEFÖRLOPPET FRÅN BÖRJAN TILL SLUT.

Är det ingen som kan läsa i det här landet längre?

L-Ä-S-A. Try it. You'll like it.

Anonym sa...

Äkta bevis på rättshaverist: Skriva ett inlägg. Sedan skriva ännu ett inlägg 4 minuter (!) senare där han antyder att bloggaren inte vågar publicera kritiska kommentarer. Ha ha ha.

VILKET JÄVLA SPÄRRMONGO.

Jojje sa...

Ja det är väl självfallet att det finns vakter som är arslen, konstigt vore det väl annars.
Det är ju inte som att den yrkesgruppen är bättre än någon annan, jag menar det finns ju revisorer, målare, kockar - ta vilket yrke du vill - som är dumma i huvudet.

Dock så är det ju lite som någon innan här sa, det är ju rätt utsatt grupp, hot, fylla, puckon varje dag som dem måste stå ut med, så det är ju inte så konstigt att det brinner ibland kan man tänka.

Sen att alla som blivit lite hårt behandlade av vakter - vart det nu kan ha varit - alltid är oskyldiga och har minsann inte gjort något. Absolut inget för att förtjäna att bli utkastade/omhändertagna eller vad det nu kan vara, ja det är ju ren bullshit och det fattar nog vilken vettig person som helst.

Dock så är det ju gärna folk som står bredvid och bevittnar halva incidenten som höjer rösten först, när dem egentligen inte har en aning om varför personen i fråga blir behandlad på det sättet.

Sen som du säger är det klart att det händer att folk blir felaktigt anklagade eller illa bemötta, men den som är utan skuld kan ju kasta första stenen.

Jag brukar själv vara på Anchor och måste säga att de har bland de trevligaste vakterna i stan, och med tanke på klientelet där så är det rätt bra jobbat :)

138 sa...

Fast det är ju rätt sällan som två revisorer går ihop, spöar en kund, och sedan säger att kunden hotat att skjuta dem.

:-) (icke-ironisk smiley).

Probemet är väl att när det väl brinner till och ngn som faktiskt inte gjort ett skit förutom att ifrågasätta varför man blir utslängd (jo, det händer oftare än du tror) åker på rådäng, så är det helt omöjligt att få upprättelse. Finns inte en rättegång som inte slutat till förmån för vakten, hur många vittnen det än finns som säger emot deras version. Kunden har ALLTID fel. Och kunden har tydligen även alltid hotat med att skjuta… Hmmm.

Jojje sa...

Jo det är ju såklart haha, dock så var jag mer ute efter att det finns puckon och arslen i alla yrken, inte att kanske just de yrkesgrupperna manhandlar sina kunder.

Det är ju förvisso sant som du säger att det inte så ofta är gästen som har rätt.
Men dock så händer det ju jävligt mkt oftare än vad folk får reda på att folk "ska komma tillbaks och skjuta" eller "det här kommer du att få ångra, jag ska skicka någon att fixa dig".

De flesta gångerna skiter vakterna dock i det för att de inte ser någon tyngd i det personen säger, men är det så att man varit en jävla pannbiff innan så blir det kanske gärna så att personen i fråga tas i förvar och får åka med blå, för att om inte annat lära sig att man inte kan komma undan med vad som helt bara för att man "är på krogen".

Dock så ska det faktiskt tilläggas att vakter i allmänhet tar jävligt mkt mer skit än vad man egentligen ska behöva tåla på jobbet.
Bara för att dem jobbar på krogen så verkar vissa tro att man kan bete sig hur som helst eller säga vad som helst utan någon som helst påföljder, och så är ju inte fallet.

Folk måste någon gång lära sig att vistas bland andra människor i möblerade rum, för ibland undrar man lite vart vi är på väg..

138 sa...

Sant. Jag skulle aldrig själv klara av att jobba som vakt, eller polis, helt enkelt för att man får ta eeenooormt mkt skit, som du säger. Men du måste ju också förstå att jag lackar när jag får höra talas om vänner och bekanta, som jag känner som icke-aggressiva och trovärdiga människor, som hamnar i kläm gång på gång på gång.

Anonym sa...

en förståndig krogsupare förstår att inte mucka med gorilla med bricka - du åka på däng. på samma sätt som gbg 2001 lärde oss att det är ovettigt att slänga gatsten på någon som bär eldvapen. aktion - konsekvens. reträtt är då att föredra.

/np.

Jojje sa...

Ja men då kan man ju fråga sig vad som stämmer om det händer "gång på gång på gång" ;)

Vad det gäller gbg -01 så är jag rätt imponerad att det inte small mera.
Med tanke på hur mkt skit som hände där nere ..

Det är därför jag är "pro non lethals" Pepparspray, gummikulor, beanbags, vattenkanoner osv .. då kanske man kan få lite jävla bukt med buset.

138 sa...

Jag formulerade mig lite klumpigt. Menade att det händer i ens bekantskapskrets gång på gång. Inte att det händer en å samma person gång på gång.

Anonym sa...

Tänk, jag är där minst 1 gång varje vecka. Det är alltid kö, det är alltid fullt - för stället är mycket populärt! Det är alltid en skön stämning och vakterna är Alltid trevliga.
Jag iaktar alltid deras arbete och jag har Aldrig sett någon bli dåligt behandlad som varit juste!!

Lägg ner och sprid skitsnack och gå aldrig dit. Ingen vill se sådana puckon som dig där heller!

Anonym sa...

”Tänk, jag är där minst 1 gång varje vecka. Det är alltid kö, det är alltid fullt - för stället är mycket populärt! Det är alltid en skön stämning och vakterna är Alltid trevliga.
Jag iaktar alltid deras arbete och jag har Aldrig sett någon bli dåligt behandlad som varit juste!!”

ANONYM: Med tanke på att du ba e en snubbe som går dit 1 kväll per veckan, så är du väldigt insatt i just den här kvällen:

”jag va där, hörde allt såg ALLT !!! och jävligt smart att vara otrevlig emot personalen tillika ägarens dotter !! plus hota att komma tillbaka och skjuta Vakten !!! smart !!! IDOT !!”

En helt vanlig kund… trooooooligt len. Troligt. Vem ere som snacka skit här, igentligen?

Anna B sa...

Allvarligt talat. Är detta verkligen ett sannolikt händelseförlopp?

Till att börja med borde bandet kollat innan spelning hur utrustning skall skötas.

Jag misstänker att detta är ett fall av hybris, det många mindre band drabbas av när de spelar på ett av de största rockhaken i Sthlm. Jag har jobbat på tre så jag vet hur det brukar gå till (större band är artiga och ödmjuka)

Så. Jarvis insåg att han inte ville att kvällen skulle sluta och alltså inte direkt ta med grejerna hem. Han hade antagligen någon som fixat efterfest och väntade? Antagligen full som ett hus-det är inte direkt så att man är nykter vid 03 och har spelat.

Tjejen i baren står och räknar kassan och sneglar mot klockan då lagen säger att lokalen ska vara utrymd en halvtimme efter stängning. Att efter en lång stökig kväll behöva tjafsa om bandets grejer är drygt. Och ifall personen har en taskig attityd lackar man. Äger man dessutom stället har man nog ingen ork över till att bråka. Skriker man åt ägaren så åker man ut. Svårt att förstå?

Ifall att vakterna ville ge sig på en kille som antagligen är rätt smal (? hårdrocksfördom) skulle de ha tagit ut honom bakvägen så klart. Vittnen är det som man vill undvika ifall man nu verkligen vill ge sig på någon!

Jag utgår ifrån att vakterna varnade om att Jarvis armar kan gå av ifall han slingrar sig. OM de velat bryta dem hade de, återigen, gjort det.

Att polisen skulle vara i maskopi med vakterna på Anchor är absurt, hur kan samma krog få epitetet "Bandidoshak" OCH "polishak"? Anchor är så vitt jag vet hårt bevakat av polisen och alla de större krogarna måste stenhårt hålla på alkohollagarna för att slippa polisbesök.

Om Linnéa tom blev tagen åt sidan tycker jag att det låter som om även L var lite berusad? Upprörd? Rädd? Det är fullt normalt när man utsätts för en sådan situation att bli rädd och upprörd.

Att Jarvis får spendera natten i cell tycker jag egentligen bevisar att han inte var nykter och artikulerad. Ifall han var dumfull eller hög spelar ingen roll. ÄVEN om nu dessa poliser hade varit i maskopi med Anchors vakter undrar jag hur polisen hade förklarat cellförvaringen för övriga polisen? Eller är hela poliskåren på Anchors sida?

Är det så att någon tror att häktet har så mycket plats över? Denne nyktra och städa personen kunde polisen bara låsa in på ren spite? Om vakterna hade spöat honom illa borde han kanske fått åkt till akuten?

Eller är det som sagt så att någon tror att vakterna inte skulle ha klarat av denne kille själv om de velat? Om vakterna på Anchor nu är stora dregglande bestar borde de väl ha gjort processen kort? Utan vittnen..

Löjligt att tro på denna historia.

Anonym sa...

Ojojoj...vilket hett ämne! :)

Jag måste oxå kommentera detta...hehe!

Till alla er som tycker att dörrvakter som lyfter ut folk i nackskinnet är as. Jag kan inte stava med jag var DÄR...

Jag var på Patricia förra sommaren, vi var fulla, glada o hade kul. Efter en stund ser jag en kille som smyger omkring. Han ställer sig i trappen upp till uteserveringen, helt plötsligt så sparkar han en kille som är på väg upp för trappen rakt i ansiket. Blodet sprutar ur killens näsa, han blir naturligtvis chokad o alla vi andra med såklart. Inte en enda vakt i närheten...när allt verkar ha lagt sig, vi hämtat servetter till killen med näsblod så kommer samma kille fram igen o skallar honom med ett hånflin på läpparna...jag kan bara höra mig själv skrika -men var i helvet är vakterna??? Fortfarande inte en enda vakt i närheten utan jag får själv gå till baren o be personalen skicka upp vakter. Vakterna har ingen aning om vad som hänt o börjar med att kasta ut han med näsblod. Vi förklara vad som hänt o då ta dom med sig killen som stod för våldet istället.

Detta var otroligt obehaglig att vara med om...jag har aldrig varit tbx till Patricia sen den gång för jag känner mig INTE trygg.

Jag har varit MÅNGA ggr på Ankaret o är så otroligt tacksam för att jag ser vakter inne på krogen, ofta står en i trappen o ha utsikt över hela stället. Man kan dessutom se att folk får eskort ut från stället...vilket man är mycket glad över efter erfarenheten på Patricia, vakter är nyktar i en miljö där de flesta är fulla, kan se problem innan de uppstår o plocka ut folk som inte är på krogen för att vara fulla o glada.

Jag känner mig trygg som tjej på Ankaret o är glad att slippa se näsblod när jag är ute för att ha kul med mina vänner. Tack! :)

Ps...min erfarenhet av personal i både dörr o bar på Ankaret är att alla är trevliga, men o andra sidan hotar inte jag att skjuta dom heller! (ja det var lite sarkastiskt...hehe)

Anonym sa...

She shoots and she scooooores...

Jag var inte där och jag brukar inte gå dit heller men jag skrattade gott när jag läste ursprungsinlägget. Det lät som när en femåring förklarar sin roll efter en brottningsmatch med ett syskon.. *snyft snyft allting var hans fel, jag gjorde ingenting, jag satt bara byggde bon för fredsduvor när han hoppade på mig, sen ljög alla och gav mig skulden....

Detta tål att läsas en gång till:

Anna B sa...
"Allvarligt talat. Är detta verkligen ett sannolikt händelseförlopp?

Till att börja med borde bandet kollat innan spelning hur utrustning skall skötas.

Jag misstänker att detta är ett fall av hybris, det många mindre band drabbas av när de spelar på ett av de största rockhaken i Sthlm. Jag har jobbat på tre så jag vet hur det brukar gå till (större band är artiga och ödmjuka)

Så. Jarvis insåg att han inte ville att kvällen skulle sluta och alltså inte direkt ta med grejerna hem. Han hade antagligen någon som fixat efterfest och väntade? Antagligen full som ett hus-det är inte direkt så att man är nykter vid 03 och har spelat.

Tjejen i baren står och räknar kassan och sneglar mot klockan då lagen säger att lokalen ska vara utrymd en halvtimme efter stängning. Att efter en lång stökig kväll behöva tjafsa om bandets grejer är drygt. Och ifall personen har en taskig attityd lackar man. Äger man dessutom stället har man nog ingen ork över till att bråka. Skriker man åt ägaren så åker man ut. Svårt att förstå?

Ifall att vakterna ville ge sig på en kille som antagligen är rätt smal (? hårdrocksfördom) skulle de ha tagit ut honom bakvägen så klart. Vittnen är det som man vill undvika ifall man nu verkligen vill ge sig på någon!

Jag utgår ifrån att vakterna varnade om att Jarvis armar kan gå av ifall han slingrar sig. OM de velat bryta dem hade de, återigen, gjort det.

Att polisen skulle vara i maskopi med vakterna på Anchor är absurt, hur kan samma krog få epitetet "Bandidoshak" OCH "polishak"? Anchor är så vitt jag vet hårt bevakat av polisen och alla de större krogarna måste stenhårt hålla på alkohollagarna för att slippa polisbesök.

Om Linnéa tom blev tagen åt sidan tycker jag att det låter som om även L var lite berusad? Upprörd? Rädd? Det är fullt normalt när man utsätts för en sådan situation att bli rädd och upprörd.

Att Jarvis får spendera natten i cell tycker jag egentligen bevisar att han inte var nykter och artikulerad. Ifall han var dumfull eller hög spelar ingen roll. ÄVEN om nu dessa poliser hade varit i maskopi med Anchors vakter undrar jag hur polisen hade förklarat cellförvaringen för övriga polisen? Eller är hela poliskåren på Anchors sida?

Är det så att någon tror att häktet har så mycket plats över? Denne nyktra och städa personen kunde polisen bara låsa in på ren spite? Om vakterna hade spöat honom illa borde han kanske fått åkt till akuten?

Eller är det som sagt så att någon tror att vakterna inte skulle ha klarat av denne kille själv om de velat? Om vakterna på Anchor nu är stora dregglande bestar borde de väl ha gjort processen kort? Utan vittnen..

Löjligt att tro på denna historia."

Linnéa sa...

Anna B:

Jag förstår inte riktigt hur din mäktiga erfarenhet av att ha jobbat på Stockholms "rockhak" skulle ge dig något slags tolkningsföreträde i just denna fråga. Om det nu inte var så att du var på plats när detta hände?

Läs min redogörelse för kvällen ordentligt. Jag är inte dum i huvudet, jag är fullt medveten att vakter kan slänga ut någon de tycker är störig. Dock ska de försöka lösa situationen verbalt först. Och jag ser ingen anledning till varför de måste vara så in i helvete våldsamma. Men hade du läst ordentligt så ser du att det som är mest upprörande är det som hände EFTERÅT.

Vakterna hade ingen som helst rätt att hoppa på någon mitt ute på gatan, vilket de faktiskt gjorde här. Polisen som hade hand om ärendet förklarade väldigt tydligt att så får man helt enkelt inte göra. "Svårt att förstå"?

Anledningen till att Jarvis spenderade natten i häktet? Jo, för att vakterna hittade på att han hotat dem. Självklart måste snuten ta in honom då. När de insåg att Jarvis pratade med polisen (lugnt och sansat - tro det eller ej) blev de tvungna att koka ihop en mothistoria.

Var någonstans står det att vakterna spöade honom? Det har jag aldrig sagt. Men jag tycker knappast man ska vara glad över att bli förnedrad, illa behandlad, och greppad så pass hårt att det inte går att röra armarna på en vecka efteråt, bara för att man haft tur och inte fått näsan bruten. Att dessutom få utstå en falsk anmälan, bara för att man diskuterat med personalen - ja, det tycker jag fan är helt åt helvete.

Och for the record:

1. Ingen var "full som ett hus",
2. Samtliga närvarande (band och personal) var likvärdigt trötta och sugna på att gå hem.
3. Diskussionen om utrustningen uppstod eftersom bandet fick olika besked hela tiden. Det hade inget att göra med utrustningen i sig, utan det faktum att ingen kunde ge ett rakt svar.
4. Jag är helt säker på att vakterna faktiskt skulle ha brutit armarna på honom om det nu inte råkade vara så att de hade tre vittnen närvarande när de först tog honom. Menar du att min historia skulle varit mindre "löjlig" om Jarvis faktiskt hamnat på akuten? Härlig människosyn.

Anna B sa...

Linnéa.

Min mäktiga erfarenhet kunde ha varit pga att du tydligen arbetar eller har varit med i Sweden Rock Magazine och spelar gitarr? (inledningen som skrevs för att styrka din trovärdighet) Jo, jag är spydig nu.

Men egentligen är det självklart så att jag har arbetat med dessa människor du baktalar. Det är några år sedan men jag vet hur de funkar och hur det går till på Anchor.

Å andra sidan kan jag ha varit på plats också...

Jag har läst din redogörelse, och jag anser nog att du verkar lite efter. Vakter kan INTE slänga ut folk "de tycker är störig". (Detta är för övrigt ett korrekt sätt att använda citattecken på) Skulle en vakt sysselsätta sig med det skulle det vara tomt på de flesta krogar och krögaren skulle vara fantastiskt missnöjd.

Vart har du fått ifrån (vilken lag) att en ordningsvakt måste försöka lösa en konflikt eller avvisning verbalt? Ge fan i att streta emot så behöver ingen vara våldsam så klart. Förstår du inte det?

Men låt oss gå vidare till vad du anser är det mest upprörande.

Menar du att killen som precis har stått och skrikit på en KVINNA med en bardisk emellan blir helt spak av att bli utförd? Han står helt tyst och tittar bort? Han finner sig helt snällt i att bli så "helvetiskt våldsamt" behandlad?

Och återigen använder du orden "hoppa på" om vad som absolut inte är att få spö? Tro nu inte att jag märker fler ord än nödvändigt utan jag förstår vart du betonar. Om det nu var så att polisen sa att man inte fick göra så undrar jag fortfarande varför Jarvis fick åka i finkan och de helvetes våldsamma vakterna gå hem?

Att du använder dig av "snuten" när du refererar till polisen visar på vad du anser om en person i autoritär position. Vilket med all säkerhet färgar din syn på saken.

Ifall att Jarvis hade kunnat pratat lugnt och sansat med polisen hade de tagit upp hans anmälan. Polisen är även de mer slipade än vad du är runt 03 efter en spelning på Pub Anchor.

Saker du tar upp till ditt protokoll får jag ifrågasätt antar jag?

Om Jarvis bara ville fort hem undrar jag varför han inte tog sina saker och gick? Jag misstänker att ingen av personalen hade förbjudit dem att ta sina saker med sig? Eller är det nästa steg i din smutskastning?

Vad gäller min människosyn. Jag skulle absolut inte tyckt din historia varit mindre löjlig om Jarvis hamnat på sjukhus.

Egentligen borde du ge dig efter polisen. Om det finns minsta korn av sanning i din fabel så har polisen gjort fel. Tänk över det.

Annars är det här faktiskt tillräckligt för en anmälan om förtal, jag hoppas du inser det.

Anna B sa...

Linnéa.

Missade en väsentlig skillnad i vad du skrev först och vad du hävdar nu.

Du skrev:
"Poliskvinnan frågade inte Jarvis om hans namn, vad som hänt eller vidtog några som helst åtgärder för att göra en anmälan. De båda vakterna stod kvar på trottoaren och när Jarvis vände sig om till dem och sa att de inte skulle komma undan med detta, hoppade de på honom igen."

Det vakterna gjort och som Jarvis skulle anmäla för är enligt ovan att avlägsna en person som efter stängning vistades i lokalen? Hur tycker du att polisen skulle ha tagit upp den anmälan och hur skulle de ha rubricerat denna? "Korrekt utförande av arbete", "Försök att upprätthålla lagen"?

Menar du att under tiden som Jarvis ska försöka göra en anmälan till polisen om att han blivit avvisad efter stängning står vakterna och tycker att de måste "koka ihop en mothistoria"?

Eller väljer Jarvis i detta läge ord som kan tolkas hotfull? Dvs "det här ska ni inte komma undan med" och inte bara som i att han ska göra en anmälan?

Att bli upprörd över alla dödshot är inget som utmärker "helvetes våldsamma" vakter och trots att du inte vet det har de som har den lilla brickan på sig en skyldighet att upprätthålla lagen, även på trottoaren.

Även jag har i yngre år faktiskt blivit illa behandlad av en OV men den här historien är verkligen för mycket.

Linnéa sa...

Hej Anna

Jag arbetar som journalist, ja. På frilansbasis för bland annat Svenska Dagbladet och Sweden Rock Magazine. Mitt fullständiga namn är Linnéa Olsson. Här har du mitt telefonnummer samt emailadress också när vi ändå håller på: 0730 20 64 02, linneapunktolsson86atgmailpunktcom. Det tar styva två sekunder att räkna ut exakt vem jag är och det är inte direkt som att jag har något att dölja.
Om det jag jobbar med gör mig mer trovärdig än en, säg, skomakare? Det hoppas jag verkligen inte för hans/hennes skull, men det är ingen överdrift att påstå att journalister tar sanningsbegreppet på allvar. Det går liksom hand i hand med själva yrket.

Men nog om det. Du var på plats alltså? Varför säger du inte det från början? Jag antar att du är en av tjejerna som arbetade i baren den kvällen i så fall, om du nu inte är den kvinnliga polisen vilket verkar osannolikt. Samma gäller för övrigt den person som kommenterat att han/hon sett hela händelseförloppet. Mot slutet var det bara jag, Jarvis, poliskvinnan och de två vakterna närvarande. Slutsatsen är alltså att det är en av vakterna som kommenterat.

Jo tack, jag vet också hur det funkar och går till på Anchor. Jag och de mängder av människor som visat sitt stöd efter att den här historien offentliggjorts. Folk som, liksom jag, tröttnat på att bli behandlad respektlöst på krogen. Många har kommit fram och tackat personligen, än fler har mailat och berättat liknande historier på diverse forum och hemsidor. Anchor är, vad jag vet, en affärsrörelse. En sådan brukar vara sugen på att tjäna pengar. Det gör man inte om folk slutar att gå dit för att de är rädda för vakterna. Om det nu är så att du arbetar där skulle jag vara mer bekymrad över att mitt klientel inte vill till krogen där jag jobbar, snarare än att försöka få det att framstå som att jag ljuger på internet.

Jag säger det igen, för du verkar uppenbarligen inte förstå: Jarvis blev häktad eftersom vakterna påstod att han hotat dem till livet. Olaga hot är ett ganska allvarligt brott som du säkert vet.

Jo, man vill gärna tro att polisen tar en anmälan på allvar – men det var just här som hon klantade sig. Den polis som hade hand om ärendet senare var väldigt tydlig med att hon handlat fel som inte tagit en ordentlig redogörelse av Jarvis och dessutom inte ingripit när vakterna attackerade honom för andra gången. Och ja, jag är jätteupprörd över hennes (icke-)agerande. Det ser du i originaltexten. Och ja, hon fick en anmälan om tjänstefel på sig. På stark inrådan av annan polis. Samma polis som för övrigt berättade om hur extremt mycket problem de har med just krogvakter.

Jag vet inte om du försöker skrämmas, eller vad du pysslar med – men att min vittneshistoria skulle vara förtal är trams.

Då jag är mycket nöjd med uppmärksamheten detta fått sätter jag punkt för debatterandet för min del här på Christoffers blogg. Jag tackar för att du varit med och diskuterat – att de enda negativa kommentarerna är från Anchors egen personal talar sitt tydliga språk.

Anna B sa...

Då Linnéa lämnat diskussionen får jag sluta vända mig direkt till Linnéa. Att göra det gav hur som helst ingenting då läsförståelsen glappade rätt bra där. Läsa kan man tydligen inte som journalist.

För att vara lika fint öppen som Linnéa får jag uppge mina personuppgifter också. Anna Bertram, 0766324396 och banna@me.com. Jag hittar @ tecknet på min dator. Jag är inte så förmäten att jag utgår ifrån att människor vet vem jag är...

En journalist är ju känd för att vara ärlig, finns inget tvivel där. Framförallt stora kända frilansare. Alla vet att en journalist alltid talar sanning. Undrar om någon mer skrattar nu?

Då jag enligt Linnéa nu helt plötsligt var på plats trots att jag absolut inte skrivit det visar på Linneás fallenhet för att uppfatta världen. Att Linnéa vidare spinner på om vem jag är visar också på vilken klar och objektiv syn hon har.

Hur man driver en krog tror jag att Linnéa ska lämna åt de som kan.

Linnéas historia ändrar riktning och tappar i trovärdighet.

Att detta är ett klockrent fall av förtal är inte i närheten av trams. Ingen vakt är dömd för något och Linnéa uppmanar "folk" att låta bli att spendera pengar på Pub Anchor. Dvs går Linnéa ut med en obekräftad historia och är ute efter att ska Anchor ekonomiskt. Någon som kan läsa, någon som kan förklara vad förtal är?

Kalle med Burret sa...

Seriöst Anna Bertram, ditt snack om förtal får dig att framstå som otroligt pinsam. Oavsett vad som hände den kvällen, det fäster jag inget omdöme vid, så är ditt juridiksnack rent skitsnack. Om du är så säker på att det är så, ja, då ska du ju polisanmäla. Gör det direkt, ring polisen! Gör det! Eller tänker du låta ett solklart fall av förtal gå oanmält? Vart är ditt civilkurage?

Seriöst, hur gammal är du? 12?

138 sa...

Helt allvarligt, och utan ironi. Jag är faktiskt extremt intresserad huruvida uppmaningar till bojkott räknas som förtal. Finns det ngn jurist där ute som kan svara?

Alla som uppmanar till bojkott av israeliska varor, kan de stämmas av staten Israel?

Parne sa...

Anna B>> Det är ju faktiskt du själv som i ett av dina inlägg antyder att du kan ha varit på plats...

Anna B sa...

Kalle med burret.

Jag ville belysa att det är förtal. Nu är iof tom skvaller vid fikat förtal om du inte har bevis för vad du säger. Antal "förtal" som leder till åtal och dom lär inte vara stort. Dock är den ekonomiska aspekten inblandad här så kanske att det skulle leda till åtal.

Hur som helst har jag inga intressen i detta. Jag är lätt uttråkad och blir förbannad när jag läser om att människor vägrar ta ansvar för sina handlingar. Tjafsar du med vakten kommer vakten bli arg. Hur svårt ska det vara att förstå? Så nej, jag kommer ej att anmäla. Mitt civilkurage har jag visat då jag ställer mig frågande till denna historia.

Jag är trettio år. Seriöst.

138.
Använd Google och kolla. Yttrandefriheten täcker dig inte i alla lägen.

Parne.

Jag vet att jag antytt att jag kan ha varit där, det var med mening och uppsåt. Betyder det att jag har påstått att jag faktiskt var där? Nej.

Vidare vill jag tacka för att denna ordväxling får fortgå här! Jag vet att det är bloggägarens vän som jag ifrågasätter. Bugar djupt.

Anonym sa...

Jag ställer mig frågande till Linneas professionalitet eftersom hon verkar blanda ihop olika begrepp. Se nedan, frklaring följer under texten


Linnea sa..."Jarvis blev häktad eftersom vakterna påstod att han hotat dem till livet. Olaga hot är ett ganska allvarligt brott som du säkert vet."

Jarvis blev häktad! Det verkar mycket allvarligt, för att skall häktning ske måste det finnas skäl för flykt eller att den misstänkte har begått andra brott. Häktningsförhandling måste ha genomförts osv. I så fall verkar Jarvis helt klart vara en buse och då ör det ju helt rätt agerat av vakterna.

Var det verkligen så? Eller är det du Linnea som inte vet skillnaden mellan gripen och häktad?

Du kanske inte då heller känner till vad en Ordningsvakt har för befogenheter?

Det är sällan jag har sett en journalist visa prov på sådan inkompetens som du. Genomför research och blanda inte ihop ditt privatliv med ditt yrkesliv fortsättningsvis

138 sa...

Jag vet att yttrandefriheten inte är allsmäktig. Dock: De enda som nämns vid namn är Linnea och Jarvis. Och ang. förtal mot icke-fysisk person:

http://canthateenough.blogspot.com/2009/10/strikeboycottstressful-mindfucked-up.html

JC sa...

Seriöst, det kan inte vara olagligt att uppmana människor att bojkotta produkter/näringsidkare...det skulle betyda att exempelvis sajter som Rejta och Pricerunner inte skulle kunna existera och dessutom skulle nog inte våra dagstidningar våga ge dåliga recensioner till restauranger och liknande. Dåliga omdömen skulle ju kunna vara incitament för att läsarna skulle ha den enorma fräckheten att inte besöka just dessa näringsidkare.

Anna B sa...

Att fri konkurrens råder i vårt land kan inte vara en nyhet? Därför får sajter som Pricerunner existera. Läs på om just fri konkurrens så fattar du.

Att ge en dålig recension är inte samma sak som att säga att restaurangen bedriver brottslig verksamhet. DÄR har du skillnaden. Att säga att musiken eller ölen eller övriga gäster på Pub Anchor är uselt/usla är inte olagligt eller förtal. Att uppmana andra att låta bli att besöka Pub Anchor pga dessa saker är inte förtal.

Men att anklaga Pub Anchor för att misshandla sina gäster, vilket är en brottslig handling, och på dessa grunder mana människor till att ej besöka stället ÄR förtal.

Och att inga personer har namngivits spelar ingen roll, om Anchor skulle förlora alla era 100 polare som gäster skulle de säkert förlora flera hundralappar (många veckans öl skulle stå kvar i kylarna). Dvs att anklaga Anchor för olagliga handlingar och sen uppmana till handling som skulle innebära ekonomisk förlust är förtal.

Som sagt har jag inga intressen i detta egentligen utan blir bara rent förbannad över att man beter sig som en ouppfostrad slyngel och sen tycker att det är konstigt att det får konsekvenser.

138 sa...

Anna B: Du är ytterst välformulerad och klarsynt, men det är uppenbart att du, gällande detta ärende, till största delen sitter och tutar i en mental lådbil. Jag kommer från och med nu inte att godkänna dina kommentarer. Jag tackar för din insats samt den tid som gått.
Jag önskar dig all lycka och framgång i ditt liv.

Mvh.
138

henry fiat sa...

"tjafsar man med vakten blir vakten arg"

jajamensan, för vakter är nämligen inte människor utan djur. eller? Hur är det nu, Anna B?

Johan sa...

Oavsett hur upprörd man är måste man kunna känna att okej, jag har sagt mitt. När någon återkommer med långa, långa haranger i en och samma fråga dyker det annars ofta överanvända ordet "rättshaverist" upp i mitt huvud. Att få för sig att polisanmäla en uppmaning till bojkott som förtal känns som en annan klockren definition (om det skulle förverkligas alltså, att hota eller snarare vifta med det känns mest obstinat).

Jag är glad att historier som den här kommer upp, att det uppmärksammas och att det blir diskussion. En del i mitt tycke väldigt märkliga attityder dyker upp, tillsammans med obehagliga doser auktoritetsdyrkan.

Det finns alldeles säkert en hel den myter om ordningsvakter som skulle behöva redas ut, även om det inte är säkert att just här är rätt plats.

whiskey sa...

Jag har själv jobbat på pub Anchor och kan säga att man brukar aldrig behandla en gäst eller medlem i bandet på det sättet om de inte har provocerat först. Jag har jävligt svårt att tro att personen i fråga inte hade gjort nåt för att förtjäna detta plus att det säger mycket om polisen ignorerade detta!!
Innebär att polisen såg att personen inte var så oskyldig som ni försöker få det att låta!
Jag har sett hur ofta idioter har startat bråk där och man påstår att man e oskyldig jämt!
Så man kanske ska HÅLLA KÄFTEN när man inte vet fakta! Sen till alla er som har skrivit om att man bör skjuta vakterna: ni verkar vara helt IQ-befriade idioter och låter som ett gäng BONDLÄPPAR på häxjakt.... e ni fulla eller höga så kommer ni inte in, e det så svårt att haja???
Förresten ryckten att Bandidos skulle ha nåt med krogen att göra e lite sjukt jag känner bägge HA och Bandidos och ska tala om att ifall Bandidos skulle ha nåt med Anchor att göra så skulle HA aldrig sätta sin fot där!!

Anonym sa...

For the record:
Anchor kan inte stämma någon för förtal, oavsett vilka tillmälen det gäller.
Förtal av juridisk person (=företag) är inte något som existerar i svensk lag. Endast en fysisk person som blivit förtalad tillåts att göra en polisanmälan.

Anonym sa...

Det har alltid varit Anchor = HA och Kellys = Bandidos. Men saker kan ju förändras. För övrigt känns det helt klart som att Anchor har fått en allt hårdare atmosfär. Jag går fortfarande dit ibland för vissa bands/klubbars skull, men efter att några bekanta behandlats illa utan större anledning överväger jag att skippa stället helt. Det här med att "alla behandlas lika" är rent skitsnack. Vissa får bete sig hur fan de vill och tillåts supa tills de knappt kan stå, andra slängs ut för knappt nånting.

Anonym sa...

Själv blev jag misshandlad, nedslagen och sparkad på när jag låg på trottoaren av två vakter på Pub Anchor i september -09. En vakt vred upp armarna bakom ryggen på mig medans den andre slog mig i magen och sparkade mig i magen när jag låg ner. Klarade mig relativt bra ändå. Min sambo + kön utanför blev vittnen till misshandeln.
Orkar inte anmäla dem pga att jag vet att länsman kommer att lägga ner anmälan i brist på bevis.
Kul ändå att se att det finns hela 71 kommentarer i ämnet.
Jag drar slutsattsen att det betyder att jag är inte ensam om att bli behandlad av vakterna på dylikt sätt och även kommer att bojkotta Pub Anchor i all framtid.

Anonym sa...

"Jag misstänker att detta är ett fall av hybris, det många mindre band drabbas av när de spelar på ett av de största rockhaken i Sthlm."

LOL!

ERU sa...

"Vakter kan INTE slänga ut folk 'de tycker är störig'. (Detta är för övrigt ett korrekt sätt att använda citattecken på) Skulle en vakt..."

Det är ju märkligt att diskussioner på nätet, oavsett hur seriösa, alltid slutar med att folk vrider och vänder på semantik. Sjukt kul att "Anna" instruerar ett inlägg i hur man använder citattecken - för att sen själv glömma bort att använda punkt! Dessutom att personen hon slammar valt att inte anv @-tecken i sin adress är ju knappast för att hon inte hittar knappen, utan för att försöka hindra att adressen fiskas och sen spammas. Nånting som de flesta 10åringar redan fattat. "Anna" gör ju helt bort sig i sina inlägg.

Anyhoo, några små detaljer angående Anchor och dörrvakter i allmänhet; hur kan folk hävda att det på något sätt skulle vara synd om vakterna som "får ta skit" och "utsätts" för fulla krogbesökare? Är det inte vakterna, som genom sitt karriärsval utsätter sig själva för det ovannämnda? Att sen vakterna på något sätt jämnar ut kundkretsen genom att bete sig rätt oskönt mot ALLA trots att NÅGRA missköter sig, säger ju att de inte fattat vilken situation de befinner sig i alls?

Jag har varit på stället ifråga ca 1-2ggr/v under senaste året och kan intyga att - trots att jag inte fått armen omvriden - är det knappast några trevliga killar som står i dörren (jag syftar enbart på vakterna, inte på personalen). Som kund möts man mer än ofta av ett dumleende eller av nåt slags försök till skämt. Och då har jag inte spårat ur en enda gång, eller betett mig. På de flesta andra ställen, som har mångt fler besökare, känner vakterna tillslut igen kunderna som ett ansikte. Och även om man inte får gå före eller erhåller några andra förmåner, så vet de vilka som går in och spenderar pengar och inte betyder trubbel.

Inte så på Anchor. Där gäller "alla är lika", eller rättare sagt alla är "betydelselösa". Kanske beroende på tidigare incidenter, vem vet. Men att vakterna själva inte kan dra ett likhetstecken mellan att det är vi som kunder som betalar deras lön, och att de därför borde ta hand om oss, det är rent patetiskt. Jag har dessutom själv blivit påhoppad av en upp-kolad person (som gick till armbågen på mig btw), bara för att märka att vakterna inte ens tittade åt hållet där det faktiskt hände någonting. Den gången gick det bra. Men, skulle det hända något seriöst någon gång skulle jag hellre ta hjälp av kunderna än av dörrvakterna - som gång på gång visat sin inkompetens. Det utbredda vakt- och polishatet kommer knappast från att folk känner sig väl omhändertagna av just de yrkeskategorierna.

I vilken annan arbetssituation som helst, lik den som tråden handlar om, så hade ju de ansvariga varit utan jobb direkt om någon blivit skadad eller illa behandlad ens EN gång. Krogen kvarstår ju som ett mysterium i den frågan.

Dagger Deb sa...

ERU: Eller så kan du ju hitta ett annat, lite trevligare och mer välkomnande ställe att gå till, istället för att harva på Anchor där du tycker att vakterna är så pass otrevliga att du hellre tar hjälp av kunder än av dem.

Maxxh sa...

Dagger Deb: Eller så kan du läsa inlägget du kommenterade.

"Jag har varit på stället ifråga ca 1-2ggr/v under senaste året ..."

Det borde inte vara allt för svårt att misstolka, även om det uppenbarligen går.

Anonym sa...

"Jag har varit på stället ifråga ca 1-2ggr/v under senaste året och kan intyga att - trots att jag inte fått armen omvriden - är det knappast några trevliga killar som står i dörren (jag syftar enbart på vakterna, inte på personalen). Som kund möts man mer än ofta av ett dumleende eller av nåt slags försök till skämt. Och då har jag inte spårat ur en enda gång, eller betett mig. På de flesta andra ställen, som har mångt fler besökare, känner vakterna tillslut igen kunderna som ett ansikte. Och även om man inte får gå före eller erhåller några andra förmåner, så vet de vilka som går in och spenderar pengar och inte betyder trubbel.

Inte så på Anchor. Där gäller "alla är lika", eller rättare sagt alla är "betydelselösa". "


där kan jag inte hålla i med. Jag har gått till Anchor i flera år. förra året var jag där 2-3ggr/v. så är inte fallet längre, men vakterna känner igen mig ändå, de är trevliga, lika så mot de flesta av mina vänner.
så att de skulle se folk som "betydelselösa" är inte fallet

Anonym sa...

Fuck, fuck och fuck arseholes?
Inte undra på att du aldrig fick Anna Sjödins plats i SSU.
Linnea verkar precis lika trovärdig hon. 138 och Linneas historier, som skulle vara "exakt återberättade" från början slirar betänkligt. Det råder mycket stora betänkligheter till den stora konspiration de utsatts för av alla som är satta att hålla koll på de fulla och dumma så att de håller sig i skinnet.
Det blir ännu lättare för mig att välja sida när jag råkar känna de flesta vakterna där, liksom Anna och whiskey. Ingen av dem framstår som något annat än intelligenta och hårt arbetande personer som alltid försöker göra sitt bästa och faktiskt har varit med väääääääldigt många varv runt fulla idioter som tror de är allan ballan så fort de fått några järn innanför västen.
Kan någon berätta den sanna verkligheten om Jarvis och eftermälet där. Blev det en häktning, en rättegång och en dom rent av?
På 100 personer ute en vanlig kväll (jag utgår bara ifrån att detta var en onsdag av någon anledning) så är det alltid en eller två ägg som inte skall dricka sprit överhuvudtaget. De förlorar helt enkelt vett och sans och slutar bete sig som folk. OV's uppgift för det mesta är att se till att dessa inte förstör kvällen för övriga gäster eller personal. Det är knappast ett lätt jobb. Men någon måste göra det och jag antar att inte en enda en av dem som blixtsnabbt dömer ut "alla vakter och beskyller dem för väktarvåld och annat", skulle göra något av det bättre. Men det är jävligt lätt att hoppa på pöbeltåget, eller hur?

I nästa mening beskyller de vakterna för att göra för lite eller ingenting alls. Hur ska ni ha det?
Anchor har stans bästa vakter och så ere bara. Ibland behöver de göra skitgöra som att visa idioter dörren och det är alltid korkat att hota en vakt i tjänst.

För det mesta behandlar de gästerna med både vänliga leenden och respekt och jag har aldrig sett någon av dem vara dryg.
Å andra sidan har jag nog inte varit där mer än max tusen gånger...

Wanker? sa...

Anonym@04.33. Sedan börjar man ju fundera när en å samma snubbe ALLTID råkar ut för ”orättvisor” å trubbel på krogen. Den där Jarvis har ju rykte om sig att va ett riktigt jävvla prakt arschle så fort han får några bärs innanför västen.

Att hans så kallade band ”Hate Gallery” dessutom är så pinamt dåligt att man kräks, är ju ytterligare en anledning att han borde få på truten. Kanske var därför vakterna klämde till? De tröttnade på att få piss i öronen? :-)

138 sa...

”138 och Linneas historier, som skulle vara "exakt återberättade" från början slirar betänkligt.”

Som jag skrivit i inlägget så var jag inte på plats. Detta är alltså fortfarande inte min historia. Jag valde att publicera redogörelsen då jag, vid tillfället, fann den högst rimlig och trovärdig.

En tanke: Jag får sedan jag publicerade det här i början av oktober 2009 regelbundet träffar från folk som söker på olika kombinationer av ”Pub Anchor”, ”vakter” och ”våld”. Det inträffar minst 3-4 gånger i veckan och har varit så i mer än sex månader. Det kanske ger en liten fingervisning att det kan finnas belägg för anklagelserna?

Wanker: Blah blah blah. Zzzz.

Anonym sa...

Spännande diskussion...

Jag är trogen kund på Anchor som både varit trevlig och uppenbart för full där!
Min erfarenhet är att när jag sköter mig så är vakterna trevliga, annars blir jag utslängd. Inte mer med det! Enligt mig ett av Sthlms bästa hak...

Fredrik sa...

Det här är ju egentligen en av sveriges största skandaler, inte att ankaret skulle ha dåliga vakter, utan att vi vanliga medborgare kan bli rättslösa - helt och hållet - då en polis eller vakt är inblandad.

Jag kan bara rekomendera Erik Wijks bok om gbg-kravllerna. Sen kan man läsa domslutet för den där pensionären som misshandlades av poliser vid macken längs e4an (botkyrka)... Polisen frikändes eftersom att kameran som fotat hela misshandeln endast tog en bild i sekunden. Vad pensionären gjorde då inga bilder togs kan man ju inte veta...

Detta är skandal å det grövsta. Lyft fram, häng ut! Kill 'em all, som jag brukar tänka.

Anonym sa...

Det finns inte EN vakt på Anchor som jag inte gillar. Tycker alla vakter där sköter sig exemplariskt. Jag går dit 1 - 3 gånger i veckan, har själv blivit utkastad ett antal gånger, även portad en tid. Men till saken hör att de gånger de kastat ut mig har jag förtjänat det varje gång. De gånger jag blivit portad (två ggr) så har jag verkligen förtjänat det! (En av gångerna hade jag sex på en barstol, var ju tvungen att nämna det haha).

VARFÖR börjar folk munhuggas med vakterna när de blir utkastade? Fattar ni inte att ni vinner så jävla mycket på att hålla käften, låta vakten hämta ut din jacka och sen åka hem? Gå dit dagen efter, gå förbi kön, gå fram till vakten och be om ursäkt och gå till en annan krog den kvällen så ska du se att du vinner deras respekt.

De har aldrig någonsin varit otrevliga mot mig, hur full och dum jag än blivit där inne. Punkt.

Tack och bock!
/Han i hörnan

Anonym sa...

@ Anonym på Anchor: Kan vi få veta mer om sexet på barstolen, bitte!

Anonym sa...

Jag var med anledning av Sonisphere uppe i Stockholm i helgen och besökte Pub Anchor två kvällar i rad. Följande observationer gjordes: Båda kvällarna coverband som gjorde besöken trevliga. Vi var fem stycken som gick dit och alla hade två bra kvällar. Vaktern (inte väktarna) upplevdes som betydligt mer på bette än vad man är van från i Göteborg och vibbarna sa direkt att minsta felaktiga kommentar skulle rendera i att man blivit utslängd ur kön. Jag sa i lugn ton (och dessutom spiknykter) att vi var fem personer och får ett småaggressivt "lugn" till svar. Angående MCfolk så fanns det första kvällen minst en HAmedlem med support inne som dessutom efter stängningsdags skulle skoja och frågade mig om jag ville rädda honom från en kille (hangarounden)men jag pratade mig ur det. Kvällen därpå var det Bandidosfolk på plats. Så det var mixat intryck av stället. Vi hade trevligt och pratade om att giga där men som nackdel var de hetsiga vakterna och MCfolket som tuffade omkring där.

Anonym sa...

Minns en gång då jag stod i baren för att köpa en öl en Lördag eftermiddag och brevid satt en HA-snubbe och sippade på en bira.
Flaskan han drack ur såg ovanlig ut och jag frågade honom vad det var för bärs och om den var god.
Den är fin den här,,svarade han och sekunden senare kände jag att nån ryckte mig bakåt, jag var inte beredd för 5-öre och helt plötsligt låg jag på backen på rygg me öl över hela mig.
Snabbt såg jag att snubben som "ryckt mig" från baren var typ prospect eller vad det kallas för HA trycket fattades, det stod endast Mc Sweden nertill.
Ha-snubben jag pratat med i baren vände bara ryggen till. Tjejen i baren brydde sig inte, vakterna tittade in från entren, gjorde int ett jota, frågade inte hur det gick, ingenting.
Jag var inte full å dum, ställde mig upp och frågade snubben som ryckt mig i golvet,,,vad håller du på med?
Han stod och flinade, gungade och vips så var en tjejkompis till mig framme, greppade min arm, drog mig därifrån.
Jag vart inte rädd, jag vart bara så jävla besviken på hur omgivningen reagerade.
Jag hade och har ingen lust att jiddra med HA.
Hade jag velat hade jag sänkt den där snubben på 2 röda, men vad hade det lett till?
Han var vällan nån bodybackup till den fullvärdige riddaren och skulle visa sig på styva linan.
Jag ville inte förnedra honom.
Men, men,,,personalen och hela stället suger så jävla hårt att det är sorgligt och våran kära bilpatrullerande poliskår också.
Sicka tomtar.
Gott folk,,,rak i ryggen och spela spelet, du kan aldrig ha en verbal ordväxling med en Mörthjärna ty han vill bara slå och slå och slå när han inte kan hantera det som händer på rätt sätt.
Surrade nyligen men en Doorman på Smiths Bar i New York om ditten och datten och maken till vaken lirare, trevlig, vass, med glimten i ögat har jag aldrig någonsin stött på i Sverige och Smiths inhuserar mycket skumt klientel.
Fuck Anchor,,gå nån annanstans.
/C