torsdag 13 januari 2011

”I have been to hell and back, kissed satanic queen/Traveling at the speed of light, saw thing never seen/Arm in arm with Lucifer”

Helvetet ringde. De undrade om jag sett till deras mest trogna och sinistra demoner. Jag sa att jorå, de löper amok här uppe på jorden.

Fullt ös, premiär ikväll, alla ska med, alla ska fistas.

Helvetet sa att vi kan skicka tillbaka skatorna när vi är klara med dem, precis som vi gjorde med Hitler.

Rimligt, sa jag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Varför gillar du inte musikaler?

Herral de Santina sa...

Är du seriös?

Parne sa...

Jessica Zandén! Jag ska fan gå. FTW. FJZ.

henry fiat sa...

http://pmnilsson.wordpress.com/2008/08/24/jessica-zanden-och-cecilia-gyllenhammar-om-carl-hamilton-sluta-las-guillou-alska-istallet/

alltså, jag säger inte att man ska gå upp på scen och ge Jessica Zandén en rejäl käftsmäll, men tja, hon verkar ju be om det...

Parne sa...

Pallar inte att läsa skiten. Jag har varit maniskt besatt av/i/get Jessica Zandén sedan jag var 6 bast. Fyfan. Ei leiki. Pärla som ägg.

Anonym sa...

ja, jag är seriös.

För det handlar inte bara om musiken väl?

Herral de Santina sa...

Tur. Och. Ordning.

ANONYM: Jag tycker att det är något djupt obehagligt med folk som ler krampaktigt, sjunger, dansar – allt på en och samma gång. Jag antar att det är därför som jag till skillnad från andra hårdrockare aldrig åkt dit på att ”gilla” Britney Spears (hej Granvik, tjena Kentha). Jag hatar ”en bra låt är en bra låt”-filosofin. Den borgar för extremt dålig musiksmak. Nej, en bra låt är inte alltid en bra låt för en bra låt sjungs inte av Britney. Punkt.

Men mest kanske det är den förljugna, plastiga glättigheten jag hatar med musikaler. Den som lyckas med konststycket att vara kvävande heteronormativ OCH migränframkallande fjollig samtidigt. Inte ett dåligt konststycke, men inget för mig.

Sedan blir det väl inte bättre av att ALL svensk musik på 80-talet som inte var ”alternativ” på något sett, är ett brott mot mänskligheten. Mauro Scocco? Ät bajs, din förbannade kukapa till inkompetent nolla.

Svarade det på din fråga?

HENRY FIAT: Hade inte kopplat att det var den skatan. Jag minns när den artikeln kom, det var Newsmills genombrott. Skedde ungefär samtidigt som den här bloggen startades. En av de mest förvirrande textstycken jag läst i hela mitt liv. Obegripligt innehåll, språk som av en mellanstadieelev, obehagliga undertoner, provokation för provokationens skull – jag lovar att den texten inte gåtts igenom av en redaktör innan den gick ut på nätet.