torsdag 23 juli 2009

Tips till subkulturella fashionist fascistas


Niklas blivande tygmärke.

Min kompis Niklas sms:ar en fråga:
”Tja patch-magistern! Om jag ska fixa ett ryggmärke av ett gammalt t-shirt-tryck som jag klippt ut, vad rekommenderar du då? Ska jag textillimma först och sen sy runtom eller? Det är Grave ”Anatomia Corporis Humani”-demo-omslaget. En vit t-shirt jag fick av Ola i Grave typ 89-90 nån gång. Tröjan är kaputt men trycket intakt. Kommer bli jäklig tjusigt på en jeanspaj.”

Hej Niklas.
Skippa limmet. Jag har alltid tyckt att lim på tyg är ett luftslott. Sy runt hela bara. Men se upp för luftbubblor! I vanliga fall skulle jag rekommendera att sy med tandtråd, men då tyget är gammalt, tunt och väl använt är risken stor att den grova tråden trasar sönder designen.
Inte för att du behöver det på en sådan här klenod, men ett välbeprövat knep för att få tygmärket att se äldre ut är att stryka sojasås på det. Bara ett tunt lager. Låt det sedan torka och sy på. Som om du åkt på crustfestival de senaste 15 åren, direkt utan krångel!

Sedan vill jag slå ett slag för att det faktiskt finns ett svenskt ord för patch: Tygmärke. Kom igen gott folk, låt inte språket utarmas total av det anglosaxiska väldet.

I övrigt: Jag kan inte sluta lyssna på Grande Roses nya 7”.
Vad är det som händer? Håller jag på att förvandlas till…
I förbund med omoralen?

5 kommentarer:

Daniel Josefsson sa...

Coolt. Är den så bra, alltså? Vilka av låtarna på deras Myspace är med på sjuan?

Anonym sa...

I don´t wanna get back on that horse again och Factory...

Tyvärr måste jag meddela att ingen vinyl pressats än. Vi kör cd så att mindre folk behöver lägga sig i (stim, ncb osv osv). Just det, det är billigare...

Annica sa...

Även Cornelia kan nu unna sig en puppy lovin' cowboy. Umeå hc-dude är så -93!

. sa...

Det bästa om man har ömtåligt tyg är att traska till närmsta sybehörsbutik och köpa tygbitar som är preparerade med lim där man kan stryka på och fixera det ömtåliga materialet och sen sy skiten ur det med tandtråd.

Herral de Santina sa...

Wtf. Ingen vinyl? Gör jag reklam för digital media här? Jag har blivit duperad.