söndag 23 januari 2011

Holy Terror Church of Final Judgement

Okej att rösten inte är som förr. Okej att han ser ut som Anders Bagge. Men jag får fortfarande total gåshud av de här två låtarna.

Dwid, din fullständiga jävla dåre: Fuck me and marry me young.


Tröja från Societic Death Slaughter, redan 1996? Trve kvlt vintage.

19 kommentarer:

Tompa sa...

Jag undrade när jag såg klippet imorse va fan jag inte åkte dit för.

Herral de Santina sa...

…för att inte ens i LKPG eller VBG (97? 98? 99?) var det egentligen särskilt bra PÅ RIKTIGT.

Primo Geront sa...

I Ängelholm var det ka-fucking-noners. Komplett med 14-åriga fritidsgårdskids som lirade förband; metal med obligatorisk corpsepaint. Dock inget långt hår så det gick bli luvtröja istället. Hårt. Mycket hårt.

xSnittingx pyser iväg från resten av oss för att sova bekvämt i en säng i fashionabla Båstad medan resten av resesällskapet (undertecknad samt större delen av Amok) sitter och huttrar kring en värmefläkt på offentlig toalett i Ängelholm hela natten.

Slobodan Burgher sa...

Det enda jag minns från VBG spelningen var gitarristens alldeles för stor tatuering (en hammare i olika färg, tror jag). Måste vart 95 va?

Herral de Santina sa...

95? Inte en chans. Vänerrocken fanns inte 95.

Herral de Santina sa...

Eh: http://houseoftelle.com/?p=36

Känns som att jag känner igen varenda person på de där bilderna. Dock inte banden på listan. Kan inte minnas att jag sett ett enda av dem. Var jag ens där?!

Slobodan Burgher sa...

Jaha, 97 var det visst, forsta Vanerrocken med "Misfits" etc, fast jag har inget minne alls av att Integrity spelade dar (trots att jag jobbade pa festivalen), surfade fram info har: http://www.songkick.com/concerts/2065171-frodus-at-vanerrocken

Inser nu att jag blandade ihop banden, det var Ignite jag syftade pa tidigare (spelade Cafe Eloge '96)

Arghhhhh minne arghhhhh.

xstx sa...

Pa: jag är elit.

När jag ser detta är jag å ena sidan glad att jag såg dem "på riktigt" (vilket jag ändå tycker att Seasons in the size of days-turnén får räknas som). såg även spektaklet i Berlin efter att Integrity 2000 släpptes. hade INGA förväntningar på den spelningen men dom krossade tamefan. Tror de körde "No one" och hela kittet. Vi, bilfull svenskar, stod och ropade elakheter på svenska på Dwid, fram tills att hans danska roadie svarade med ett bestämt "hold keft!".

Jag åkte ju sen till Kphmn (denna fruktansvärda stad) och såg dem tillsammans med Converge på Stengaede... hmm var det 08 eller 09? I alla fall. Det var inte kul, inte alls. Av två anledningar: de spelade mycket från pre-systems, och för mig är Integ först och främst Systems och Humanity, och sen var det en massa fulla danskar i lokalen. inte hardcorespelning för fem jävla öre. Tills Converge gick upp (och Andy Ljungman mördade några emokids när de körde igång The Saddest Day).

In any case, när jag ser det här så önskar jag att jag hade skitit i Kphmn, och åkt på detta istället, för detta ser uppenbarligen ut att ha varit ett hardcore-gig. Norrmän är kanske mer pålitliga i den bemärkelsen. Köpenhamn kan väl sin gammelretro men kanske inte så mycket annat.

xstx sa...

och för övrigt då. roligt med chuvvy fresh i edgewear, men framförallt... vaere som står på väggen bakom dem??


http://i55.tinypic.com/6fqf04.jpg


och innan jag glömmer, den största clevo-legenden av allas minnen kring dwid:

http://doublecrosswebzine.blogspot.com/2008/10/tony-erba-part-iii.html

Herral de Santina sa...

Först av allt: Vet ngn vilka som är med i bandet idag? Vet ngn vilka som var med i bandet när de besökte Sverige där 1997?

XSTX: Jag tror inte vi ska börja debattera vad en ”hardcorespelning” egentligen är. Det kan aldrig sluta väl. Vi kan enas att även om de tidiga grejerna är charmiga (”Fuck it up, Coach Fresh!”), så är det ”Systems overload” och ”Humanity is the devil” som krossar allt.

Givetvis står det TRELLEBORG där på väggen bakom. Rimligt.

Fantastisk intervju med Tony Erba, en av de härligaste och mest förvirrade och snällaste människor jag någonsin delat en scen med. Vad gör han idag? Har aldrig reflekterat över att han var en sådan main player i Clevoscenen back in the day.

xstx sa...

det senaste som jag vet att han haft för sig var ju att sjunga i fantastiska Cheap Tragedies, som han ju tyvärr hoppade av efter deras LP på Mad at the world. Den LPn samt sjuan på Livewire är båda helt fenomenala.

Herral de Santina sa...

Icke hört en endaste ton.

Primo Geront sa...

Ängelholmsspelningen så var det iaf en av gitarristerna från "Humanity is the devil". D.v.s. han som står näst längst till vänster på booklet-fotot. Aaron Melnick? Broder Leon lirade bas tror jag, lite osäker där dock. Får kolla konsertfoton i källaren för att vara riktigt säker. Andra gitarristen den här kvällen var en man med mycket bister uppsyn (och keps vänd bak-o-fram). Indeed, Frank Novinec.
Trummor var en kulmagad långhårig sak som jag vill ha till att ha hetat Chris. Tänker osökt på Chris Dora (Ringworm etc.), men han känns för biffig och helt fel på något vis. Snitting, hjälp mig här!!! Samma som på detta klipp.

Primo Geront sa...

Klipp: http://www.youtube.com/watch?v=fKe44wAV48c

Herral de Santina sa...

Jag vill minnas att på Sverigesvängen 1997 så var det en tysk sessiontrummis med trumhandskar, plaststockar, hästsvans och världens bredaste flintmittbena

Herral de Santina sa...

Ja, precis han var det. Var inte han tysk?

Primo Geront sa...

Jag tror inte det, men jag är inte helt säker. Tror mer att jargongen bland publiken var att han såg ut som en tysk session-trummis.
Får som sagt gräva fram fotoalbumen för att kolla ordentligt, å det lär inte hända denna sidan nyår.

Fury of Five som förband också. Inte så himla pjåkigt.

Shit, inte engagerat mig så här mycket på 10 år. Dwid finns alltid i hjärtat. Som för övrigt sitter lite längre till höger än 1997.

Herral de Santina sa...

Ha ha ha, ja, shit ja… Fury of five. Helt glömt dem. Bastanta snubbar, onekligen. Undrar vad de snubbarna gör just nu i denna sekund.

Du är dig lik, din gamle skojare.

Jimmi sa...

Fury of five ja, "You mosh like fucking pussies", kung-fu moshen hade inte slagit igenom på bred front ännu. Har dock för mig att de tillresta finnarna fick furu of fives godkännande, vilket även ligger i linje med den finländska schablonen om svenskar och nämnda grupps yttrande.