torsdag 23 juli 2009

Semester med mor och far is a hell hound

Bäst just nu: Alla semestrande kärnfamiljer som invaderar hufvudstaden. De som utgörs av mamma, pappa och tonårstrulig dotter/son. Du kan se ångesten och föraktet i avkommans ögon. De går några steg framför sina föräldrar – shorts, birkenstock eller fotriktiga skor, midjeväska, keps – och verkligen lider i tillvaron på ett sätt som bara tonåringar klarar av. Med plågad uppsyn och mp3-spelarens hörlurar djupt inkörda i öronen, hatar barnen livet, sina föräldrar och världen. Jag älskar dessa fjortisar. Never stop the hate.

14 years down the line när Krille, 46 år och med patchad jeansväst, fortfarande tror att han är nere med kidsen och tar med Krabban på småstadssemester i Umeå.

Krille: Och här, här såg pappa Final Exit göra en spelning i köket i en studentkorridor för 28 år sedan.
Krabban: Va? Vad sa du? Vilka?
Krille: Final Exit. Ett klassiskt svenskt hardcoreband. Du vet, jag har ju pratat om dem.
Krabban: Hardcore? Va? Sjukt töntigt. Så jävla lame. Liksom, va? Ba, hellooo… Fattar du inte att det är (insert namn på valfri subkultur från framtiden här) som gäller nu? Hardcore är ju typ som dinosaurierna.
Krille: Ja ja, men kan du i alla fall inte stänga av din (insert namn på valfri musikspelare från framtiden här) medan vi är tillsammans? Vi ska umgås och ha trevligt. Vad sägs om att åka och äta lite? Jag tror att det kanske är Folkkök idag.
Krabban: Folkkök? Fisig, kommunistisk veganmat? Skitäckligt juh farsan. Vilka losers du och morsan är. Jag vill ha Willys guldkött, eller flintastek, det är ju typ samma sak. Eller, bara det är kött.
Krille: Men du vet ju vad vi sagt om det. Kött är mord lilla vän.
Krabban: Håll käften gubbjävel.

I övrigt: Just nu kan jag inte sluta lyssna på Unleashed, Die Kreuzen, Sir Lord Baltimore och Grande Roses ”Factory”.

8 kommentarer:

Middagsklubben sa...

Jaaa, Willy Ohlssons guldkött - det är framtidens melodi!

Mmmm, bästa krabbkrubbet, kommer krabban att tycka.

Parne sa...

Helt ärligt...Det är ju uppenbart att man inte är nere med kidsen ens idag. Så hur fan ska det då se ut om 15 år. Men nog fan står vi där med samma bandtröjor osv då...Hoppas jag.

Mats F sa...

Krabban med guldköttet...The lost adventures of Tintin.

Herral de Santina sa...

Parne: Prata för dig själv. Senast förra veckan satt jag + C å googlade som besatta för att utröna skillnaden mellan ”emo” och ”scene”. Kan du det? Va? Va?

Hetsapan sa...

Ja, nu är vi nere med kidsen! Det är ens skyldighet att veta vad man tittar på när man går över sergels torg. När till och med min mamma vet vad emo är, då vet man att emo slutade existera för längesen. Scene kanske också har försvunnit nu när jag och C har gogglat det.

Parne sa...

Just det. Hade ni verkligen varit nere med kidsen, så hade ni inte behövt göra det...See?

Jag kan stolt säga att jag inte kan ett endast skit om något som har med emo att göra.

Anal Elf Kid sa...

Det sura är att inte ens kidsen verkar vara nere med kidsen idag. Träffade ett kusinbarn till sambon idag som var en eastcoast-whigger, komplett med ett stort metallkors och ett ännu större NY-märke runt halsen, på tok för stor t-shirt, bandana och NY-baseballkeps. Hans drömfestival skulle visst innehålla 50 Cents, Lil' Wayne, Notorious B.I.G och nån annan mainstream hip-hop.

-AHA! tänkte jag högt, nu kan man ÄNTLIGEN få reda på VARFÖR kidsen låter storlekslappen i guld sitta kvar på sina kepsar.

-Eh, jag vet inte. Det ska vara så.

Menförihelvete.

NÅN som vet?

. sa...

bästa sättet att hålla koll/få underhållning:

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=scene