lördag 2 januari 2010

It’s a dirty job, but somebody has to watch ’Twilight’ movies and massacre innocent animals



DN upplåter villigt 3 okritiska helsidor till att beskriva det nattsvarta hål av nöd som vargen förvisat Värmlands fårfarmare till. De som är skeptiska till masslakten på vår vargstam får – en spalt. Knappt.
PO Tidholm myser i sin krypta.

”Men den moderna oviljan mot Gråben har nog mer pragmatiska orsaker. Vargen tar jägarnas hundar och den river böndernas får. Och inte att förglömma: den är också ett hot mot jägarnas villebråd. Vargens huvudföda är älg och en varg beräknas i snitt riva cirka tio älgar per år. Eller som Kenneth Holmström i Brattfors (no homo) bistert konstaterar:
– Vargen får jaga älg hela året men vi bara några veckor på hösten.” Länk till artikeln.

Och universums alla miniatyrfioler samlas i en ändlös sorgesymfoni för Kenneth Holmström och hans grovsnusspottande ”Grabbarna på Fagerhult”-jägare. Precis som med Om:s musik spelas klagovisan för evigt ute i universum. Ingen början. Inget slut. Den bara är.
Botten upp boys. Här ska dräpas.

Analys: March of the wolves, en referens i d-takt:
Kanske kan de barbröstade indianvarulvarnas segermarsch i ”Twilight” och ”New moon” göra något för att bättra på den utrotningshotade svenska vargens popularitet och sexappeal? Tonårstjejer är så bra på att protestera och få sin vilja igenom, som synes.


Den vilda vargen värnas.
Red Hot Chili Peppers och Wolfbrigade turnérar ihop.
Slutet gott, allting gott.

6 kommentarer:

Hjalle sa...

Är det inte synd om får, älgar, harar, renar och rådjur som blir jagade och ihjälplågade av vargar? En död varg innebär att mängder av andra djur får leva i fred. Är inte det bra?

Ebichu sa...

Det som mest förvirrar mig är att experterna kommit fram till att runt 200 vargar är 'lagom' - man brukar räkna med 1000 individer för att säkerställa en sund genpool (särskilt som den svenska vargstammen bygger på ett syskonpar som parade sig med varandra).

Jag skulle hellre se att vi tog in några hannar från Ryssland - men så är jag en vänsterliberal stadsmänniska som inte förstår hur vargen bara FÖRSTÖR och FÖRSTÖR. Uppenbarligen.

Herral de Santina sa...

Hjalmar: Trots din obstinata attityd och ditt barnsliga mobbinguppförande (båda värdiga en 13-åring) så vet jag att du är en ytterst smart människa som egentligen förstår bättre än att ställa frågor modell inavlad jag-hoppade-av-plugget-i-åttan-och-är-nu-en-mopedgangster från Lycksele. Så du får ett svar på samma Loffe Carlsson-nivå:

Skit pårej.

Jenny sa...

Jag tycker synd om Hjalles mamma.

Gabbi sa...

Hur lång är jakten på Brattforsbor undrar man ju osökt.

henry fiat sa...

Hur är det det brukar stå på såna där bumperstickers i sthlm nu igen:

"Rädda en varg, skjut en same!"