tisdag 2 februari 2010

O-R-I-M-L-I-G-H-E-T: en odyssé i orimliga bilder och ett överanvändande av ordet ”orimligt”

Orimlighet är inte ett beständigt värde. Det som var orimligt igår är fullt rimligt idag. Ett bildexempel:


Krille med lånad baby back in the day.

För bara något år sedan var det helt orimligt att jag skulle få barn. Nu är det högst rimligt. Jag kommer hem från jobbet kring 3 på morgonen, mer fullpumpad på fulkoffein än Henry Rollins på en Black Flag-turné 1984. Ställer mig över Olivias krubba och lyssnar på henne andas en minut eller två. Rimligt nu. Orimligt då.

Men vissa saker är så orimliga att tiden stannar och andningen upphör. Ett exempel:

Jag har en propagandavhs med material från det stormiga, skjutglada 1940-talet. USA:s försvarsmakt ska förklara varför Kinas sak i krig även är deras. De ger lite bakgrund på landet: kultur, historia och – befolkning. En bestämd berättarröst förklarar att om du står på ett ställe och alla kineser börjar gå förbi dig på en lång rad, så kommer människorna aldrig att ta slut. Det kommer att hinna födas nya kineser som hinner börja gå innan den sista i ledet passerat dig.

Varje gång jag berättar detta för Cornelia ber hon mig sluta. Hon tycker att det är helt fullständigt bortom rim och reson obehagligt. Inte för att hon har något emot kineser, utan bara för att tanken är så förbålt, tja, orimlig, helt enkelt.

Lika tidlöst orimlig är blotta tanken på denna bildoyssé. Fortsätt med försiktighet. Ni har varnats


Bathory: För Sverige, på Drottninggatan, i en souvenirbutik bredvid älgbajset. Bild tagen på Repulsive Records.

Två bastanta och råa bjässar, en liten person, ett band. Bild tagen från Demonias mycket läsvärda blogg.

En statsminister, en ledstjärna inom bloggosfären. Bild tagen från en tjejs Iphone.

21 kommentarer:

Unknown sa...

Orimligt att kineserna skulle göka och föda barn medan de går i ett led. Rimligtvis väntar de med det tills de passerat amerikanarna och kan återgå till ett ledfritt liv. Eller visst, ledet är ju så sjukt långt att de kanske ändå blir uttråkade och börjar ligga hejvilt och oskyddat med varandra.

Henrik R. sa...

klipp dig, jävla hippie. kolla hur mycket snyggare du är på den gamla bilden

Slobodan Burgher sa...

Orimilgt att du som brukar fa sa manga kommentarer har endast fatt tva st for en bloggpost med ett foto pad dig och sjalvaste "the leader of the arseholes".

Herral de Santina sa...

Slobo: Det beror nog på att jag i mina bloggläsares ögon är en utförsäljande snaskreporter som ingen orkar kommentera längre. Eller så är det för att ingen känner igen honom. Pick yr king.

staffan sa...

jag trodde sista bilden skulle handla om hur orimligt det en gång hade varit att bandanan skulle fumla runt som en fikus runt halsen på dig istället för att fast spännas runt pannan och halvt skymma ögonen.

Per B sa...

Reinfeldt ger jag inte mycket för men du borde absolut klippa dig!

Slobodan Burgher sa...

Fallen from grace, meo (sadar nu fick du en Amebix referens ocksa!)

Herral de Santina sa...

Staffan: Just ordet ”fikus” hör du sällan nu för tiden.

staffan sa...

en måst stick ut för å synes.

Jenny sa...

Vi vill att coola Cornelia ska vara med i vår hemliga (töntiga) krokusklubb. Hälsa att hon måste försöka i alla fall. Tävlar ut ett krokusgloss från Face i dag och i morgon.

Jao, du var snyggare med kort hår också. Basåruvet.

Herral de Santina sa...

Jag kan typ inte relatera till ett ord i det där första stycket. Krokus? Bandet? Men jag hälsar.

Parne sa...

Jag tänkte vara ironisk och beställa en sån där Bathorytröja häromdagen. Men jag sket i det. Det är inte värt det.

Herral de Santina sa...

Glad att du lät bli. Ironi och bandtröjor går inte ihop. Då står du till slut där i en Whitney Houston-Hood.

Parne sa...

Haha...Krille. Du dödar mig. Okej...Det där var ingen bra språkstöld...men vafan. Du var i alla fall jätterolig nu. Och ska jag vara ärlig så är jag nästan, NÄSTAN, kapabel till att komma glidande i en Whitneyhood. Eller jag vet fan inte...Det blir liksom Sweden Rock och Augustibuller över hela tillgaget i så fall. Och det pallar jag inte. Så, nej...Det blir nog ingen Whitneyhood. Whitneyhood...När jag vaknade imorse trodde jag inte att jag skulle skriva det ordet tre gånger innan dagen var slut. Tävla människa förresten! Tävla kamrat! Skicka Mother hearse-kitet.

Herral de Santina sa...

Ha ha ha, är du full eller?

Parne sa...

Tilltaget ska det givetvis stå. Full? Nej, jag är familjefar. Barnen sover och pappa dräggsurfar. Mamma är på filmhäng med polarna. Är familjen R-J hemma nästa helg?

Herral de Santina sa...

Jag ska till Ikea. Annars är vi hemma. Vill du montera ihop en skivhylla?

Parne sa...

Jag ska på möbelmässan på fredag (crust as fakk) och på kvällen blir det käk på Lidingö. Vet inte när jag drar hem på lördag men inte direkt på morgonen i alla fall. Skulle vara en ära att träffa den lilla. Jag är genuint intresserad som det heter.

Herral de Santina sa...

MÖBEL… MÄSSA? Does not compute. Ring på lördag så får vi se om vi kan styra ngt. Byta Fallen Angel mot Mother Hearse

Parne sa...

Har du tur så har du hemkörning från Ikea, vi åker stor jävla byggbil och ska eventuellt också till Ikea. Skicka Mother Hearse-kitet. Fatta läget...haha.

Herral de Santina sa...

Plocka upp det själv! :-)