torsdag 16 juli 2009

Vem föraktar vem?

Seriösa människor på seriösa tidningar ger seriösa råd om svininfluensan:

”Tvätta händerna ofta och noggrant. Undvik att träffa smittade personer. Undvik stora folksamlingar där smittan finns. Just nu gäller detta utomlands men kan bli aktuellt i Sverige i höst. Om man smittas gäller det att stanna hemma, om man inte är allvarligt sjuk, och att undvika att träffa andra för att minska spridningen.”

Är detta läsarförakt eller bara ännu en bekräftelse av människans bladlusliknande mentala status? Hur som helst ger det en helt ny tyngd till uttrycket ”stating the obvious”.

Kan ingen bara skapa en Facebook-grupp mot svininfluensan så vi blir av med den?

4 kommentarer:

Hetsapan sa...

I'm on it! (stolt över mitt aktiverade konto)

Unknown sa...

En av mina kompisar har precis börjat dejta nån efter ett långt förhållande som havererade i höstas. I söndags träffades de för första gången och nu har killen hört av sig och berättat att han insjuknat i svininfluensan.

Grymt flyt, första hånglet 2009 har förmodligen smittat henne med sommarens hetaste krämpa.

Morrica sa...

maJag undrar hur man vet i vilka stora folksamlingar smittan finns, hur skiljer de sig från stora folksamlingar där smittan inte finns? Kan man avgöra det på håll? Kommer t ex smittade att bära en bjällra kring halsen, eller en speciell sorts huvudbonad eller på annat sätt märkas så de syns på långt håll, eller är man utlämnad på nåd och onåd till att gissa?

Hjalle sa...

Daniel: Klart att det var snubbens svepskäl för att dra sig ur.