tisdag 1 juni 2010

Den öppna handflatans diplomati


Knesset goes Dovas. Tänk om det här gänget fick bestämma. Så mycket rimligare allt vore.

TV4:as Nyhetsmorgon. Israels ambassadör är där. Kristin Kaspersen och Lasse Bengtsson sitter och hummar, nickar och ställer extreeemt oslipade frågor på extreeemt kackig skolengelska, allt medan ambassadören spottar ur sig orimligheter.

Jag fantiserar om att Kristin ska sätta ner foten via den öppna handflatans diplomati. Luta sig över bordet, slappa till honom över kinden och säga ”skärp dig!” med fast och bestämd röst.

Ambassadör: They attack with lethal deckchairs so our brave commandos kill with power. Pop the glock, tut-tut, blubb-blubb.
Smack – Kristin drar till honom.
Kristin: Skärp dig!
Ambassadör: What the fuck! Diplomatic immunity, tut-tut!
Kristin: Skärp dig! Du och ditt land uppför er bortom all rimlighet.
Ambassadör: But Hamas, blockad, protect our country, tut-tut!
Kristin: Ja, de är lika väck i skallen de med. Jag ska dit och läxa upp dem så snart jag är klar med dig. Men deras religiösa, totalitära förtryck och mordlystna politik ursäktar inte er dito. Ni är båda idioter. Skärp er!

Kristin ”Judge Dredd” Kaspersen, FTW.

Israel tror inte på den öppna handflatans diplomati. Men å andra sidan kniper de inte heller igen och knyter handen i fickan, ett beteende som brukar beskrivas som typiskt svenskt. Israel drar upp handen, knyter den, och kör den sedan rakt upp i röven på världen. FTW indeed.

1 kommentar:

smegMMA sa...

Slaaaaaaaaaaayerrr!!!!