onsdag 23 december 2009

Konsum och genustänk: FTW

Om du tillhör Verklighetens folk kan du sluta läsa här. Göran Hägglund har dikterat att funderingar kring dylika saker är ett bekymmer för Trve Kvltvrelit i storstad. Och ja, vi är bekymrade. Mycket.

Cornelia rapporterar från Konsum i Midsommarkransen: ”Om du undrar vad det är för något så finns de i lekhyllan tillsammans med ett rejält städkit i rosa. ’Let the children study while they are playing and grow up while they are playing!’. Jag sa till i kassan att det är vidrigt.”
Jag längtar tills Olivia kan gå så hon kan börja förena nytta med nöje.

8 kommentarer:

Parne sa...

Barnens mormor och morfar frågade om de fick köpa ett sånt där kit med kastruller and stuff till dottern i julklapp för två jular sedan. Bring it on föffan, tyckte vi. Om ni köper en verktygslåda också that is.

Alla ska snickra och steka kött. Eller lök. Typ.

Herral de Santina sa...

Ja, men gjorde de det då?

Hetsapan sa...

Men kan de inte leka med vanliga kastruller och vanliga städborstar då? Måste det vara i miniatyr och ha en käck tjej på framsidan, det stör mig!
Man kan ju inte förbjuda vad de leker med, men man kan ju ifrågasätta hur det framställs.

Morrica sa...

Det känns tryggt att the trve kvltvrelit håller koll på sånt här. Det är ett okynne och mormödrar och farfädrer trillar direkt i fällan.

Parne sa...

Cornelia...känns ju sådär att ens barn rultar omkring och stoppar familjens städborste i käften.

Du har helt rätt. Det är hur det framställs som är så äckligt.

Hetsapan sa...

Haha nä inte städborste kanske, men kastrull? Gillar barn inte att banka med såna och föra riktigt oväsen?

Anna sa...

Själv har vi detta problem. Vår dotter har aldrig rosa därför är hon per automatik en pojke. Idag träffade vi en gammal bekant (gick i samma föräldragrupp för tre år sen). "Vad lång hon är. Hon ser verkligen ut som en pojke". Dottern stirrade på henne och sa sen till mig: "Vilken old-school-tant. Vem är hon att döma?"Ja, vad skulle jag svara?

Jarno sa...

Min brorsdotter fick ett sådant set av morsan i julklapp. Från Vileda, typ sånt här:

http://familjenbacklin.blogg.se/images/2008/nov-018_20961366.jpg

Tydligen tyckte även tanterna på jobbet att det var ett fantastiskt kap för morsan hävdade att ytterligare fem-sex mormödrar köpte ett likadant set.

Mina protester om kvinnofällor osv avfärdade hon med att "hon tycker att det är kul att städa" och "men det är ju så gulligt".