lördag 25 september 2010

Spiral archeologist: UÅHC och Dissection i posters

Utgrävningen av föräldrahemmets källare fortsätter. I extremt orkonologisk ordning. Antikosmiskt bloggkaos up in this motherfucker.


Jag och Death Row-Henrik pratade om Dissection bara för någon dag sedan. Jag kunde inte minnas om jag sett gruppen när det begav sig första vändan. Men jo, uppenbarligen gjorde jag det. Dock utan att ta med mig några bestående intryck från framträdandet. Aldrig gillat.
Inte då, inte nu, inte någonsin.

Roligt att Engraved beskrivs som ”rollspelsmusik?”.


”Hare krishna/Hare jävlar”. Umeå Hardcore innan Foucault och skarp vänstersväng.


Den här arrangerade jag. 1996.


Orimligt funkig konsert.


Notera det mastiga priset och balettuppvisning! Gilla.


Återförenade alkoholister som turnerade Europa runt och drog av gammalt straigth edge-rens? Jo. Må så vara. No For An Answer var magiskt, hatfyllt och nerpissat. Jag var sexton år och livrädd för kalrakade muskelknippet Dan O’Mahony. Svartklädd som synden stod han frustande längst fram på scenkanten och lät svetten regna ner på min uppåtvända, aknefyllda lilla oknullade tonårsnuna. Han spände bicepsen och pratade om LAPD och snutvåld. Jag kunde inte relatera.


Hutlöst pris. Igen. Jag tror att det var på den här spelningen som Anders Johansson, sedermera i Final Exit, satt i insläppet och muttrade ”öh, lämna skinnjackan hemma hådrockssvin” när jag betalade in mig.


Se nedan för anglofili.


Ironi på engelska – det var så de rullade i den innersta kretsen.


Ingen kommentar.


De här tröjorna har i och för sig väldigt lite med Umeå att göra, men de låg i morsans källare. Sättningen på tvåan är störd.

Och se, där försvann ett decennium, bara sådär.

Vad i helvete hände?

8 kommentarer:

MaffeMaster sa...

Hör av dig till mig när du hittar inspelningen av Biohazards spelning på Galaxen.

Herral de Santina sa...

Va? Den har aldrig varit borta. Har dne på VHS. Dock tror jag att den här snubben har den för tillfället: http://www.vimeo.com/tredjeadvent

MaffeMaster sa...

En gång i tiden på CU's gamla forum skrev du att du hade den i ditt föräldrahem. Hur som helst, har du möjlighet att göra en kopia när du får tillbaka den? Eller låna ut den?

Fredrik sa...

aaah Jag fastnade i Dissectionafischen. En gång hette vi Oberon.

Nu blev jag riktigt nostaglisk. Andreas Johansson fick en skinjacka av mig, så han ska bara vara tyst. 8)

Herral de Santina sa...

Nu stod det iof ANDERS Johansson, inte Andreas Johansson. :-/

Fredrik sa...

jag menade anders. 8)

Lyxdyslexi.

Gurgel sa...

Se på fan, då har jag också sett dissection alltså. Måste ha varit oväntat usla för jag kan inte minnas det alls. Gates of Ishtar däremot minns jag att jag såg den där gången

Johan Eklund sa...

Att du inte minns Dissections framträdande tror jag inte är konstigt. Vad jag vill minnas var de sjukt tråkiga att se på. Tajta, synkade, men aptråkiga. Så gillade man inte ens musiken var det nog lätt bortglömmet, speciellt när förbanden hade klart intressantare framträdanden.

Vill jag minnas. Engraveds bästa spelning iaf. Dock har jag alltid velat ge Jens Rydén som gjorde affischen en liten örfil för "rollspelsmusik". Bullshit.