söndag 6 juni 2010

Verklighet - Killinggängets ironi: 138, 0

”Laleh uttalar sig inte om inrikespolitiska frågor. Hon uttalar sig bara om Iran. Sveriges mest meningslösa artist viftar, genom sin pressträl, irriterat bort public service.

P3 kultur jagar svenska pop- och rockmusiker som vill ta ställning mot monarkin. Det går åt helvete och slutar med att inte ens Dennis Lyxzén ringer tillbaka. Orimligt. Som vän till Sveriges rödaste rockare misstänker jag ett journalistiskt fulgrepp. Det är så vi rullar. Nåväl.

Lysna på programmet här. Då får ni även höra Ika och Fredrik prata om det svenska metalmörkret. Vi varnar för Abruptum.

Själv förtärs jag utifrån och in av ett genomruttet, diaboliskt mörker som ingen black metal kan mäta sig med: Prinsessbröllopet.

Den rojalistiska yran sveper in landet i en förtätande dunkelhet av dumhet. Jag mår fysiskt illa av spektaklet. Jag blir genuint deprimerad av det. Jag hatar kungafamiljen och alla dess fans av hela mitt hjärta.

Jag har lovat min familj och min chef att sluta önska livet ur folk i tid och otid. Så jag avstår. Jag är trots allt ingen Ronnie James Dio. Men jag tror att ni förstår.

Är det denna värld som Olivia Obliteration ska ärva? Krossa mig, du vämjeliga kung av ingenting. De goda makterna har hackat upp sitt förstånd i fina, raka, vita berusningslinjer som de sedan hissat som kapitulationsfana. Alla är höga på det blåa blodet.

Jag kan förstå nazister. De utgår från att de själva är överlägsna. Alla andra, som då är underlägsna, bör därmed avlägsnas. Jag kan relatera till det elitistiska tänket. Jag kan förstå religiösa. De utgår från att om de följer en rad befängda livsregler, så får de skörda vinster i efterlivet. En liten bonusfallskärm in i himmelriket, bara så där. Om du då är man, har bristande empati, lågt IQ och hatar bögar, så tja, då hajar jag att det gudomliga lockar.

Men.
Jag.
Kan.
Inte.
Förstå.
Rojalisterna.

Inte någonstans. De bekänner sig till en ideologi som slår fast att de själva är underlägsna och mindre värda. Och de får absolut ingenting tillbaka för sina investeringar. Noll utdelning. Såvida du inte anser att underdånigt bockande, nigande och ”ers majestät” berikar din vardag.

Hellre hundra kristna nazister i hallen, än en enda rojalist på ballen.

8 kommentarer:

Andréas sa...

eller som en TV-hallåa på TV4 sa förra veckan "Det känns som att alla går runt i ett kärleksrus och laddar inför den 19:e juni" HAHAHAHAHHAHAHA

@crj138 sa...

Jag önskar att alla gick omkring i de rättmäktigas hatrus och laddade sina Lugers.

@crj138 sa...

Obs, jag vill bara förtydliga att jag med ovanstående kommentar INTE önskar livet ur ngn. Nej nej. De Lugers jag refererar till är strikt anti-KULTURELLA Lugers. Inte anti-kungliga.

henry fiat sa...

det är absurt att hålla på Bernadotte-släkten. Vad har de med svenska kungafamiljer att göra?

Missförstå mig rätt (konstigt uttryck), jag avskyr monarkin av hela mitt hjärta, men om man nu ska vara rojalist, borde man inte då hålla på någon slags blåblodig ådra då? och kanske något helsvenskt i det hela? Bernadotte-släkten är ju knappast släkt med Gustav Vasa, Kalle XIV och hela det gänget.

Jag har dessutom svårt att tro att det inavlade gänget uppe på slottet ens kan prata franska.

@crj138 sa...

Franska - knappast. Men jävlar vad de kan stoppa körv!

Martin sa...

Jag litar på Kaj när han säger att Laleh är soft vad gäller häng och åsikter.

Anonym sa...

De skulle ringt Takida:
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article7195018.ab

Like A Bad Girl Should sa...

*dör skrattdöden*