fredag 18 december 2009

Facebook control a.k.a. Martin Kellerman, fuck me and marry me young vol 2

Andra raden, rutan i mitten. Martin Kellerman sätter via ”Rocky” fingret på det jag sagt hela tiden. Den digitala åldern har inte bara inneburit skivindustrikolossernas fall (bra). Vår nya sköna värld har även fört med sig integritetens frånfälle (dåligt).

Nu ska alla artister, musiker och konstnärer även vara entreeepreeenöööörer (copyright Johan Staël von Holstein, ca-ching) och oupphörligt sälja sig själva till de multinationella företagsbjässar som inte påverkats av datamaskinernas maktövertagande. Frukostflingor, bärs, mensskydd, internetpoker, WOW, mäklare, coachingindustrin, lågpriskedjor, Bingo Rimér etcetera.

Den delen av integritetsfrågan viftas dock irriterat bort av de frihetsfrontande, extremliberala piraterna. De fokuserar enbart på den där ”1984”-visionen som, på sin höjd, ligger runt hörnet. Inom 5-10 år kommer svenska staten att ha fyllt hemliga, dunka källare med tusen sinom tusen gråklädda tjänstemän som nitiskt kontrollerar medborgarnas statusuppdateringar på Facebook. Tro mig.


”Hurra, Martin Kellerman - FTW! Men Fredriks krönika här ovanför, vad handlar den om egentligen? Han älskar vikingar och Abba?! Pappa, har Fredrik blivit galen?”
”Ja.”

När jag hör en ”1984”-liknelse osäkrar jag min Luger.

Martin Kellerman, fuck me and marry me young vol 1

5 kommentarer:

Anonym sa...

"...med tusen sinom tusen gråklädda tjänstemän som nitiskt kontrollerar medborgarnas statusuppdateringar på Facebook"...

...och inlägg på Blogger för den delen, det enda bloggverktyget som i dagsläget släpper igenom i stort sett vilken form av piratverksamhet som helst utan åtgärd. Bloggvärldens Flashback, skulle man kunna säga.

@crj138 sa...

Är det så? Jag som plockade bort den där kuk/fitt-bilden för ngn månad sedan då folk påstod att jag löpte risk att kickas ut.

Anonym sa...

Ändra inställning till att bloggen varnar för innehållet bara, så är det tydligen okej. Eller - ännu bättre - gör bloggen privat så att du måste godkänna läsarna och de måste logga in för att läsa, då kan du lägga upp barnporr, tips om var man kan köpa vapen och allt möjligt.

Heja internet, heja Blogger/Google.

@crj138 sa...

Just ja, det var ju DÄRFÖR jag gick med i the almigti bloggosfär. Kiddieporn och pang-pang.

R sa...

Så sant, så sant. Här håller man på med kultur för att SLIPPA marknadsföra sig själv, och vad fan händer? Mörker.