torsdag 8 januari 2009

Grammisgalan 2009: en odyssé i bilder, kändisar och förakt


Föröl på Imperiet. Ola, Linnéas bror, är jurist, Madball-entusiast och sur över att han är den enda i hela Sthlm som inte ska på Grammisgalan. När jag väl bestämmer mig för att rättshaverera och stämma min förre arbetsgivare, då ringer jag Madball-Ola.

Min eskort för kvällen: Linnéa och Kristin.


Jonas: Fy fan, bara 2 glas skumpa var?! Annat var det förr, då kunde en snyltare leva gott på dessa tillställningar. Nu är det värsta fattigstugan.
Daniel: Hear, hear! Trängas med kreti och pleti och dricka billig champagne… Ska det vara något för oss glidare det?!
Jonas: Icke säger jag. Icke!


Nu börjar kalaset: Stenchcorestekaren (+1) och Linnéa (viktig) peppar upp.


Linnea tröttnade tidigt på Kleerup och hans metalkoketterande. Jag har tröttnat nu. Ola lärde oss ett nytt ord: renommésnyltare. Ja, vi vet: du gillade Mötley Crüe när du var liten. Ja, vi vet: du har en Nuclear Assault-t-shirt. Ge upp nu, jävla syntare. Med på bilden är även Ebbot. Det finns ju en legendarisk liveupptagning av Union Carbide Productions där Ebbot skäller ut den amerikanska publiken och kallar dem saker som ”era jävla fula feta korkade svin”. Undrar vad han tycker om det nu, idag, då han själv är fet som ett hus.

Takida + en kör i The Knife-masker = mer senapsgas på scenen, snabbt!

Ja, jag vet: sjukt trött att jag hatar In Flames. Men jag kan inte låta bli. Jag mår fysiskt illa av att höra dem. Och det handlar inte om att jag skulle ha något trvekomplex. Jag lyssnar på otroligt mycket otrvemusik. Som Daniel sa igår: ”fruktansvärt otippat att du är värsta Aerosmith-fanet”. In Flames alltså… Nej, jag vet inte vart jag ska börja. Och igår spelade de tillsammans med Timo Räisänen, en annan talanglös klåpare.
Jag skulle sparat senapsgasen.
Takida är bättre.

Bonden med cigarett.

I bakgrunden: Robyn. I förgrunden: män som ser ut att diskutera bästa sexturistorterna.

Jonas med dambekant.
Dam: visk, visk, visk.
Jonas: Ja, han spelar i ett band. De heter Sonic Ritual.
Jag: Ja, men vi nobodys. Vi har bara gjort 2 demos.
Dam: Jaha. (vänder sig om och fortsätter prata med Jonas)

Johan Haller (Sound Pollution) och Linnéa (SVD)

Elin (SVL HC-veteran som en gång för 12 år sedan bilade med mig och min mor till forna Östtyskland för att se S.O.D.) och Kristin (SVD) i bussen på väg till efterfesten på Berns. Kristin har minuterna innan kallat mig för "Krillebus", vilket är en osympatisk karaktär som sysslar med internetgrooming.

På Berns träffade jag min gamle UÅHC-kompis Dennis och hans nya fjälla Amanda. Han heter Lyxzén i efternamn och är känd, hon heter Jensen och är liiite kändare. Det gjorde att alla som gick förbi stirrade på vårt bord, vilket gjorde att jag trodde att jag typ hade gylfen öppen eller snor i ansiktet. Jag och Dennis pratade om att nya spellokalen Verket är the shit i Umeå och att Sonic Ritual vill spela där, och Amada var bitter över att hon förlorat mot Kleerup. Det skulle jag också ha varit. Sedan försökte jag snylta i mig hela hennes vinglas, men hon sa stopp efter bara ett par klunkar.
Amanda Jensen - Stenchorestekare, 1-0.
Dennis: Det var faktiskt Christoffers blogg som citerades i Aftonbladet när de skrev om oss.
Amanda: Jaha?
Jag: Ja, men jag kan inte ta all kredd för det. Det var på AC4-giget och det var min fru Cornelia som kände igen dig. Jag har inte en aning om vem du är.
Amanda: Nähä.
Dennis: Christoffer är sjukt punk.

Linnéa diskuterar obskyra spritsorter med en indiepoplegend från Skellefteå. Nej, det är sant, det är faktiskt exakt vad de snackar om. Precis bakom står Ralf Gyllenhammar i Mustasch och bråkar länge med en bartender som inte vill servera 2 hot shots. Nej, det är faktiskt också sant. Hot shots? Eh.

Jag hoppas verkligen det står "Born to be wild", för den här tjejen var helt galen. Off the hook!

Joel och Babak, #1 designbyråmotherfuckers, slöt upp för efterfesten.

Den här tjejen tog kort på Dennis och Amanda till sin blogg på Aftonbladet. Killen hon pratar med är turist och har varit i Sverige i 2 timmar. Han bad taxichauffören köra honom till något ställe "where there is girls". Jag tror hon och han har helt olika uppfattningar om hur den här kvällen ska sluta. Till vänster: ännu en bloggosfärkollega.

Beryktad Gävlebuse och Daniel.

UPPDATERING: Man känner sig liten och fattig med sitt "en öl tack", när killen innan har beställt 18 whiskey/cola, och killen innan det har beställt 3 flaskor vin och 2 flaskor champagne, och innan det har Ralf i Mustasch beställt hot shots. Nej vänta, stryk det där sista.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips.

http://pb.arbetsformedlingen.se/Standard/SokViaYrke/VisaPlatsannonsViaYrke.aspx?ids=1460779&yo=11&yg=2451&returntourl=http%3a%2f%2fplatsbanken.arbetsformedlingen.se%2fStandard%2fSokViaYrke%2fSokresultatViaYrke.aspx%3fq%3ds(ga(ld(199))yo(11)yg(2451)yb(6056))c(7377A6CE)

Anonym sa...

Föga förvånande verkar ju Kleerup inte bara ägnat sig åt renomésnyltning under gårdagen utan även ägnats sig åt sitt andra stora nöje i livet, laddet. Undertecknad insåg redan efter 10 minuter av galan (ja jag såg den framför tv:n) att kvällens kung skulle bjuda på stor underhållning på den fronten.

Jag har för övrigt en polare som med emfas hävdar att Kleerup innan ett gig sopat i sig ladd i tron att han var i avskildhet, för att sedan upptäcka att bara en genomskinlig glasvägg skiljde honom från den väntande publiken. Om skrönan är sann skall vidare hans brorsa fått hoppa in och köra giget åt honom.

I övrigt så blir jag provocerad som fan av artister som inte kan genomföra ett ordentligt tacktal. Håkan Hellström är typ sveriges största artist men när han skall prata på scen så förvandlas han till 14-bast, ännu töntigare än normalt samt helt efterbliven. Anna Ternheim ska vi inte ens tala om. Först sjukt överspelat jättagladochlycklig för att sedan inte ens kunna säga tack på ett vettigt sätt. Ok om folk har social fobi eller motsvarande, men att stå och spela över å det jävla grövsta för att sedan bara vara värdelös framför micken (med totalt hjärndöd uppsyn) gör mig tokig.

Madball-O

@crj138 sa...

Kolla när Lasse Stefanz-tönten går upp med SOOL. Jag har adrig sett en så fet, ful å gammal gubbe nypa sig i snoken så många ggr på så sjukt kort tid. Redigt med snö där.

@crj138 sa...

Ola: Hoppla, Kleerup lackade igår tydligen. http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=209568

Nu fattar jag vad han sa i sitt tacktal, hörde bara ngt sludder om "polis" och "pissa".

Anonym sa...

Så här stod det i aftonhoran:
"– Jag gör musik. Jag arbetar för svältande barn. Jag får Sverige att må bra på helgerna."

så gnäll inte på kleerup, han arbetar för svältande barn goddammit!

pinsamt.

@crj138 sa...

Jag skulle jättegärna höra honom utveckla svältande barn-prylen.

Anonym med jobbsök: den där har legat ute bra länge. jag må vara landets främste (ende?) metrosexuelle stenchcorestekare, men jag vet faktiskt inget om botox. i am all natural, bitch.

Anonym sa...

Vad är ladd för något? Kokain?

Anonym sa...

Renommésnyltning är ett fantastiskt ord. Används flitigt i uppsatsskrivandet just nu.

Amanda Jensen känns ganska kärv. Lakonisk, typ. Alla intervjuer jag sett med henne - max två i och för sig - har nästan varit smärtsamt ansträngda.

Anonym sa...

Shit vilken redogörelse för gårkvällen. Är glad att jag inte var där. Hålelr dock inte med om att In Flames och Räisänen var dåligt, tyckte nog det var det som stack ut och gjorde nåt som var ok. Hela galan kändes så reklamradio. Royn- vad hände? Håkan Hellström- så jävla dyngpackad. Kleerup- pinsamt. Lilla Sverige och folk tror de lever Hollywoodliv.

Anonym sa...

Per: Ja. Man kan även säga fint eller dyrt om man vill vara frän. Tjack = billigt eller mush.

Daniel Josefsson sa...

Och inte en jävel kommenterar det faktum att det där, högst sannolikt, är den enda bilden sedan jag tog studenten där jag har slips på mig. Lindeberg, dessutom.

För jävligt.

@crj138 sa...

Lindeberg-slips? Va fan, high-roller. Vad gick den lös på?

Daniel Josefsson sa...

Minns inte, köpte den för några år sedan.

Anonym sa...

Zwickau mofocka! kommer ihåg att din morsa var med dig, men inte att någon mer tjej var med. fy fan, vilka minnesbilder som poppar upp. jag var 17 år!

Anonym sa...

Men GUD, du är 40 år gammal typ och jobbar så hårt på att vara cool? Slappna av människa.

Matte sa...

Klart ni ska lira på Verket.