lördag 1 oktober 2011

”’Cause she rips/When she skates”


Igår såg jag Jonas på scen med ännu en hardcoreakt med texter om att åka skateboard. För drygt tio år sedan spelade vi tillsammans i ett band som skrek väldigt mycket om just det (referens). Samtidigt var jag med i ytterligare en konstellation med väldigt stark skateprofil (referens).

Jag var den enda medlemmen i båda grupperna som inte rullade, och jag har alltid varit enormt avundsjuk på de som behärskar brädan. Men om du inte börjar som ung är det kört, för sent, helt slut i scenen.

Fucked for life.

Därför finns det inget som gör mig lyckligare än Olivia Obliterations omedelbara reaktion när hon ser en person på skateboard. Hon ställer sig bredbent, böjer ryggen lite, pekar helt ogenerat och skriker i de största versaler hon behärskar:

”Oj! Oj! Oj! Oj! Titta! Pappa! Titta! Oj! Oj! Oj!”

Så jag ska bli en skateboardpappa, samma typ av förälder som står och hetsar på fotbollsmatcher och skriker ”domarfitta” på juniortävlingar.

Leva tack vare min avkomma, ta ut alla mina egna missade chanser och misslyckanden. En Hollywoodfru som pressar sitt barn att prestera i rampen tills det kräks, korsat med en mer vältatuerad Fredrik Strage.

När är lämplig ålder att köpa första brädan? Och vilken typ?


Jag och André. Han skatar, jag dör.

Av en slump dök den här videon upp i inkorgen idag:


Vi tar en klassiker på det:

8 kommentarer:

heffebomb sa...

Kör bara kör!
Som första bräda till dotra din rekommenderar jag antingen en Earthwing (grymt prisvärt märke som har en junior modell i lineupen) eller en Rogers Bros. (Byggda i aluminium, finns en liten en. Går att kitta upp med styre (!) och beställa från limp longboards i Umeå.). I övrigt är det väl som med allt annat, ju tidigare desto bättre, och glöm inte hjälm. Eller så knallar du in till kahalani i Stockholm och snackar lite med dom. Stockholms bästa skateshop.

Tomasz Swiesciak sa...

Jag började i somras för första gången och kan redan sätta trick. Du är inte för gammal. Glöm inte att vika upp skärmen på kepsen innan bara.

Herral de Santina sa...

Tom S: Jag vågar inte.

Herral de Santina sa...

Heffe: Tack för tips!

heffebomb sa...

NP!
Tänkte bjussa på lite länkar också. Earthwing Wildchild:
http://www.earthwingskates.com/products/decks-a-completes/wild-child.html

Rogers Bros Mini + Styre:
http://www.limplongboards.se/decks/rogers-bros-mini.html

http://www.limplongboards.se/stuff/rogers-bros-handlebar.html

Kahalani:
http://www.kahalani.se/

Och sist men inte minst lite passande musik. Hört Common Enemy?
http://www.commonenemy2000.com/

Parne sa...

Alla här är millencollinsnyftande new school-fjantar. Du och Olivia ska dra hem varsin planka från 89 på ebay. Ni ska väl för fan skejta, inte posa? Breda (höhö,stockholmsdialekt) brädor ska det vara. Tips: Natas eller Ray Barbee.

Dom posar, dom posar, dom posar - dom dör.

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=mVc0QIOEgW4&feature=related

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=z1TSuwOi7fw