söndag 18 december 2011

Tut-tut 90-talet, välkommen åter! Vol. 2

Jag mailade P4 Sörmland och frågade varför de stöttar ett patriotiskt vikingarockband, som på sin hemsida har ett uppenbart nationellt sinnat (läs: nynazistiskt) klädföretag som sponsorer. Jag fick idag svar.

”Hej Christoffer och tack för ditt mejl.

SR värnar det demokratiska samhällets grundtankar, det vill säga fri åsiktsbildning mm. Vi hävdar också principen om alla människors lika värde vilket bland annat innebär att vi verkar för jämställdhet mellan kvinnor och män och vi tar avstånd från rasism, våld och brutalitet.

När det gäller den lokala listan Sörmland Topp 5 så lyssnade producenten i första hand på den låt som bandet skickade in och låtens text. I den fanns inget som direkt stred mot Sveriges Radios programregler dvs inget som stred mot SR:s programregler. Bandet var inbjudet att testa till listan och vi fullföljde detta genom att låta låten "bubbla" som vi kallar det. Lyssnarna fick då ta ställning till låten genom omröstning. Vi genomförde också en diskussion i eftermiddagsprogrammet samma fredag om den sk "Vikingarocken" och lyssnarna inbjöds att ringa in och ha synpunkter.

Vi gör mängder med inslag i nyheter och program i P4 Sörmland om krafter i samhället som representerar ett politiskt innehåll som ideologiskt bestrider principen om alla männsikors lika värde t ex. Jag vågar påstå att vår kanal är det medium i Sörmland som kanske är mest aktivt när det gäller att bevaka olika partier, grupper och individer med extrema åsikter både till höger och vänster. Våra reportrar är mycket engagerade och kunniga i dessa frågor. Vi har också i år haft speciella reportrar (Mångfaldsreportrar) som jobbat nära bl a invandrargrupper i länet.

Detta kommer vi att fortsatt att jobba med och bevaka. Vi föjer också YGL (Yttrandefrihetsgrundlagen) vilket ibland leder till att människor med olika åsikter i samma fråga kommer på kant med varandra men det är dock en mycket viktig princip för oss.

mvh
Kent Nilsson
SR Sörmland”

13 kommentarer:

DK sa...

http://www.globalpost.com/video/3814436/why-indonesian-kids-are-crazy-punkrue

Mikael Sörling sa...

Jag gillar den här formuleringen: "I den fanns inget som direkt stred mot Sveriges Radios programregler dvs inget som stred mot SR:s programregler."

Glasklart.

Skinny sa...

Yttrandefrihet is a bitch. Där är ju Nord-Korea ett föredöme.

Herral de Santina sa...

Skinny: Wow. Det var det bästa du hade att komma med? Fuck off din mollusk.

Att inte vilja lyfta fram band som aktivt samarbetar med vit makt-rörelsen, har inget med yttrandefrihet att göra.

Herral de Santina sa...

PS: Nordkorea. Ett ord.

Skinny sa...

Herr Ärthjärna/CRJ: Jag visste inte att det var nån tävling. Fuck off din hipster! Vet du ens vad yttrandefrihet innebär? Nej, det är ju förstås enklare att idiotförklara alla människor som inte delar dina åsikter. "Vänsterretorik" skulle jag kalla det.

Skinny sa...

Good for you, hipster boy. Var "Fuck off din mollusk" det bästa du hade att komma med? Du är precis så korkad som man kan luras att tro, att du inte förstod vad jag menade? Är det viktigt för dej vem som skriver mest?

Herral de Santina sa...

Skinny. För den otrevliga tonen är reserverad för vänstern, tänkte du?

Här är min poäng igen så att du kan marinera den tillräckligt för att förstå den:

Att inte vilja lyfta fram band som aktivt samarbetar med vit makt-rörelsen, har inget med yttrandefrihet att göra.

Det har att göra med att de flesta inte sympatiserar med vit makt-rörelsen, och sålunda inte vill supporta den.

Så precis som du använder din yttrandefrihet för att stava dåligt, väljer vissa att använda sin yttrandefrihet till att INTE lyfta fram sådant de inte vill stötta.

Förstår du nu?

Herral de Santina sa...

PS. Dig. Inte dej. Tänk på den vita rasens anseende, for fucks sake.

Skinny sa...

138: nej, egentligen inte! Det är väl rätt vanligt överlag att idiotförklara människor med åsikter man själv inte ställer sej bakom. Med andra ord kan man då säja att yttrandefrihet inte är nåt du vurmar för? Tror du att du klarar att svara mej utan att angripa mej som person? "Stava dåligt"? Jag skrev Nord-Korea istället för Nordkorea. Jag skrev snabbt. Korrekturläste inte innan jag postade. Kan du nånsin förlåta mej?

Herral de Santina sa...

Nej.

Skinny sa...

138: vilken av mina frågor svarade du på nu?

Herral de Santina sa...

SKinny: Nej, jag förlåter dig inte. Och nej, om du är ett resultat av yttrandefrihet, då passar jag nog där också.

Väl möt! Shalom!