onsdag 16 september 2009

Kan resten av världen sluta blanda sig i verkligheten, tack?

”Många unga kvinnor stajlar sig till det yttre som Lisbeth Salander: svartfärgat hår, vitpudrade kinder, metallknappar genom näsan och läppar. De har hämtat sin persona från subkulturer som punk, goth, hårdrock, emo. Metallrockarnas folk talar med mig om sorg, existentiell sorg. Musikernas avgrundsvrål och publikens headbanging sägs handla om att få ur sig känslor. Få ur varifrån? Från det inre, från det, "detet", som döljs under ytan. Detta undre och inre är ett poetiskt tillstånd som för metallrockarna hör samman med natt, vildmark och förställningar om icke-kristna samhällen. Man talar om permafrost och helveteseld, om dödens närhet, psykossjukdom, kriminalitet, inlåsning och tvång i fängelser och psykiatriska kliniker.”

När du ändå är inne på Newsmill, alla svenska rättshaveristers onanihörna på internet, råder jag er att läsa om Anna Ankas och Roland Poirier Martinssons syn på manligt/kvinnligt.
Bringing stenåldern back.

Seriöst: Anna Anka? You having a laugh? Bara namnet diskvalificerar henne från alla typer av seriositet. Att hon sedan är helt slut som människa gör allting bara tragiskt.

”Förebild för svenska kvinnor”
?

Jag skulle föredra att Olivia lyfter upp Ilsa på en piedestal, framför denna orimliga fru Anka.

Sorteras under kategorin ironiska reklambyråkonstruktioner.
Precis som Helvetets Port.

Uppdatering: Alltså, Newsmill. Kanske den mest deprimerande statusuppdateringen av Sveriges mentala skick. Vi är en nation av lådbilar som hamnat i diket.

9 kommentarer:

Per sa...

Vart har du gasvideon?

Tomas sa...

138 och Neonbibeln verkar ösa ur samma skål av samhällsförakt.

http://neonbibeln.blogspot.com/2009/09/kara-svenska-folket.html

Herral de Santina sa...

borde jag veta vem denna människa är?

Tomas sa...

Nej det tror jag inte. Hon skriver på dagensskiva.com och heter Rebecka Ahlberg hur som helst. Tyckte mest det var kul att läsa två bloggar som tog sikte på samma sak, samma dag.

Anonym sa...

Brukar inte såna som du vara det politiskt inkorrekta personifierade?
När nu Anna A kommer med en åsikt som går tvärt emot det "man ska" tycka, så håller du med stora massan. Lustigt.

Herral de Santina sa...

Jag kan inte relatera till ett enda ord du säger. Jag är nästan alltid emot dumhet och inavel. Undantag finns (Cro-Mags, Agnostic Front etc etc) men i övrigt är jag alltid en motståndare till MOG:s representanter. Dvs Anna Anka, du, Newsmill etc.

Herral de Santina sa...

tomas: vi e ju inte ensamma direkt. anna anka har just nu 35 bloggar som länkat till hennes haveri, samt 400+ kommentarer som synar hennes existensbluff. resterande kommentarer på newsmill består av antingen rättshaverister som hatar kvinnor eller, tja, rättshaverister som hatar kvinnor

Chairman Meow sa...

(engelskt tangent bord, ursakta) Finns ju en hel del att bli halvstissig over i denna artikel men om vi ska ta fasta pa ett amne, synen pa "alternativa" livsstilar i varden, sa har jag (som leg. psykolog) sjalv upplevt hur ett valdigt kategoriserande och domande forhallningssatt dominerar. En alternativ livsstil och psykisk ohalsa har i vissa sammanhang ett nastan sjalvklart likhetstecken. Sjukt forlegat och om inte annat orespekt for patienten och hans/hennes val av livsstil.

DEssutom tragikomiskt att ett av Rogmor Roberts forelasningsamnen ar "”Besvärliga” människor? Människokunskap med respekt för den som är annorlunda än du. " http://www.rigmorrobert.se/seminarier.htm

Sulla sa...

Gav mig i kast med Rigmor Robert här: http://womenleatherandhell.blogspot.com/2009/09/en-riktigt-kvinna.html

Vet inte om jag fick fram så mycket bra, mer än att det rätt tydligt framkommer att jag blev lite arg.