tisdag 13 juli 2010

”You made my drive shaft crank/You made my pistons bulge/You made my ball bearings melt from the heat/Oh yeah yeah”



Megadeth. De går på scenen till Jello Biafra/Ice-T-samarbetet ”Shut up, be happy”. De avrundar med ”The mechanix”. Från ”the thinking man’s thrash metal band” till Spinal Taps ”Big bottom”. Gilla.

Öppningen med ”Wake up dead” och ”In my darkest hour” är olidligt stark tobak. Avslutningen med ”Symphony of destruction”, ”Peace sells… but who’s buying?” och ”The mechanix” likaså.

Däremellan inser jag att det inte finns något band jag gillar mycket som brassar på med en sådan orimlig mängd gitarrsolon. Eller som Cornelia sa: ”’Hangar 18’? Den har man ju kört på ’Guitar hero’. Fucking aced it dude.”

Dave Mustaine presenterar en helvetiskt bra ”Holy wars… the punishment due” med orden ”en liten låt jag skrev för 20 år sedan”.

Jag: 20 år?! Helvete! Det känns som igår jag låg hemma sjuk och mamma kom hem med Metal Hammer och ”Rust in peace”. På cd, givetvis. Vinyl var jävligt ute då. Dave Mustaine gick ut och sa att alla som är emot cd bara är det för att de inte är tillräckligt bra musiker.
Cornelia: Sjuk? Pfff… Du låg ju hemma och tokrunkade.
Jag: Jag var 12 år gammal. Jag var inte bekant med livsstilen ”runka”.
Cornelia: Pfff igen. Säkert.

7 kommentarer:

smegMMA sa...

Det är åt helvete för lite snack om Torture Division's gig här.

Herral de Santina sa...

Eftersom jag tyckte det var skitbra så ansåg ju du att jag var för full för att bedöma det.

Rikard sa...

I efterhand känns det nog fan ändå som att giget var skitbra, och inte bara "helt OK". Bäst var det när Dave höll käft och att nya snubben körde identiska solon som Marty Freidman. Sämst var den stelopererade trummisen.

Herral de Santina sa...

Ja, herrejävlar, det VAR skitbra. Kanske mest för att det var arselhögt. Eller, inte BARA, men det hjälper ju.

Anonym sa...

I have been searching for a clip of Jello and Ice T on Oprah ever since I heard him talk about it on "beyond the valley..." That made my day! And maybe but off my wank for an hour or so.

BTW - over the next day or so you'll come to see the patch on m'shorts!

smegMMA sa...

Jag älskar dig, 138.

P sa...

"yo dray"????

tur att hon bytt personal för d där gudsförgätna programmet. D liknar ju viasats "översättare"...at best...