onsdag 10 december 2008

Krille vs. DN + P3


2 idioter i 1 tidning.

Som arbetslös kan jag inte bara sitta uppe på nätterna och kolla på ”City of the Living Dead”. Jag kan även konstatera att samtliga inblandade i P3:s morgonsändningar, inklusive de ”Helt apropå”-liknande nyheterna, borde ställas mot en vägg och smörjas in med avföring för sina infantila livsåskådningar. På riktigt: brukade inte P3 ha seriösa och bra nyheter? Nu är det som att Punkt SE, alias Pyton, tagit över.
Jag hinner även läsa DN sida för sida. Jag värms av genialiska Assar och meningar som ”Baron Bosse går ut i mörkret som är lika svart som hans själ”, men förundras över när PO Tidholm skriver att David Sandström ”sjunger och spelar gitarr med en lätthet som får mig att att tänka folkmusiker, och orden rinner ur honom på det där västerbottniska sättet”. Inget ont om David (jo, kanske lite) men som äkta västerbottning, om än med lite uppblandat blod i mig, kan jag meddela att det inte finns något gott i det ”västerbottniska sättet”. Alltså, inget gott. Alla de som säger det, inklusive David, ljuger.
I övrigt dominerar Hanna Hellquist. Jag borde hata hennes skriverier men dyrkar vartenda ord.

Inrikes.
Det tidlösa svarta i Sverige: att avsäga sig allt personligt ansvar och sedan skylla på någon annan, gärna samhället. Till exempel föräldrar som vill ta med sig barnen till Thailand i 3 månader, och anser att det är en rättighet att ungarna ska få komma tillbaka till samma klass plus få uppdateringar av lärarna (#1 mest otacksamma, lågavlönade skitjobbet. Kudos!) medan de är borta. Eh, ja. Det känns ju fullt rimligt. Eller vuxna människor som tar sms-lån för att ”åka på semester” eller för att ”alla polarna skulle ut på kvällen”, och sedan gråter ut i pressen.
Skärp.
Er.

Utrikes.
Och i Kina har minst 18 personer som klagat hos myndigheterna spärrats in på mentalsjukhus. Där har de tvångsmatats med medicin och blivit släppta först sedan de lovat att aldrig mer klaga. Det var ju tur att Kina fick ha sitt OS så att demokratiprocessen skyndades på. Tänk, vad dåligt det hade varit annars.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Min hustru högstadieläraren, tackar för "the praise and honour" av hela sitt hjärta. Tack!!

Anonym sa...

Pfffhht, "det västerbottniska sättet". Det är en myt skapad av naturromantiska stockholmare som tycker det är exotiskt med snöplogar.
Men det är väl också därför de har slagit igenom, Sandström och Hyvönen och de där popiga nissarna. De bekräftar nollåttornas idé om att alla norr om Gävle är tysta, melankoliska, frikyrkliga och missnöjda.