onsdag 30 december 2009

Sverige, Sverige, förbandsland

Death Row-Henrik: Den här spelningen då:Krille: Orimligt. Hur små ställen spelade Motörhead på på den tiden? När är det?
Death Row-Henrik: 1985 tror jag. ”No remorse”-eran. Samma tidpunkt när de spelade i Malung, Kiruna, Södertälje och gud vet vart på sin It never gets dark-turné. Ganska på dekis. Två år senare är de förband till Slayer... Stackars Lemmy. Också en orimlig spelning:Krille: Varför är det aldrig sådana spelningar nu för tiden?
Death Row-Henrik: Det är det ju. Bara att alltihop är trötta återföreningar
Krille: Näe inte på samma sätt. Det var ju som inte paketturnéer som det är nu. Motörhead spelade i deras stad – då får Necros vara förband givetvis. Nu är allt bara färdigpaketerade och färdigtuggade festivalturnéer. Aldrig lokala förband. Sista jag känner till är när Disco Volante var förband till Limp Bizkit. Och bara det var väl beyond orimligt, antar jag.
Death Row-Henrik: Allt var kanske mera DIY. Motörhead var på dekis och det var väl bara punkare och thrash metal-folk som diggade dom. Så det är klart Necros, COC och Die Kreuzen och alla de andra fick vara förband. Fast är det inte liiite så i USA fortfarande? Inne på Gigposters verkar det alltid vara nån ”Local Support” på ganska många nya affischer. I Sverige är det ju fan som att ta sig ur Alcatraz (fängelset, inte bandet) för att få spela förband till Graveyard typ. Skitsverige.

9 kommentarer:

Göran sa...

Ja, på den fronten är Sverige ett jävla skitland. Tur är att det ute i obygden fortfarande förekommer spelningar där lokala akter är välkomna som förband.

Men å andra sidan kommer det inga band dit...

Pär Arvidsson sa...

Känns fortfarande jobbigt att jag missade Gä'vle på den där svängen, Lemmy fick en sko i ansiktet enligt sägnen.

Hjalle sa...

Plötsligt händer det: Fingerspitzengefühl var förband till Neurosis 2007.

John 13:4 sa...

Dom spelade i Parcahallen i Norrahammar, utanför Jönköping, under den rundan 1985. Jag sket i att gå eftersom jag aldrig gillat Motörhead, syrran gick och blev hårt raggad på av Lemmy som uppenbarligen tyckte om 16-åriga tjejer. Men det är väl cool eftersom det är LEMMY OMFG! LEMMY! liksom?

Per B sa...

Kolsyrad död fick vara förband till TJM när de spelade i Karlskrona. Alltid något.

Anonym sa...

frågan är mest hur man inte kan gilla motörhead

Anonym sa...

Just nu är den förhatliga hårdrocksjulgalan på tv igen. Tittar på den i självplågarsyfte så att resten av dagen bara blir helt fantastisk. Vart är världen på väg?
Håller Hammerfall på att bli värdiga arvtagare till Rydell & Quick? Och i så fall undrar jag var saxofonen är?

Parne sa...

Rydell & Quick...fy fan...Det finns inget jag hatar mer än det jävla gänget. Jo...vänta lite...det gör det fan visst. Missfostren som "rockar" till skiten.

Mulle sa...

Motörhead spelade även i gympasalen på högstadiet i gällivare.
mycket jeansvästar med backpatches där.
lika bizarrt som the supremes på tannavallen,vem bokade och hur tänkte dom?