onsdag 28 januari 2009

”He’ll be back the next time the world needs a Warrior Soul” – the Sonic Playboy's Ritual



Sonic Ritual MKII:s livedebut sker som sagt nästa torsdag, den 5:e, på Club Distortion/Pub Anchor. Vi värmer upp för Space Age Playboys, den politiske droggurun Kory Clarkes (Trouble, Warrior Soul) nuvarande band. Warrior Souls spelning på Debaser förra året var magisk. Vad som hände på det giget kan ni läsa här.
…och nej, det är inte så svårt att lista ut att kvällen på Anchor kommer att bjuda på en hel del Warrior Soul-material. Kanske typ, tja, allt.

Anchoranekdot #1: Enda gången jag någonsin varit där var för minst 6 år sedan. Jag bodde fortfarande i Umeå och var på Anchor i sällskap med Lulebon Skell, då sångare i The Dead Ones. Skell blev genast upptryck mot baren av en kille med nedstoppad pikéskjorta, orimligt högt uppdragna chinos och mobilhölster. Mannen krävde att få veta vilken gitarrist Skell föredrog: Blackmore eller Malmsteen. Min dreadsprydda, norrländska crustkompis tittade på mig med bedjande ögon och väste ”ta mig härifrån, snabbt!”.

Anchoranekdot #2: Senast Sonic Rituals trummis Viktor var där var också för sex år sedan. Viktors kompis hade en helt vanlig randig t-shirt på sig. Big mistake. En bikerhårdrockare kom fram och sa, på fullaste allvar, "vad är det för jävla bögtröja du har på dig? Köp en Maiden-tröja!".

Bara på Anchor mina vänner och fiender, bara på Anchor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Anchoranekdot #3

Jag och min polare Mick var på genomresa, hade varit i Köpenhamn över helgen och liftade upp mot Umeå. Vi stannade en natt i sthlm och fick för oss att gå på Anchor, hade hört att det skulle vara ett bra ställe. Det första som slog mig när jag gick in var de att vid varje bord satt det minst en snubbe och spelade antingen lufttrummor eller luftgitarr, en jävligt komisk syn när man svepte med blicken över lokalen. Sen skulle jag gå på lätta trycket i rännan och precis som jag hade stoppat in maskineriet så kommer en stor bikersnubbe och tar tag runt min midja (bakifrån) och lyfter upp mig. Han håller i ett bra tag utan att säga nått. Jag blev såklart livrädd men efter en stund så släppte han mig och gick ut. Snacka om att jag blev ställd. Raggningsförsök?

Bara på Anchor?

Kikkan sa...

Anchoranekdot #4

En liten kille står vid baren.
Han har ett pentagram runt halsen vilket en väldigt tuff och betydligt större hårdrockskille inte gillar eftersom den lilla killen är en tönt som har pentagramet åt fel håll.
Den tuffa hårdrockskillen ska av denna anledning spöa den lilla killen vilken jag som råkar stå brevid tycker är aningen onödigt. Den tuffa hårdrockskillen ska då spöa mig istället eftersom jag är en jävla fitta.
Nu har en en bekant till mig
(i storleksordningen två meter lång,en meter bred )observerat vad som är på väg att hända så precis när jag säger något i stil med
"Men kom igen då" bär han helt sonika ut mig på gatan.Jag spottar fräser,viftar med knytnävarna och skriker saker som "släpp ner mig, den där jäveln ska fan få spö av en tjej" osv, men det hjälper föga.

Min bekant sätter ned mig på gatan och vägrar att låta mig gå in igen. Tillslut ger jag upp och lommar hem. Ett något snöpligt avslut på kvällen.

The Fat Controller sa...

Jag ska verkligen försöka komma, och jag har faktiskt ett par chinos hemma som jag inte har använt sen i somras.