söndag 12 september 2010

”You faked a smile to show me how much you care/You hypocrites get no respect over here”

”Alla sedvänjor och idéer är inte värda respekt – men människor är det.” Elisabeth Gerle, präst och förståndsfientlig författare.

Eh. Nej. Nej. Nej. Och åter nej. När människor, tack vare sedvänjor och idéer, beter sig som omänskliga avskum är de inte värda ett uns av respekt. Prästen Elisabeth Gerle, a.k.a. Apa i bastkjol, vevar ihop en av de mest virriga, löst baserade guilt by association-debattartiklar jag någonsin läst. Hur i alla glödheta passerade den här svårbegripliga smutskastningen redaktionens klor, för att slutligen landa på papper och spotta världens alla avverkade träd rakt i ansiktet?

Troende individer vill alltid ursäkta sin gud/sina gudar.

”Nej, det är inte religionen som är orsaken, det är patriarkatet/ sedvänjor/traditioner/kulturen/samhället/what have you som är orsaken till att den här lilla tjejen fick svalesyra i ansiktet. Inte guds fel, aldrig!”


Men det är guds fel. Patriarkatet är religion, religion är patriarkatet. Kultur är religion, religion är kultur. Och så vidare. Alla samsas de löst, ledigt och i samförstånd under det verklighetsfientliga paraplyet.

Elisabeth Gerle: Skata och gudsslav, fuck jävla off.

2 kommentarer:

Jenny sa...

När du liknar Gerle vid apor förnedrar du aporna.

Herral de Santina sa...

Fast jag tror ändå att hon förnedras MER då hon inte tror på evolutionen.

Eller… nu haltade mitt resonemang.

Apor world wide - jag ber om ursäkt.