fredag 17 april 2009

Om å Om å Om å Om igen

Roadburn-peppen börjar exakt nu. Om jag ska börja upptäcka Om, som jag hittills irriterat viftat bort som Konstfacksmusik, vilken skiva ska jag börja med då?

6 kommentarer:

Al sa...

Conference of the Birds

Goth-Henrik sa...

Al (Cisneros?) har helt rätt. Kolla även in Oms bidrag till splitten med Current 93. Så bra att Björn Hjalmar började gråta första gången han hörde den.

Jag älskar Om.

Herral de Santina sa...

…och torrenten e på g ner.

Linnéa sa...

Jag har hört att Hjalmar distade dammsugaren en gång och började grina för att det var så bra. (SKÄMT, Hjalmar! Gillade du mitt myspace-tips eller??)

Hjalle sa...

Henke har rätt. Bästa Om-låt är To The Shrinebuilder från splitskivan Inerrant Rays Of Infallible Sun (Blackship Shrinebuilder) med Current 93. (Gissa var gruppen Shrinebuilder har fått sitt namn ifrån.) Så bra att man vill gråta. Av fullängdarna gillar jag de två första bäst, Variations On A Theme framförallt tätt följd av Conference Of The Birds. En sen natt när jag kom hem packad och extremt musiksugen körde jag igenom ovan nämnda skivor två varv i en följd på idiotvolym (i lurar). Det tar tre timmar. När det var över ville jag höra ännu mer men tröttheten tog till sist ut sin rätt.

Linnéa: I Klatus låter förtjusande. Tack för tips! Knasigt, stökigt, larmigt och bitvis tungt som Sejtan. Ett jävla liv helt enkelt! Köpte skivan Surveillance and Worship på iTunes. Fast Chrille lär irriterat vifta bort dem som Konstfackmusik. En betydligt rimligare synpunkt med I Klatus dock än med Om. (Om är hundra procent reptilhjärna och noll procent Konstfacksintellekt.) Kolla videoversionen av låten Flaw med I Klatus. Låter inte så lite Godflesh i början:
http://www.myspace.com/iklatus

Hjalle sa...

Två sköna liveklipp med Om. Bör naturligtvis avnjuts med volymknappen på 11:

To The Shrinebuilder:
http://www.youtube.com/watch?v=MNcws0cOI9k&feature=PlayList&p=70FEB8D03D54E415&playnext=1&playnext_from=PL&index=33

Flight Of The Eagle:
http://www.youtube.com/watch?v=wSLsCBU6DZY