torsdag 10 december 2009

Only women bleed


”Vad gör en fin flicka som du på en sådan här blogg?”

Den iranska regimens syn på kvinnor ligger någonstans i krokarna av hur svenska bönder ser på sina djur: Svin, kort och gott. Så när de religiösa flåbusarna vill slår ner oppositionen – som tycker att demokrati är ett bättre system än totalitär teokrati – faller det sig naturligt att de, vid sidan om den sedvanliga misshandeln, klär ut manliga demonstranter till kvinnor.

Min kompis Nima, (snart i en debattsoffa nära dig) uppmanar till humorprotest genom att män frivilligt klär ut sig till ett slöjbetäckt fruntimmer. Sagt och gjort. Helt plötsligt Facebook-protesterar jag – utan Facebook! Ah, så bra det känns. Be a part of the solution. Not the problem. Ja, det är ju jag i ett nötskal! Kudos till Krille.

För att ytterligare framhäva min brudighet får ni här ett kort på en häääärligt vegetarisk tacopaj. Efter Vego-Jonas recept, naturligtvis.



Cornelia: Jaha, är Triptykon nya Celtic Frost? Låter som ett sämre Rammstein.

I övrigt: Helvete, how can TV4 be so snåla? Ska man behöva betala för att se ”Halv åtta hos mig” på nätet?! Skandal!

11 kommentarer:

Andréas sa...

De nya låtarna med Triptykon låter ju lovande inför plattan, när du nämnde Rammstein blev jag orolig.

Anonym sa...

betala? är ju hur gratis som helst ju

Herral de Santina sa...

Jag tror att Cornelia blivit mer och mer antimetal med åren. Who can blame her?

Jag tycker alltid det är problematiskt när gamla ikoner, efter en lååång tids frånvaro, ska komma tillbaka och återigen ta sig in i den genre de var med om att starta. Liksom, "höhöhöhö, nu ska vi lära kidsen vart skåpet ska stå”. Grejen är att kidsen i nio fall av tio JUST NU är mkt bättre på möblering än pensionärerna som inte brytt sig på X antal år. Detta handlar inte om Tom W specifikt, btw. Även om jag känner lite grann som så att ”jaha, nu går det bra att kränga Hellhammer-muggar, vart var du när jag var 13” liksom. Gärna skälla ut folk för att de har bootlegmerch med ett band SOM DU FÖRAKTAT I 25 FUCKING ÅR. Men men, nog om det.

Hur som helst: Jag ska ge Triptykon en chans, givetvis. Även om den snabba låten mest får mig att tänka på Sepultura post-Max…

Herral de Santina sa...

Vaaaaar!? Via digitalboxen så måste man vara medlem i TV4anytime! Eller vad fan det nu heter.

Anonym sa...

jaså jag trodde du menade på nätet

tv4play is your friend, homeboy

Kraftägget sa...

Monotheist var svinbra. Resten snubben gjort sedan To Mega Therion klarar man sig utan.

Per B sa...

Men kolla via datorn annars? Jag har sett de senaste halv åtta-avsnitten så.

Herral de Santina sa...

Jag älskar min blogg. Bara här kan en skämtsam protest mot förtrycket i Iran utvecklas till en debatt om Cetic Frost och ”Halv åtta hos mig”· 

Kraftägget: Ja, den är bra. Gav den högt betyg när den och kom spisade mkt då. Me det är ju knappast så at jag slängt på den särskilt många gånger sedan den var färsk. Ska jag lyssna på CF så blir det ju naturligtvis di gamle.

Anonym: Tack för det. Vi är tydlige krattor på att goggla. Vi missade avsnittet med den där Drifta, måste ses!

Kraftägget sa...

Drifa var fan lite het. Tina Fey-varning med de där brillorna.

Herral de Santina sa...

Drifta: Crazy eyes deluxe.

Anal Elf Kid sa...

Jag rådiggar Triptykon-låtarna men så är jag ju smått gay for Tom också.

Tom är dock ingen fin kille, för ett par år sen var han förlovad med en ung ryska som bodde i Moskva men valde att bryta förlovningen genom att helt enkelt sluta svara i telefon och på SMS/mail från henne. Behjärtansvärt.