onsdag 14 december 2011

Och anledningen till att gud aldrig bör få något som helst inflytande över stat och lag……är för att gud, och hans gunstlingar på jorden, lämnar noll och intet utrymme för individuella uttryckssätt och livssval.

Bara rent generellt, sådär.

Är det… en t-shirt från Separation?!


”Iväg med er! Marsch pannkaka till moraliskt omskolningsläger! Där blir ni tvångsklippta! Badade! Får nya kläder! Och ni ska be! Be till Allah!”

Ni tror att jag citerar en trettio år gammal Jello Biafra-text? Icke. Detta är Verkligheten i den del av världen där de styrande tror väldigt, väldigt mycket på gud. De älskar gud och hans lagar.

Dock är de inga större anhängare av den fria viljan och demokrati, dessa västerländska humbugpetitesser.

Läs mer om de indonesiska punkarna som fängslats för ogudaktig uppsyn – här. Och ni kan stötta dem med blandkassetter – här. Och viva! En länk till samma goda sak för er som inte har Facebook.

Här är ett indonesiskt band som kör en cover på en låt som jag var med och skrev, samt framförde, någon gång där kring Krimkriget.…och samtidigt kan jag inte undgå att bli lite glad inombords när religionen visar sitt sanna ansikte, kärnan av tron. Ungefär som när kungen behandlar sina mindre värda undersåtar som just det. Av med masken med den leende ansiktet! Ni är inte snälla!

Soundtrack: ”Stained glass revelations”, av och med Negative Plane, samt ”World war III and IV”, av och med Carnivore.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Killed by the Kids-LPn har jag lyssnat på med jämna mellanrum sedan den kom. Den håller!

@crj138 sa...

Tack! Glad quille.

Anonym sa...

När jag var där nere runt 2002 så hade jag en separation-tisha (at war with adults) som några punkare blev helt exalterad av.. fett roliga snubbar att hänga runt med å trasha

Martin sa...

Jag har hört att undergröndscenen är kaotiskt störst i världen däromkring, kanske tänker på malajsia. Det var bara en tidsfråga om denna tickande bomb, dock.

Minns MRRinsändar"debatt", Felix Havoc och slöjbärande tjej som var arga på - och pratade över huvudet på varandra. Undrar om de som tar in lite gudaktiga assecoarer i stilen kommer undan med punk.

@crj138 sa...

När var Felix-debatten?

Martin sa...

Efter det här va, och som sagt ingen riktig debatt. Code 13 i malaysia: http://www.havocrex.com/press/article/1/46 "I mean Americans are rude but we generally don't touch people without asking them. I know we were exotic to them, but I don't go around looking under dudes turbans and shit over here. There were girls at our KL gig wearing punk t shirts and patchy pants but wearing the Muslim scarves over their faces. I didn't think it was my role to criticise their culture, I mean I have western imperialism and Christianity to answer for, but that Muslim shit is pretty wack."

@crj138 sa...

Åh. Felix.

Steve sa...

Indonesien är ett av mina favoritländer men nästan enbart för alla obebodda öar. Männiksor sket man väl i. Det finns för övrigt en anledning till att så många flyttar till ömsom västerländska ömsom hinduiska/buddhistiska (det är ett slags blandreligion) Bali: islam (tidigare var s.k. abangan-islam mer utbrett men nu har alltmer puritanistisk och salafistisk islam blivit alltmer framträdande).

Anonym sa...

Jag ska genast bege mej till mosken i Fittja så vi kan rädda alla dessa punk ungar som finns runt om i Sthlm