lördag 3 december 2011

Napalm Death > AntikosmosI väntan på att det förlamande dödsgreppet från gårdagens dj-pass ska släppa, och jag återigen kan träda in i bloggosfären, bör ni alla läsa den här texten.

Samtidigt kan ni begrunda att nya The Devil’s Blood är ett av 2011 års absolut största luftslott.

När det är som bäst låter det som dugliga ”Eye of the tiger”-plagiat gjorda för montagescener i sportfilmer. När det är som sämst låter det som sång, gitarr, bas, trummor. Varken mer, varken mindre. Total kalops i låtskrivardepartementet.

Antikosmos: epic fail. I abstain.

9 kommentarer:

Micke sa...

Jag hade ingen aning om att du var från Umeå. Galet eftersom jag nästan är det. Tack och hej /Micke

k sa...

Rapport från Dwarves-spelningen efterlyses.
Antar att Blag the Ripper charmade damerna i vanlig ordning?

http://vimeo.com/21610010

Tomasz Swiesciak sa...

Så jävla dålig är inte The Devil's Blood nya. Att den tappar fokus mot slutet, absolut. Men den första halvan är gedigen.

@crj138 sa...

Micke: Ja. Onekligen total madness.

K: Ja, jag tror att han hade framgång hos kvinnorna även i Sthlm. I övrigt kändes giget rätt… tamt. Har Dwarves alltid spelat trallpunk?

Tom: Jag saknar alla ansatser att försöka skriva LÅTAR i det fack de faktiskt verkar: rockmusik.

@crj138 sa...

Tom: …vill de bara verka inom det andliga – fine by me. Boka bord på nästa mindfulnessmässa och kläm in Devil’s Blood mellan tantrakukar, kristaller, doftljus och hennafärg. Men försök inte få det till att de sysslar med rockmusik.

P-A sa...

138:an:
Nej, inte alltid, men ganska länge nu. Å tyvärr har det varit enastående tamt väldigt länge. Fram till Sugarfix var det rätt kul, sen vet i tusan. Von Schnitting lyckades övertala mig några år att "The Dwarves are young and goodlooking" var en bra platta, men så här en 15 i efterhand är det mer tveksamt. Dock klart bättre än allt de gjort efter den plattan iaf.

k sa...

@138
Jo de har väl som PA nämde spelat melodiös punk sen 97. Och på senare tid även vissa försök till hip hop.

All trall är dock inte av ondo. Under förra ekonomiska krisen, då högerkrafterna liksom nu fick ett rejält uppsving, var trallpunkarna några av de få som stod upp emot detta. Vilket knappast kan sägas om crustarna, de var antingen för upptagna av att dricka hemkört eller så gick de över till den bruna sidan.

@crj138 sa...

PA + K: Jo, visst har jag varit medveten om att det är eoner sedan de slutade spela hardcoreaktigt rockstök. Men ändå.

Håller till viss del med om trall.

P-A sa...

"All trall är dock inte av ondo. Under förra ekonomiska krisen, då högerkrafterna liksom nu fick ett rejält uppsving, var trallpunkarna några av de få som stod upp emot detta."

Men eller hur... En Spaghettivästern och en travhäst som bröt benet... Bra investering av kamp-skatt för de där fågelbo-skivorna.