fredag 11 juni 2010

I ”Riket” ses flytande bajskorvar som ett tecken på god hälsa. Men oavsett om korven flyter som Jesus eller sjunker som Vasa, så är bajs alltid bajs.


Jag recenserar Moderaternas vallåt på dagens kultursidor. Yo yo mannen, det går ungefär så här, yo yo:

Inte ens Reinfeldtzills skoningslösa framfart kan ändra på att högerpolitik och bra musik är ett ohållbart koncept. I alla år har pop- och rockvänstern skrattades suttit med alla tunga ess på hand. Under tiden har de blåa fått hålla till godo med Willie Crafoord, en man som rent generellt ansetts som en nolla ända sedan Dackefejden.

Men nu sopar nya kvastar då Alliansen lierat sig med Mange Schmidt. ”Mange who”, undrar alla bosatta utanför tullarna. ”Mange motherfucking Schmidt, comin’ straight outta Götgatan”, säger Mange, och påminner oss om en fyra år gammal buskisplåga som gick ut på att livet ska vara glassiiigt.

I Moderaternas vallåt ”Flyter” staplar denna julklappsrimmande rappare ”entreprenör””förför” utan att skämmas en sekund. Och varför skulle han göra det? När till och med Lars Ohly propagerar för att elitfotbollsspelare ska betala mindre skatt, är det bara att köra. Eller för att använda Manges ord: ”Om du är driftig är det bara att driva nåt, om du är skrivkunnig kom igen och skriv nåt”.

Klasstillhörighet? Schmasstillhörighet.

”Om det flyter låt det flyta” – gasen i botten. Undrar bara om partiet godkänt textraden om att ”skrota ruttna inrotade vanor och anor”, så här i dessa käckt kungliga bröllopstider.
Christoffer Röstlund Jonsson

Big head, small baseball cap.

En spellista för helgens dekadenta leverne hittar du här.

Fotnot: Ja, jag vet. Det är ironiskt att en trve haschtomte ansvarig för löpsedel modell ”Artist gripen för knark” anlitas som tough on crime-Moderaternas hippa ansikte utåt. Men det kändes plumpt att påpeka det. Och jag är inte plump.

11 kommentarer:

Per B sa...

Det här borde ju kunna nästan komma upp i Slipknot-haschtomte-klass när det gäller reaktionerna?

Hur som helst, jävligt bra skrivet.

@crj138 sa...

Nääääe… tror du? But why?

Kristoffer sa...

Jag är en av fem i det här landet som faktiskt gillar Mange. Det konstiga är att han ändå skrivit en låt om att "det är bättre att ge än att få", och att man ska tänka på de fattiga o dyl.
Men men, så kan det gå.

pucko sa...

är det inte jobbigt att vara så anti-moderat hela tiden? Vad har de borgerliga gjort dig för ont? Svälter du? Har du inget jobb? Tycker du och din familj verkar må så ganska bra. Allt funkar ju här i Svedala även med Reinfeldt vid rodret, eller hur? Eller vill du att allt ska förstatligas och styras av staten? Det tror jag inte.

Sulla sa...

Det där är så intressant när man 'diskuterar' med högerspöken: "Vad har de borgerliga gjort DIG för ont? Svälter DU? Har DU inget jobb?" Fattar det inte. Själv har jag aldrig fått spö för min hudfärg eller min sexuella läggning, men jag gillar ändå inte nazism. Jag är inte troende och har ingen släkt eller vän som försöker få mig att tro på dylika amsagor men jag tycker ändå inte att vi ska ha religiösa friskolor eller kristna i regeringen. Konstigt, va?

Anonym sa...

Eller som Dundertåget skrev på facebook tidigare idag:

Sofia Talvik, Mange Schmidt och Wille Crafoord – trion som gett pophögern ett ansikte med kampanjlåten ”Flyter” - tillägnas spåret ”Slut som artist”.

@crj138 sa...

Pucko: Nej, få saker är jobbigt i MITT liv. Men grejen med att INTE vara Moderat är att bry sig om ANDRA som har det jobbigt. Jag har tjänat på Alliansens styre. Men samhället består väl av fler än mig och min familj. Eeellleeerrr?

@crj138 sa...

…och ja, jag skulle gärna se at livsnödvändiga funktioner (infrastruktur, sjukvård, post, telefon etc) ägdes av staten. Dvs, oss. Vi som betalar skatt. Alla ska med. FTW.

Reality it is a lie
The briefest dream before I die
To comprehend the cosmic scheme
See the truth behind my dream

Look out for me
Let's trip on L.S.D.
Look out for me
D.S. look out for me

Rocky's gold, leb is red
Black goes right to my head
Mushroom tea, a toke of weed
Amphetamine is real good speed

Look out for me
Come have some mushroom tea
Look out for me
D.S. look out for me

Lines of speed on a mirror face
Sniff it up through a biro case
Heroin is for the hero
It's a killer, you gotta say no

Look out for me
Let's trip on L.S.D.
Look out for me
D.S. look out for me

Turn to drugs to free my mind
Just to see what I would find
Tabs are great, now ask the drummer
Smack my friend is just a bummer

henry fiat sa...

väl rutet, krille!

det känns som att det är en självklarhet att funktioner som gör att samhället fungerar ska vara statliga och utan eget vinstintresse.

hur kan man som människa överhuvudtaget tycka att sjukhus ska drivas med vinstintresse när det är fattiga Agda 87 bast (eller fattiga Kalle 25 eller...) som kommer lida av det där vinstintresset.

underligt att man börjar fundera på hur man lättast hänger borgare i sina tarmar på mynttorget...

pucko sa...

Ja oj vad vi alla skulle tjäna på att alla tillsammans äger Posten, SJ, alla sjukhus mm. Kommer ju fortfarande att behövas en proppmätt direktörsjävel som chef, som ska tjäna ett par mille per månad. Och om företaget går dåligt så lär det ju märkas direkt på skattsedeln, det är väl inte så bra? Eller är det kanske sexigt med skatt, som Mona sa?

Varför tror alla att Staten är så mycket bättre på att driva företag? Snacka om att det skulle vara en tungrodd koloss. Och så måste väl andra företag också få konkurrera på samma marknad, blir det bättre tror du med bara en Post, ett järnvägsbolag etc som då kan sätta vilka priser och uppföra sig hur som helst mot sina kunder? Tror icke det. Gillar man inte ett företag, använd inte deras tjänster. Byt till nåt annat. Enkelt. Hur gör man om man inte gillar hur SJ/Posten/Telia sköter sig och det bara finns SJ/Posten/Telia?

Sjukhus däremot ska fan inte drivas med vinstintresse, men det måste väl ändå in the name of Jösse få finnas alternativ? Tror nog det finns patienter så det räcker till alla. Alla rakvattensstinkande borgare får gå till sitt eget sjukhus så går jag till det gamla vanliga som jag redan pröjsat via skatten. Det är OK för mig. Har också svårt att tro att Reinfeldt & Co på rent djävulskap gör livet svårare för sjuka, arbetslösa, förtidspensionärer m fl. Vad skulle dom tjäna på det? Och tror du på fullt allvar att det blir nån större skillnad senare i höst om S+MP+V vinner och Mona blir boss över det hela? Själv ryser jag vid tanken att Lars "Kuba är väl ingen diktaktur" Ohly blir minister över nånting. Herrejävlar, vi skulle bli utskrattade över hela världen.

Sossarna är nog egentligen överlyckliga att fredrik & co fått ta smällarna på alla de impopulära beslut (som sossarna egentligen också vill genomföra, men inte vågat). Och nej, jag är inte nån kotlettfriserad miljonärsunge, bara en vanlig löneslav med 2 barn. Men jag röstar blått i höst. När kommer nya Morbid Angel förresten?

henry fiat sa...

Pucko: Det var betydligt mindre klagomål på hur SJ/Posten/Telia skötte sina uppdrag innan avregleringen gjorde att flera aktörer kom in på marknaden.

idag har vi Posten som helst inte vill dela ut någon post längre, eftersom det inte är lönsamt längre. Känns ju fräscht, att ett företag som kallar sig Posten inte vill ha något med just post att göra. Det är bara att titta på prisökningen av portot, det finns ingen motsvarighet i hela världen på hur mycket det svenska portot ökat. hur var det med konkurrensen där? Det finns massor av andra transportföretag att använda sig av, DHL/UPS/Schenker, etc, men Posten sitter fortfarande på en monopol-situation. Fri konkurrens, var det ja.

SJ? Tillåt mig hånle. Finns det något mer utskällt företag i Sverige? Var de lika utskällda innan man började privatisera järnvägen? För övrigt en järnväg som skattebetalare hjälpt bygga upp under lite mer än 100 år. Hur mycket har skattebetalarna fått tillbaka på den försäljningen? Nya aktörer på den marknaden har ju inte skapat något priskrig, eller att man nu kan välja det billigare alternativet. SJ sitter fortfarande på monopol-sitsen och utnyttjar det till fullo, eftersom de har ett vinstintresse.

grejen med att ha en förstatligad infrastruktur är just att de inte ska ha vinstintresse, hur svårt är det att fatta? Det innebär att man ska ha råd att använda sig av dess tjänster. Vill jag ta mig från Sthlm till gbg eller Malmö eller vad det nu kan vara, så ska jag kunna göra det, utan att ruinera mig. Kan jag göra det idag? Knappast.

Sverige (och borgarna) lider av en privatiseringsfeber som inte finns någon annanstans i västvärlden. Tillochmed USA har ett statligt postverk. (hur bra det funkar har jag ingen aning om).

det är möjligt att moderaterna (plus de där hangaroundsen) inte medvetet vill göra livet surt för sjuka, pensionärer och svaga i samhället, men de facto gör deras politik att det ser ut så idag. Du verkar ju uppenbarligen nöjd med den utvecklingen.