torsdag 13 oktober 2011

Umeå Hard Core needs you



För den det berör: Folkrörelsearkivet i Västerbotten håller på att dokumentera nittiotalets Umeå Hard Core. Ni kan se ett inslag om det på Kulturnyheterna – här.

Just nu är det en övervikt på material gällande Refused. De var – och är – ofattbart viktiga. Men visst var vi fler som körde på där under förra decenniet? Ja, nog fan var vi det.

Så.

Sitter du på skivor, affischer, tidningsutklipp, videoinspelningar, demokassetter, t-shirts, byxor, stillbilder, fanzines – donera dem!

Eller låna ut dem så att de kan kopiera, dokumentera, arkivera.

De vill även ha personliga berättelser från de som var med. Spelade du i band, gjorde ett zine, satte upp spelningar, brände upp skit, var ett helt vanligt kid som gick i för stora byxor och älskade musiken – hör av dig!

Du kan skriva ner en redogörelse eller låta dig intervjuas.

Speciellt efterlyser de kvinnor som var med på den tiden.

De prioriterar nittiotalet, där slutet är lika viktigt som början. Men de tackar inte nej till material från tvåtusentalet.

Kan du bidra med något av ovanstående? Kontakta då Susanne Odell på susanne.odellSNABELFUCKINGAfolkrorelsearkivet.se.

Umeå Hard Core tackar dig.

För övrigt ger en bildgoggling oräknerliga träffar på den här bloggen.

1 kommentar:

Fredrik sa...

Dennis är skyldig mig ett ex av Stepforwardskivan. Jag såg till att han fick kassetten med någon (några) fantastisk låt/ar (minnet). Det fick jag aldrig. Det fanns Råkass-material på den kassetten. För evigt förlorat. Tack.

Umeå Hardcore: Om du har lite för mycket tid över.

Var är hyllningarna till BSP?