tisdag 15 juni 2010

Punk illegal 2010: En odyssé i bilder, Hitler, överdriven alkoholförtäring och Nils Hanssonska typsituationer


Typsituation 138: Syftet är gott. Men blir ack så fel. Stark tobak.


Typsituation 138: VM i punknamn uppstår när 138 och Death Row-Henrik ska lära polacken Mike Champagne exakt hur man säger ”stark tobak” och vad det betyder. Micke Bubbelvatten, som han heter när han är i Sverige, åkte nyligen in på polisförhör för en provokativ konsertaffisch. Häcklande av regimen i kölvattnet av en uppmärksammad flygplanskrasch gillas icke av den polska säkerhetspolisen, som utbrast silny tytoń”. Jo, de sa faktiskt exakt så.


Typsituation 138: Vi diskuterar att Watain stulit en textrad från Pluton Svea till en t-shirt-design. ”Hata mer/Känga ner”, gnolar jag. Råpunkaren framför mig vänder sig om och fyller i med ”den enda framtid jag ser”. Jag höjer på ögonbrynet och utbrister ”hoppla hoppla, gunstig junker”. Råpunkarne vänder sig om igen, ger mig en pillemarisk, kåtsugande blick och avfyrar ett smygande sieg heil.


Typsituation 138: Arenakäng blir sällan så bra som Victims. Bästa gången jag sett dem.


Typsituation 138: Palms obskyra penis. Bandet, alltså.


Typsituation 138: Du börjar ifrågasätta den mentala statusen på ditt dryckeslag. Sedan inser du att du inte vet vilka hälften av dem är. Då kvittar det.


Typsituation 138: Ett band som borde vara en nationell angelägenhet utvecklas till briljans i de mindre sammanhangen. Baboon Show – vilket djävulskt hålligång. Kudos.


Typsituation 138: Nej, jag kommer inte på något fyndigt här. Det är bara en typisk situation på Punk illegal, okej?


Typsituation 138: Jag gör mitt årliga scendykande till Doom och deras ”Police bastard”. Efter det går jag och lägger mig som den orutinerade, överförfriskade festivalförälder jag numera är. Sålunda inget From Ashes Rise. Krillebus, 22, hånskrattar åt Krillebus, 32.

Tecken på att jag inte återhämtat mig helt ännu: Jag lyssnar igenom nästan hela första låten på Eyehategods ”Dopesick” på 45 varv. Sången är väl grisig, till och med för Mike Williams. Jag inser att det ska vara 33 varv. Skäms. Lyssnar på Modorra och mår bättre.

12 kommentarer:

daniel sa...

henke, din tummen upp är sjukt clean! ser ut lite som en handgranat.

Julia sa...

Baboon Show! Sjukt bra.

Slobodan Burgher sa...

hah, jag sag den dar hitler jackan ocksa men fattade inte vad det stog

smegMMA sa...

Calle henriksson FTW.

Robban sa...

Pro Patria gjorde "Hata Mer Känga Ner", inte Pluton Svea. Du ska inte tro på allt du läser på internet. En petitess kanske, men rätt ska vara rätt.

@crj138 sa...

Ohps. My white power bad.

Johan sa...

Vad är morgondagens Hitler? Skype? Ser inte.

Olivia Neutron-Bomb sa...

Rock out with your cock out!

Viktor Borlänge sa...

Jävligt bra spelning med Sonic ritual... Tråkigt nog när jag köpte eran tröja i lov om att det skulle vara en Large, så var det en medium... Jävligt glad över vinylen åtminste.

Martin sa...

Återhämtning ja. Jag har inte känt för att lyssna på musik med dist och skrik förrän inatt, och det var nog bara för att det var natt.

Spelade Baboon sin Smiths-cover eller var det ett bra val [för mig] att skjuta upp att se dem?

@crj138 sa...

@Johan: Ja, jag tror att det är Skype och Facebook som är morgondagens Hitler.

@crj138 sa...

@Martin. Sena svar. Nej, jag har inte en aning om Baboon Show spelade den. Jag var inte helt tillräknerlig vid den tidpunkten.