måndag 10 oktober 2011

Fuckin’ ’Tallica dudeI väntan på det totala hårdrockshaveri som Metallica/Lou Reed kommer att utgöra, har jag dissekerat ett bokhaveri om just Metallica.

2 475 stycken tecken (inklusive blanksteg) hittar du på internet – här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

men Hur var det nu me detta med gitarrsolona? Nu står det nämligen i Aftonbladet att låten har 23 st

Herral de Santina sa...

Det är 23 enligt direkt citat från Lars Ulrich i boken. Dock oklart om det är ironi eller ej.

Metal Shrine sa...

Tycker boken är bra och har alltid gillat Wall. Hans Zeppelinbok var riktigt trevlig och jag ser fram emot hans kommande om AC/DC.
Sedan lång tid tillbaka läser jag till 99% bara engelska böcker då översättningen, som du så bra uttrycker det, oftast är sjukt katastrofal. Av ngn anledning köpte jag Slashs bok i pocket på svenska och orkade inte ens staka mig genom första kapitlet. Det gick fanimej inte att läsa så som det var skrivet på svenska!

Herral de Santina sa...

Metalshrine: Mkt svårt tro att ngn bok i världen ngnsin varit sämre översatt än denna.

Undrar hur svenska böcker till engelska blir. Blir det lika katastrof?

Metal Shrine sa...

Har inte läst Walls på svenska, men Slash borde åtminstone knipa andraplatsen. Thompson på SRM som översatt har jag för mig. Vid en översättning så går ju ofta rytmen, uttryck mm förlorat. Behållningen av att läsa på eng är ofantligt mkt större.
Btw, du borde slinka förbi www.rocket.fm en fredag 14-16 och dra med dig valfria plattor att lira! Visserligen är snacket på eng, så det blir lite MTV Sverige över det hela med svenskar som snackar eng, men det kunde ju varit kul med lite obskyr punk i etern och live worldwide över nätet, eller?